tiistai 24. maaliskuuta 2015

Agilitytreenit; ratatreeni


Tällainen ratatreeni siis. Tehtiin kerralla puhdas rata :) Tässä oli itsellä muistettavana, puomille suora liikerata, 8-kepeille odotan Pyryä, 10-esteen takaakierrosta persjättö ja 11-esteen jälkeen taas persjättö keinulle. Lopussa ei ollut mitään ihmeempää.

Keinulla olevaa ongelmaa ei saatu taas näkyviin (eli ei taida olla ongelmaa). Palkkasin keinulla ruhtinaallisesti. Tehtiin tokalla rundilla lyhyitä pätkiä namialustalla, ja pariin otteeseen palkka oli keppien jälkeen, ja Pyry ui kyllä mageesti taas kepit.. kumpa sen saisi aina tekemään noin. Eli aina palkka keppien jälkeenkö? Ei ehkä huono idea, että palkkausta siihen lisätään.

Keinulla tehtiin harjoitusta, siten että kouluttaja palkkasi Pyryä keinun jälkeen. Yhden kerran Pyry jäi vähän liian lähelle keinua, ja keinun nouseva osa osui takapuoleen, toivottavasti tuo ei vaikuta keinun tekemiseen. Nimittäin mennään ensi lauantaina agikisoihin KKS:lle, yhdelle radalle. Jopa vähän harkitsen jos otan Haltinkin mukaan kisatunnelmaa haistelemaan.

Haltin kanssa tehtiin taas putkea kauempaa lähetettynä siten että itse en lähde juoksemaan. En oikein saanut sitä fokusoimaan tiukasti putkeen, mutta joka kerta lähti kuin ammuttu parilla intohaukulla putkeen. Ja sitten tehtiin vähän takaakiertoja kauempaa (ja paikaltaan) lähetettynä, ja hienosti se lähti. Pitäisi vaan jatkaa tätä menoa. Hieman tehtiin myös kontakteja puomin kontaktilla ja keinun kontaktilla. Halti on kyllä aika pro, se hakeutuu kontaktille kokoajan, kun tietää että siitä saa namia :) Keinun kontaktille menossa sain myös pienen liikkeen mukaan jalalla nostaen kontaktiosuutta, eipä Halti huomannut koko asiaa.

En siis vielä tiedä miten opetan keinun, A:n ja puomin. Ehdotuksia saa antaa. A:lle en opeta pysäytyskontakteja, mutta todennäköisesti puomille opetan, siis että hakeutuu oma-aloitteisesti puomin päähän puomia suorittaessa. Keinun opetustapaa en vielä tiedä, Ehkä bang-gamea + keinun alasmenoa siten, että apuohjaaja laskee keinun takaa alas, tai sitten keinun alastulevan osuuden alla on pöytä tms, jolloin keinu ei kolahda pitkää matkaa alas. Päähän asti en opeta juoksemista, koska siitä alastuleminen on aika rasittavaa nivelille.

Kepeissä vaihtoehtoina 2x2-kepit kotona, ohjurit kentällä (Loviisassa/Kotkassa) tai kujakepit (Kotkan/Heinlahden) kentällä. Kujakeppejä pääsisin vain kerran viikossa opettamaan, muita pääsen useamman kerran viikossa.

Noh, Haltille on nyt tämä kevät ohjelmassa opettaa hakeutuminen itsenäisesti esteille (lähinnä siis putkelle, hyppyesteen siivekkeille, pussiin, kontaktille), ja etenemään vauhdilla esteiden suorittamisen jälkeen. Aikaa on noiden muiden esteiden opettamisen miettimiseen vielä monta kuukautta (puoli vuotta).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti