perjantai 27. helmikuuta 2015

Tuo pentu vie minulta vielä hengen..

Halti on tiistaiaamusta ollut aika, noh, rauhallinen. Ihmettelin jo aamulenkillä että ompa se rauhallinen, kun kävelee normaalisti tietä pitkin, eikä kiertänyt pusikoita, lentänyt kiviltä kuin supermies tai taiteillut kivimuurilla niin kuin normaalisti. Keskiviikkona jatkui rauhallinen meno, ja käytin keskiviikkona myös Kasperin hammaskivenpoistossa eläinlääkärissä. Kasper taantui villikissaksi herätessään rauhoituksesta, ja vieläkään ei käyttäydy normaalisti.

Torstaiaamuna sitten kuuden aikaan joku oksensi olohuoneen lattialle ja oksennuksen vieressä Halti ja Kasper. Oli oksennettu neljä nestemäistä oksennusta, kaksi tumman ruskeaa ja kaksi punaista. Hetken mietin, mutta päättelin että pakko olla Kasper, jos sillä on mennyt operaatiossa jotain huonosti. Soitin eläinlääkäriin heti kahdeksalta, koska ajattelin että pari tuntia asia voi odottaa koska Kasper vaikutti ihan normaalilta. Eläinlääkäri kummasteli, että miten voi olla mahdollista, mutta kun kyseessä on stressiherkkä kissa, niin epäili mahahaavaa, ja sovittiin että tarkkaillaan asiaa.

Kolmelta sitten Halti heräsi päiväuniltaan ja oksensi kaksi punaista lammikkoa, verensekaista nestettä ja soitin suoraan lääkärille kun tajusin että aamullakin se oli Halti joka oksensi. Loviisan eläinlääkärissä ultrattiin ja todettiin että jatkotutkimuksiin Aveciin Porvooseen. Avecin pihalla ja autossa Halti oksensi vielä kaksi kertaa, mutta onneksi vihreätä oksennusta.

Avecissa otettiin sitten verikokeet, verenhyytymistekijät (poissuljettiin rotanmyrkky), ultrattiin ja otettiin röntgenit. Röntgenissä ei pystynyt näkemään yhdestä kohtaa oliko siellä tukos, samoin ultrassa tätä ei pystynyt todentamaan varmasti. Halti sai nesteytystä, tiputuksessa oltiin pari tuntia. Mietin miten sen saa olemaan paikallaan, mutta sen verran väsynyt pentu oli, että ei rimpuillut juurikaan..
Kirurgi lupasi, että voi avata Haltin heti torstai-illalla, niin saisi selvitettyä asian. Lääkärien mielestä Halti oli kuitenkin suht pirteä (aivan täysin laama verrattuna joku suuntaan lentävään Haltiin) ja ihmettelivät että pahasta olosta huolimatta (kuolasi kokoajan) se on pystynyt aamulla syömään ja oli vetänyt vielä aamulenkillä oksentamisen jälkeen vaikka mitä jännää (tammenterhoja, jäniksen papanoita jne you name it). Täytyy sanoa, että tuo ahne pentu on siinä vaiheessa jo puolijalkaa haudassa, jos se lopettaa syömisen.

Kuitenkin Halti oli sen verran hyvässä kunnossa, että päätettiin katsoa yön yli , jos tämä nesteytys, kipulääkkeet, vatsalaukun suojalääke ja pahoinvointiestolääke auttavat ja tarviiko leikata. Halti söi riisiä ja keitettyä seitiä hyvällä ruokahalulla illalla, ja nukkui sitten loppuillan ja yön. Ehkä vähän nieleskeli yöllä. Jos olisi kerrankin oksentanut, tai mennyt veltoksi, niin oli lääkärin käsky lähteä Viikkiin eläinsairaalaan, mutta onneksi ei näin käynyt. Eläinlääkäristä oltiin kotona yhdeksän jälkeen, kun neljältä mentiin Loviisan eläinlääkäriin.

Aamulla Haltista otettiin uudestaan röntgenkuvat (alkoi olemaan jo vähän voimat tallella ja pisti vähän vastaan kun laitettiin selälleen kuvien ottoa varten), ja katsottiin yhdessä lääkärin kanssa kuvia. Muuten näytti puhtaalta, paitsi yksi kohta missä ei pysty normaalisti näkemään onko siellä jotain. Mutta koska ei ole oksentanut enää, ja oli hieman pirteämpi aamulla (tosin väsyi aika nopeasti), niin päätettiin lääkitä mahanärsytyksenä, ja jos olo menee huonommaksi tai Halti alkaa oksennella uudelleen, niin sitten täytyisi leikata. Toivotaan että olo paranee. Lääkärinkäynnin jälkeenkin Halti yritti vetää melkein mitä tahansa tuolta läheisestä metsästä suuhunsa, taisi olla hieman nälkä.

Tänään on melkein kokoajan nukkunut kotiin tulon jälkeen. Vähän tuossa välissä ehti vähän purra sängyn jalkaa ja Pyryn jalkaa ja ärisi minulle (mistä olin oikein otettu ja onnellinen että alkaa olla kunnossa). Ihana pikkukoira. Kyllä olen ollutkin hieman paniikissa että enhän mä selviä jos Haltille jotain tapahtuisi.

Pienen ja iloisen koiran ruoan pihtaaminen on saanut hyvin vakavaksi. On tosiaan kaikki pinnat joutunut moneen otteeseen nuolemaan, kun nälkäkuolema kolkuttelee. Ehkä Halti selviää tästä koettelemuksesta joka tapauksessa, siis saa se ruokaa mutta pienemmissä erissä........

Pyry kävi osteopaatilla torstaiaamuna kun vähän näytti takaosa olevan jumissa, ja Halti olikin viime viikolla alkuviikosta törmännyt pahemmin Pyryyn. Takaosa Pyryllä oli ihan suora, mutta keskeltä selkää oli lämmin kohta, ja selkeästi oli törmätty. Pyry saatiin hoidettua, ja torstai ja perjantai piti katsoa ettei Halti pääse törmäilemään.. noh, Pyryn "onneksi" Halti tuli kipeäksi ja Pyry on saanut levätä. Nyt kun saisi varmistettua että Kasper on vielä kunnossa, kun sitä ei paljoa näy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti