sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Wessmanin agivalmennus

Tällainen rata, ei mahdoton, mutta aivan tarpeeksi pakkovalssia.. Tuohon rataan lisättiin 19 ja 20-esteiden väliin hyppyeste. Ja 26-este on A-este oikeasti


Meillä tällä radalla etukäteen ajatellut henkilökohtaiset ongelmakohdat olivat kepit ja keinu. Kepeillä mun liike ei mene eteenpäin, joten Pyry hidastaa, joten tehtiin valssi keppien jälkeen, jotta pystyin liikkumaan tarpeeksi eteenpäin keppien päässä.

Keinua treenattiin omanaan, kun yritettiin keksiä ratkaisua, miten saisi purettua Pyryn ongelman. Kokeiltiin eri asioita, ja saatiin Pyry ihan lopulta lukkoonkin. Alussa meni ihan mukavasti keinua. Päätettiin tehdä tällainen kokeilu. Pyryn kanssa tehdään keinua nyt vain silloin kun se on korkeassa vireessä, eli lähinnä heti kun tullaan hallille. Silloin Pyry ei ota itseensä kovin helposti keinun alasmenoakaan, vaikka menisi vähän vauhdikkaammin. Toisena laitetaan keinun päähän nami tai maahan missä etujalat tulee 2on2off-asennossa, niin sen eteen namialusta, ja Pyryn tarvitsee hyvässä vireessä saada keinun päähän meneminen tosi kivaksi. Valmentaja oli sitä mieltä että ei kannata tehdä mitään hidastuksia yms, merkiksi koska kuitenkin pitäisi pystyä myös irtoamaan keinusta tarvittaessa. Eli vahvistetaan ainoastaan käskyn merkitystä ja lisäksi tehdään keinu/puomi erottelua. Tällä jatketaan. Ja nyt on kisailut pannassa, kunnes saadaan selkeää edistystä taas keinuun. Ihan turha käydä hakemassa mahdollisia huonoja kokemuksia keinusta. Pyryhän korkeassa vireessä menee sen keinun vauhdillakin, mutta muistaa sen pitkään, jos täräyttää sen täysiä maahan.

Muuten tehtiin muutamia pätkiä radasta, ei tehty kokonaan rataa, vaan palkattiin namialustalla monessa eri kohtaa, että saatiin vauhti pysymään molemmilla treenikerroilla hyvänä. Aluksi tehtiin 14-18 ja palkka ennen keinua. Namialustalla vauhti oli varsinkin kepeillä hyvä, ja sain tehtyä tokalla kerralla sen valssin. Alun perin piti tehdä myös persjättö 18-esteen jälkeen, mutta tuolla vauhdilla oli mahdollista ainoastaan takaaleikkaus.

Sitten tehtiin 1-6-esteet ja palkka 6-putken jälkeen. Harjoiteltiin pakkovalssia, ja nyt tuli taas pitkästä aikaa ajatus miten se toimii Pyryllä, ja hyvällä merkkauksella (ihan kuin enää muistaisin mitä tarkalleen tein), niin Pyry tuli hienosti pakkovalssiin 4-esteelle. 5-esteen kuvittelin olevan vaikeampi, mutta Pyry meni sen kuin vettä vaan, ja lisäksi meni suoraan putkeen, eikä edes yrittänyt kontaktiesteelle. Sitten tehtiinkin 10-esteelle asti. Ekalla kerralla en ehtinyt 7-esteen takaakiertoon (takaakierto kauimmaisesta nurkasta), mutta tokalla kerralla meni ihan täydellisesti, varsinkin 8-esteelle näyttö ja sen jälkeinen persjättö. 10-putkella Pyry sitten alkoi odottamaan valmentajalta palkkaa kun hän tuli meitä kohti putken jälkeen, joten tästä ei menty eteenpäin tällä kertaa, vaan pidettiin tauko.

Sitten tauon jälkeen jatkettiin keinun jälkeistä elämää (muistaakseni). Pyryllä oli kova vauhti suoralla hyppy-pituus-hyppy, ja kun namialusta odotti 23-putkella, niin Pyry ei lotkauttanut 21-esteelle korvaakaan mun puolivalsseihin (edes tosi selkeisiin), vaan suuntasi namialustalle. Tosin ei saanut palkkaa sieltä. Sitten kun vaihdettiin namialustan paikkaa 22-esteen taakse, niin sitten Pyrykin huomasi mun ohjaukset ja tuli oikein. Ja viimeiseksi tuli oikein, vaikka palkka oli taas 23-putken edessä. Tämän jälkeen tehtiinkin sitä keinua.

Saatiin kehuja monessa kohtaa, ja varsinkin valmentaja taisi tykätä että Pyryllä on vauhtia, ja itse olin täysillä mukana (viimeeksi taisin olla jotenkin enempi koomassa). Ja ne kohdat mitä tehtiin, niin ne saatiin hyviksi. Opin taas jonkin verran miten ohjaan, varsinkin pakkovalssissa, ja muutenkin Pyryn kanssa tuntui tosi helpolta treeni tänään - johtuen varmaan kun pidettiin hyvä vauhti päällä, niin oli mielekkäämpää treenaaminen.

Ilmosin Pyryn Toko-kokeeseen Kotkaan, viikon päästä saan tietää mahdutaanko. Tavoitteena olisi saada vielä kaksi 1-tulosta, että saadaan se TK2 ennen sääntömuutosta. Katsotaan riittääkö vain kaksi koetta, vai enemmän tähän tavoitteeseen. Ei olla tokoa treenattu nyt viime kokeen jälkeen, mutta jos vaikka kohta alettais taas treenailemaan enempi sitäkin (varsinkin jos kokeisiin päästään).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti