sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Tuija Kokkosen agilityvalmennus ja Haltin tokotreenit

Haltin kanssa kävin tokotreeneissä aamupäivällä, ja oli pätevä pieni mies. Tehtiin luoksekutsumista pienen matkan päästä, ja sitten paikkamakuuta muiden vieressä, ja pysyi aika hyvin (sitten kun hiffasi että pitää pysyä paikallaan). Varmaan 20 sekunnin välein kävin palkkaamassa. 

Sitten vähän leikittiin ja otettiin seuraamista, ja seuraamisesta pysähtymistä. Hienosti meni. Halti pääsi myös moikkaamaan bokseria, labbisurosta ja venäjänmustaterrierinarttua. Halti on kyllä niin ennakkoluuloton vieraiden koirien kanssa, ja heti on leikkimässä. Ei sillä ainakaan vielä ole mitään ongelmaa saman sukupuolen kanssa.

Tuija Kokkosen valmennus

Tällainen rata, aika helppo, pari vaikeata kohtaa, josta selvittiin



Mulle vaikein kohta oli 5-6 ohjaus. Ja siis helppo kuin mika. Piti siis merkata 5-este, ja tehdä jaakotus, ja samalla kädellä eli oikealla kädellä siis ohjata  6-esteelle. Tärkeintä on siis muistaa merkata este ja kääntyä ja  odottaa hetki koiraa että se tulee melkein käteen, ja siitä liikkua suoraan eteenpäin (putken päätä kohti) ja sitten ohjata 6-esteelle. Tämä tarvitsee minulta vielä ajatustyötä, mutta ihan siisti ja sopiva ohjaus meille.

Toinen kohta mikä epäonnistui oli keppien aloitus, itse kiirehdin niin paljon, että Pyry ei ehtinyt suoristaa itseään ja meni yhden keppivälin ohi. Eli tuollaisessa avokulmassa täytyy maksikokoisen koiran kanssa odottaa hetki, että koira saa suoristettua itsensä, ja fyysisesti pystyy tekemään kepit,

Kolmas kohta jota epäilin, niin oli 16-17-välinen ohjaus, koska tuntui että ennen 17-estettä on liian vähän tilaa saada koira kääntymään 17-esteen taakse. Tämä meni oikeastaan ihan hyvin, koska lähetin Pyryn 16-takaakiertoon, tein persjätön oikealle puolelle, ja 16-esteen jälkeen tein taas persjätön, ja sain ohjattua hyvin 17-esteen taakse, sitten päällejuoksu, valssin 19-esteelle ja se oli siinä. Tämä loppuosuus 15-20 meni joka kerta aika nappiin.

Keinusta sanoin, että sen kanssa on ollut ongelmia, ja päätettiin katsoa miten Pyry menee radan osana keinun. Ei siis minkäänlaista ongelmaa. Meni varmaan koko treenien aikana 4-5 kertaa keinun, eikä kertaakaan hidastanut tai miettinyt sitä. Se vaan meni, ja palkkasin joka kerta kontaktilla. Ehkä sitä uskaltaakin osallistua vielä kisoihin tässä keväällä. Vaikka Tuija ei nähnyt ongelmaa, niin neuvoksi antoi, että jos jää miettimään kesken keinua tullako vai eikö, niin nopeasti itse vaan laskee keinun pään alas, ettei ehdi pohtimaan asiaa pitkään, tai sitten apuohjaaja nostaa keinun takapään ylös. Kokeillaan tätä sitten jos/kun ongelma ilmenee. Muuten jatkan palkkaamista keinulla runsaasti.

Mukavasti opin, ja Tuija Kokkonen oli ihan kiva kouluttaja. Tuija Kokkonen sanoi vielä koko valmennuksen lopuksi ennen kuin lähti, että mun poroni on aika hauska koira. Kun yleensä hänen opissa käyneet porokoirat on aika fleguja, mutta Pyryllä oli munaa!  No, taisi sillä olla aika hauskaa, vaikka loppua kohti selkeästi hidasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti