sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Pyry AVO1

Käytiin lauantaina Pyryn kanssa Porvoossa Harri Laisin tuomaroimassa toko-kokeessa yli vuoden tauon jälkeen. Ei jännittänyt niin paljon kuin agikisoissa, mikä oli hyvä. Aamulla tein Pyryn kanssa noutoja ja  muutaman nopean maahanmenon. Ennen koetta odotellessa tein Pyryn kanssa pieniä seuraamisia. Pyry oli vähän "huonossa" vireessä eli vinkui heti jos ei tehty jotain siinä odotellessa.

Paikkamakuussa Pyry ei ekalla käskyllä mennyt maahan, ihmetteli jotain takana seinän takaa kuuluvia ääniä. Tokalla käskyllä meni maahan, mutta lonkalle (eipä normaalisti koskaan mene lonkalle). Ajattelin, että just.. saa nähdä mitä tapahtuu. Varsinkin kun näytti että Pyry alkoi katselemaan taaksepäin. Piilossa kuului, kun "joku" vinkui muutamaan otteeseen. Sitten kun tultiin takaisin näkyviin, niin Pyry makasi suorassa, pää maassa. Istumaan tuli ekalla käskyllä, mikä oli eka kerta kokeessa. Tuomari antoi 10 pistettä, mutta liikkurin kanssa sanoi että mun pitää varoa mun jalkaa, kun sillä ilmeisesti tokalla käskyllä tehostin maahanmenoa, ja näyttää kosketukselta. Tälleen jälkikäteen tuli mieleen, että senköhän takia Pyry meni lonkallekin. En ole itse huomannut, että tekisin tuota, mutta nyt pitää kiinnittää huomiota treeneissä tähän.

Odotellessa omaa vuoroa, käytiin pari kertaa ulkona, niin Pyry sai lievittää "stressiä" merkkailemalla ja ennen omaa vuoroa tein juuri vähän seuraamisia. Pyry oli hyvässä mielentilassa kun mentiin kehään. Liikkeitä oli vähän sekoitettu, ja ensimmäisenä onneksi oli estehyppy, innosti vähän Pyryäkin suoraan alkuun. Ja mehän muuten usein tehdään vielä estehyppy treenien alkuun.

Estehyppy (9,5) oli hyvä. Menin vähän vinosti hypylle, ettei Pyry saa ideaksi hypätä yli ennen käskyä. Pyryn hyppy oli hieno, ainoastaan takaisin tullessa kosketti mun käteen. Tässä nyökäytin liikkurille olevani valmis (jottei Pyry hyppää etukäteen). Muuten aina sanoin olevani valmis. Videolta katsottuna perusasennot vinoja.



Sitten oli liikkeestä maahanmeno (10), se meni hyvin (ja nopeasti maahan), mutta jäi hieman vinoon mun makuun. Kävelenköhän hieman oikealle vinoon tällä kertaa videolla.



Seuraaminen (7) oli kököin kaikista liikkeistä. Pyry seurasi hyvin, hyvällä kontaktilla, välillä tosin väljästi (johtuen ilmeisesti siitä kun aina kävelen vasemmalle vinoon ja jyrään Pyryä), ja yhdessä kohtaa oikealle kääntymisessä sekosin täysin suunnista, ja jäin paikalleni katsomaan käsiäni, että mihin suuntaan piti oikein mennä. Myös viimeisessä täyskäännöksessä käännyin aivan väärään suuntaan yllättäen, ja Pyry jäi ihmettelemään mitä ihmettä puuhasin, ja pyörin siinä hetken yksikseni. Varmaan vähän pudotti pisteitä. Treenikaverit sanoivat että pyörin kuin tuuliviiri, että Pyryllä oli täysi työ pysyä mun mukana... aina ei oo koiran vika.. sentään kävelin kuulemma ihan suoraan, mutta kokoajan jouduin kävelemään vähän oikealle tuon mun vinoon kävelemisen vuoksi. Videolta katsottuna huomasin, että Pyry jäi yhdessä kohtaa vähän haistelemaan, ja väljyyttä oli aika lailla, mutta enimmäkseen oli iloinen kontaktissa oleva koira. Mä tottakai sekoilin käännöksissä.


Noutaminen (9) oli huippu. Pyry lähti heti käskystä, ja toi kapulan suoraan (takakautta) vierelle, ja mielestäni aika lähellekin. Käytin pienempää kapulaa ja en liikkurille vain nyökäytin kun kysyi olenko valmis. Muuten ihan jees (paitsi toi siirtyminen oikeaan paikkaan meinasi olla tuskan takana), mutta perusasento kapulan kanssa on vino ja turhan kaukana. En voi valittaa, koska lähti ekalla käskyllä kapulalle innokkaasti. Enempää en voi pyytää, sivulletulo oli pienin murheistani.


Luoksetulo (9) oli myös huippu. Pyry ei tullut liian kovaa, ja pystyi pysähtymään laukasta heti, ja samalla laukalla sivulle. Ainoa ongelma oli vaan, että olin itseni sijoittanut liian lähelle viimeistä merkkiä, ja Pyry ei mahtunut mun sivulle, joten jäi vähän taakse. Tää oli pätevä, paitsi ravasi muutaman viimeisen metrin sivulle. Aika nätti.


Liikkeestä seisominen (9) oli myös hieno, en tiedä miksi vähensi pisteen. Näen sen sitten kun saan videon meidän suorituksesta. Videolta näkee että on väljyyttä ja vino perusasento.


Kauko-ohjaus (9) oli mielestäni myös hyvä. Teki vaihdot yhdellä käskyllä ja hyvällä moodilla. Lähtiköhän piste sitten kuitenkin siitä, että olisi voinut tehdä vaihdot vähän nopeammin, ainakin maahan menot. Mä tykkäsin tästä kun katsoin vielä videolta, mutta yksi istumaannousu ei ollut kokonainen, vaan jäi turhan matalaan asentoon ja ehkäpä noi vaihdot on vähän hitaita, mutta toi riittää mulle Pyryn tekemänä.


Kokonaisvaikutus 8,5. Kuulemma kaikki osa-alueet olivat hyvät, ainoastaan seuraamisessa oli juuri väljyyttä mutta koira seurasi hyvin, ja paikkamakuussa pitää oikeasti varoa, etten tee jalalla mitään tehostusta. Tässä vaiheessa Pyry oli selällään ottamassa rapsutuksia.

Videoiden perusteella korjattavaa on perusasennossa sen vinouden takia (tosin tää hajoaa juurikin koetilanteessa eniten), seuraamisen väljyys, noudon loppuperusasento, noudon loppuravi laukaksi. 

Mun mielestä Pyry teki kaikki liikkeet just niin kuin osasi, ei yhtään enempää eikä vähempää (virkamiehen innolla), kuitenkin hyvällä fiiliksellä. Kehuin aina ennen liikettä (valmis-sanaa) ja ja liikkeen jälkeen ja rapsuttelin. Liikkeiden välissä meinasi vähän tahmata, varsinkin jos piti pari askelta siirtyä sivulle tai jotain, niin ei millään olisi liikkunut ylimääräistä. Mutta kehumalla sain Pyryn pysymään hyvällä mielellä. Itse en hirveästi tällä kertaa jännittänyt, joten hienoa oli. 

Toisessa AVO-paikkamakuuryhmässä oli vähän levottomampaa, siellä yksi dopperiuros vinkui ihan jatkuvalla syötöllä ja vieressä oleva dopperinarttu meni istumaan ja alkoi haukkumaan, kun oli hermostunut uroksesta, kun se oli hihnassa ennen paikkamakuuta yrittänyt hyökätä päälle. Olis kyllä ollut pelottavaa olla siinä ryhmässä.

Tässä vielä pisteet:

Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen taluttimetta: 7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10
Luoksetulo: 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9
Noutaminen: 9
Kauko-ohjaus: 9
Estehyppy: 9,5
Kokonaisvaikutus: 8,5

Pistemäärä yhteensä: 181,5, AVO1 + kunniapalkinto + 2. sija/15.

Videota tulee kun saan sen..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti