sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Tokokoe Kotkassa lauantaina

Käytiin Kotkassa KKS:llä Toko-kokeessa, meidän toisessa AVO-kokeessa. Mua jännitti todella paljon, lähinnä paikka, missä ollaan käyty agikisoissa. Pyry oli aika rauhallinen kuitenkin odotellessa (ehkä turhan rauhallinen), mutta siinä temputtaessa oli ihan ok. Oltiin toisena suoritusvuorossa, joten kauaa ei ehtinyt jännittää. Tässä tulokset ja kootut selitykset lopussa.


Kokonaispisteet 151,5, 2-tulos, ja 2. sija (tuli vain yksi 1-tulos koko luokassa, monella nollaantui jostain syystä aina joku liike). Eli jos ei oltais itse nollattu yhtä liikettä, niin oltais saatu n. 170 pistettä.


Paikalla makaaminen: 9 (meni liian hitaasti maahan kuulemma)
Seuraaminen taluttimetta: 7,5 (jätti tekemättä perusasennot pysähdyksissä, ilmeisesti jotenkin painan Pyryä siinä?)
Maahanmeno seuraaminen yhteydessä:8,5 (vino maahanmeno)
Luoksetulo: 7,5 (hidas luoksetulo, hyvä pysähdys)
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0 (meni maahan pätevästi ja suoraan)
Noutaminen: 8 (kesti vähän aikaa että sai nostettua kapulan, tuli vinoon perusasentoon ja kauas)
Kauko-ohjaus: 9 (ensimmäinen maahanmeno liian hidas)
Estehyppy: 9,5 (en tiedä mistä verotti)
Kokonaisvaikutus: 8 (saisi olla innokkaampi)
Paikkamakuussa ei vinkunut ollenkaan ja meni ekalla käskyllä maahan ja istumaan tuli ekalla käskyllä. Eli meidän ongelmakohtia ei tullut ollenkaan paikkamakuussa. Tästä olen todella iloinen ja kerrankin (ehkä) työvoitto!!!

Kuitenkin kehään en saanut hyvää virettä, vaikka ennen kehäänmenoa vaikutti pirteältä. Jostain syystä lässähti, voi johtua mun jännityksestä, kisapaikasta jne. 
Vire ja innottomuus näkyi vähän joka liikkeessä, kaukokäskyjen kohdassa alkoi piristymään. Liikkeiden välissä ei antanut kontaktia ja oli vähän paineistunut, johtuiko siis sitten siitä että jännitin aika paljon tällä kertaa. Varsinkin luoksetulossa lähti parilla laukka-askeleella, ja lopulta ravasi, pysähtyi kyllä tiukasti, mutta ravasi sivulle. Eipä sille muuta voinut kuin nauraa. Hassu koira se on.

Seuraamisessa tuli outo ilmiö, seuraamisen parissa pysähdyksessä Pyry jäi seisomaan, tätä ei ole juurikaan tehnyt. Tuomarin mukaan ilmeisesti kai painan Pyryyn päin vähän siinä kohdassa.  Muuten pysyi tosi hyvin seuraamispaikassa, ja oli aika tiivis seuraaminen. Kontakti tippui välillä alas, mutta se nyt ei haittaa kun kuitenkin seurasi oikeapaikkaisesti, ja piti oikeissa kohdissa kontaktin.

Liikkeestä seisominen meni nollille, ei ole selkeää tietoa miksi. Sanoin kevyesti käskyn, mutta Pyry meni hyvin pätevästi maahan. Tuomarikin sanoi, että ei osaa sanoa miksi Pyry meni maahah, että ainakin tosiaan sanoin kevyesti, käskyn, kun joskus koirat menee maahan liian raskaan käskytyksen vuoksi. Treenattiin kyllä edellisenä päivänä nopeita maahanmenoja, niin voi olla että sen takia jäi se maahanmeno niin vahvasti mieleen. Ei sinänsä mikään korjattava ongelma. Pitää ehkä ennen seuraavaa koetta vahvistaa sitä seisomistakin.

Noutamisessa lähti eka vähän hitaasti, mutta sitten yhtäkkiä lamppu syttyi päässä, ja menikin vauhdikkaasti kapulalle, tosin sovitteli leukojaan pitkään kapulaan, ja perusasentoon tuli turhan kauas, ja vinoon (melkein mua kohti). Kauko-ohjauksessa Pyryn istumaannousut oli kyllä tosi hyvät, ja pomppasi oikein ylös. Estehyppy oli kyllä myös tosi hyvä, en tiedä oikein mistä verotti. Vähän verotti muillakin aika tiukasti, ja kukaan ei tainnut paikkamakuusta esim. saada kymppiä. Silti jos liikkeestä seisominen olisi meillä onnistunut, niin olisi saatu hyvät pisteet.

Silti saatiin 2. sija, ja tosi hyvät palkinnot; vetolelu, pussillinen ruokaa, ja suklaalevy. Hyvät oli lohdutuspalkinnot.

Nyt sitten vaan yritetään saada kokeisiin paikkoja, olishan se kiva TK2 saada kuitenkin tässä keväällä. Mitään ongelmia ei oikeastaan liikkeissä ole, suurin parannettava on se vire ja into, liikkeet Pyry osaa vaikka miten päin. Eniten auttaisi, että jaksaisin käydä eri paikoissa ja eri häiriöissä treenaamassa paljon Pyryn kanssa, mutta saa nähdä miten saan itsestäni irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti