lauantai 21. helmikuuta 2015

Maanantain agitreenit ja tiistain hallitokotreenit

Maanantain agit

Täytyy sanoa, että olipa kivaa vaihtelua ja vähän jännääkin treenata koiran kanssa, jonka kanssa pystyi tekemään *miljoona* toistoa heti ekoilla esteillä, ja se meni joka kerta järkyllä vauhdilla, ja yhtä innolla. Ja tämä koira oli kuitenkin Pyry. Sain pienen maistiaisen siinä, millaista joillakin toisilla ohjaajilla on tuollaisilla turbokoirilla. Vähän oikeasti oli siistiä!

Tässä rata, tehtiin kepeiltä suoraa hyppyesteelle 14, eli siis 7, 14 (oikeinpäin) 11-A-este jne.. Keinu jätettiin väliin.


Maanantaina oli aiheena kontaktit ja kepit. Kiva helppo rata, paitsi että esteelle 5, eli puomille meni ensimmäiset 5 kertaa että Pyry menikin putkeen. Sinänsä kiva, että putket taas imee, koska Pyry ei yleensä ole mennyt kovaa putkeen. Itse ilmeisesti huidoin käsilläni joka kerta jotenkin väärin, joka vei Pyryn putkeen. Heti kun otin 4-esteen jälkeen persjätön ja ohjasin toiselta puolelta puomia, niin mun kädet ei tehneet mitään ylimääräisiä liikkeitä ja Pyry tuli hienosti puomille. Puomilla ja A:lla kontaktit meni hyvin, ei pysähtynyt (kun ei tarvitse), mutta selkeästi osasi vähän hidastaa kontaktiosuudella ja meni alas asti. Huomasin muuten tässä, että meillä ei oo aikoihin ollut sitä jumitusongelmaa A-esteen harjalla :)

Keinua ei otettu kuin erikseen alussa, vähän korkeammassa vireessä, ja Pyry sai hakea keinun laskevasta päästä palkan pari kertaa. Ihan hyvin meni. Ei vielä aivan nopeasti.

Haltin kanssa tehtiin putkea ja pussia avustettuna. Putki oli tosi kiva, ja pääasiassa palkkasin heitetyllä lelulla eteenpäin. Sen lelun kanssa oli sitten kiva riehua pitkin kenttää. Pussi oli keltainen, ja avustaja piti pussia vähän auki, ja palkkasi namilla (ei alkanut leikkimään lelun kanssa hänen kanssaan). Vauhdilla Halti silti sinne pussiin meni. Aika alas pussin reunan pystyi jo laittamaan että Halti tuli sieltä silti. Ja hiffasi pian mistä sen palkan saa, ja oma-aloitteisesti kiersi aina tekemään pussin melkeimpä. :)

Tiistain Tokot

Tiistaina kävin Pyryn kanssa hallitokotreeneissä AvecAreenalla. Halti oli päässyt metsäseikkailulle Janin kanssa sillä välin ja oli ollut tosi kivaa kuulemma.

Pyryn kanssa tehtiin seuraamisia, jäävät, estehyppyä (meni ekalla kerralla istumisen sijasta maahan??!), noutoa ja luoksetulon pysäytystä. Luoksarin pysäytys oli taas tosi kiva. Aluksi tein lyhyellä 10 metrin matkalla palkaten heittämällä suuhun, ja sitten 25 metristä koko liike ja pysähdyksen jälkeen vähän eteenjuoksemalla heittämään palkan. Nouto oli taas omaperäinen. Pyry lähti kapulalle hypyn kautta, mutta tällä kertaa sitten tuli suoraan mun luo (kulkematta hyppyesteen kautta) kapulan kanssa. Kyllä pieni porokoira keksii..

Tein myös paikkamakuuharjoituksia, kun muut treenasi omiaan. Jätin Pyryn keskelle hallia, ja menin piiloon. Kerran kävin katsomassa, ja alkoi mennä lonkalleen ja pesemään jalkoväliään, ja siinä käskin sitten uudelleen maahan, jolloin lopulta otti asennon ja menin uudelleen piiloon. Jos vinkui, niin taisin käydä kieltämässä. Vieressä yksi treenasi luoksetulon pysäytystä ja heitti lelua koiralleen, ja toisella puolella vieressä yksi labbisuros treenasi estehyppyä. Tosi hyvin Pyry kesti muiden treenin ympärillä.

Sitten tehtiin paikkamakuu. Jätin poikkeuksellisesti Pyryn maahan, ja kävin tekemässä toiselle labbisurokselle luoksepäästävyyden, hyvin Pyry kesti senkin. Varsinaisessa paikkamakuussa tehtiin yksitellen maahanmeno. Vinkui paikkamakuun alkupuolella vähän, mutta muuten tosi skarppina. Sivulle tuli ennen kuin annoin käskyä. Laitan tähän videon siitä.


Huomaan ainakin tuosta, että itse olen jonkin verran vinossa Pyryyn kohti, ja ehkä painostan sitä. Videon lopussa teetän Pyrylle muutaman vapaahypyn esteellä ja seuraaminen kameran luo.. kyllä se seuraa aika väljästi näköjään. Mutta koska se seuraa niin iloisesti, niin en nyt tällä hetkellä aio nillittää seuraamisesta. Avoimen jälkeen sitten mietitään tiivistämistä. Itseä häiritsee toi mun käden asento, varsinkin kun toinen käsi on niin lähellä kroppaa. Ei noitakaan asioita huomaa, ennen kuin katsoo videolta.

Tuli tässä sekin mieleen, että viime kokeessa jäävissä ja paikkamakuussa sivulle istuminen on onnistunut ekalla käskyllä. Se on yksinkertaisesti korjaantunut sillä, että en kohti kävellessä ollenkaan katso koiraa, vaan hymyillen katson kauas horisonttiin. Viereen pysähtyessä katson suoraan eteenpäin, enkä edes vilkaise koiraa. En paineista Pyryä, ja Pyry on noussut jopa kokeessa joka kerta. Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti