torstai 12. maaliskuuta 2015

Maanantain agility; rata ja keskiviikon tokotreenit

Maanantaina meillä oli 2. luokan rata. Radasta 16-este poistettiin, kun se ei enää mahtunut.


Minä fiksuna ajattelin, että laitampa palkan valmiiksi keinun päähän, ja vielä sanoin, että toivotaan että Pyry ei kesken radan lähde sinne. No sinne keinullehan se oikaisi heti kun jätin sen selän taakse (olis varmaan auttanut ohjautumista jos olisin vaan tehnyt valssin edessä). Siellähän se yritti saada sitä palkkaa keinulta, polkemalla keinua ylhäällä olevasta päästä alas (siis koira joka ”ahdistuu” keinun liikkeestä). Lopulta sain sen kuuntelemaan, ja sain sen menemään keinun oikeaoppisesti ja ottamaan palkat. Tärkeintä on, että se keinu on se paras paikka, mihin Pyry nyt pyrkii, joten siitä ei kielletä kun tiedetään että se palkasta fiksaantuu ja parempi on tuo röyhkeys kuin että ei mitään tee omatoimisesti.


Jees, ja uudestaan.. Ongelmakohta, minkä jo etukäteen tiedostin, oli keinun jälkeinen putken pää. Pelkäsin niin paljon sitä väärää päätä, että ohjasin todella tiukasti sivuun, ja sivuunhan Pyry tuli sitten liikaakin, ja tokalla yrittämällä tuli pois putkesta kun huomasi mun takaaleikkauksen. Tälle tehtiin sitten viimeiseksi sellainen pieni valssintapainen, siis ihan vaan sekunninsadasosan kääntyminen puoliksi koiraa kohti, ja Pyry tuli sillä ohjauksella ihan oikein oikeaan päähän putkea. Tästä olin ihan fiiliksistä ja pitää päästä harjoittelemaan tuollaisiin kohtiin kyseistä ohjausta. Kepit meni aikas hengaillen hitaasti, kun taas vikaksi treenattiin hetsaamalla keppejä, niin meni hianosti uiden. Mitenköhän saisin hetsattua kepit radallekin samanlaiseksi. Palkka vaan keppien päähän keinun lisäksi, niin ehkäpä onnistuu.

Vika kerta tehtiin puhtaasti rata, tosin vauhti oli puolittunut ensimmäisestä kerrasta, joten oli helppoa hengailla rata. Palkka keinulla.


Haltin kanssa hengailtiin paikalla, leikittiin, otettiin pari kertaa putkea vähän kauempaa (hyvin jo hakee putken) ja muutama takaakierto eri ohjauksilla (valssi, persjättö). Pitäisi muistaa kuivaharjoitella poispäinkäännöstä, takaaleikkausta ja sylikäännöstä, kun ne on varsinkin Pyryn kanssa vaikeimpia. Ja sitten leikittiin lisää. Haltilla oli hauskaa, vaikka välillä kiinnostaa muutkin koirat. Alussa aina vähän haukkuu, mutta unohtaa sen sitten.

Tokotreenit

Keskiviikkona käytiin salttiksessa, eli Loviisan venesatamassa kimppatreeneissä tokoilemassa. Pyryn kanssa ensin muutamia palkkakädessä seuraamisia, ja AVO-hyppyjä. Muuten hypyt olivat hyviä, paitsi koskettaa sitä kättä. Jos laitan käden vähän enemmän itseeni kiinni, niin Pyry ei kosketa. Liikkeestä seisominen ok, noudossa kaksi ekaa kertaa suuntasi mun repulle (jossa on namia) ja vikalla kerralla kävi kiertämässä (melkein lähellä olevan) roskiksen ja haki noutokapulan ja tuli suoraan luokse.. ollaanhan me tehty tuota kiertämistä, mutta jännä että se keksii juurikin noutoon näitä variaatioita. Otettiin palkattomana liikkeestä seisominen - seuraaminen - kaukokäskyt - palkka.

Paikkamakuu oli ryhdikäs ja rauhallinen. Odotettiin aika pitkään ennen maahanmenoa, ja kävin hetken piilossa, ja kävin palkkaamassa aika nopeasti. Ja vierellä oli vielä venäjänmustaterrierinarttu, josta aikaisemmin luulin vinkumisen johtuvan.

Halti pääsi tekemään muutaman askeleen seuraamista, muiden koirien juoksemisen sietämistä, odottamista muutaman askeleen päässä, odottamista kiinnitettynä seinään (tosi hienosti ja rauhallisesti, haukahti vain kerran) ja leikkimistä. Tehtiin myös luoksepäästävyyttä ja kopeloimista/käsiteltävyyttä hieman. Tosi hienosti meni, antoi käsitellä todella hyvin ja pysyi luoksepäästävyydessään nätisti istumassa kun oli multa palkkaa tiedossa.  Pääsi myös lopuksi leikkimään mustaterrierinartun Kanelin kanssa, ja muut treenaajat yllättyivät kun Halti ei yhtään jännittänyt sitä, koska usein sitä Kanelia monet koirat varoo, Halti vähän pääsi myös tutustumaan bokseriin, joka vähän oli treenatessa jännittänyt Haltia vauhdillaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti