sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kaikenlaista harmia..

Pyryllä huomattiin keskiviikkona että sen haukku- ja vinkuääni on käheänä. Nyt ei sitten tiedä onko sillä tulehdusta vai mistä johtuu, onko pojat haukkuneet yksinoloaikoina täällä paljon. Haltikin on törmännyt alkuviikosta Pyryyn aika voimalla, että Pyry vinkaisi. Pyryllä on mun nähdäkseni myös takaosa jumissa, se laukatessa (hiekallakin eikä vaan lumessa) juoksee tasajalkaa takajaloillaan. Joten Pyry joutui olemaan treenitauolla, ja otin Haltin lauantaina agitreeneihin.

Samalla kun mentiin AvecAreenan treeneihin, niin käväisin Haltin kanssa Avecissa kun se oli auki. Kysyin Pyryn käheydestä, niin saatiin neuvoksi katsoa muutama päivä, jos menee ohi ja yleiskunto on hyvä. Muuten jos joutuu tulemaan näyttämään, niin Pyryn joutuu rauhoittamaan (mitä en nyt ihan hirveästi halua - kun sitä on tehty jo aika paljon), ja lisäksi siitä napsahtaa 28 pv:n varoaika, eikä sitten voida osallistua TOKO-kisoihin. Toivotaan että menee ohi. Samalla sanoin Pyryn takaosan jumista, niin lääkäri oli sitä mieltä että voi johtua siitä että kun riehuu pennun kanssa paljon, ja siinä tulee osumaa, ja vielä kun on liukasta. Eli pitää käyttää Pyry fyssarilla/osteopaatilla, kunhan tuo ääni tulee takaisin. Ja.. Pyryllä on vatsa löysällä tänään, kaikki vaan samaan aikaan..

Haltillahan ranteet kääntyy jonkin verran ulospäin, ovat ns. löysät ranteet. Ne sojottavat vähän joka suuntaan, ”rauhallisena” ne eivät näytä niin pahalta, vaikka silti vähän sojottaa. Parasta on, kun yrittää etsiä ohjeita mitä tässä tapauksessa pitää tehdä. Ohjeita löytyy ilmeisesti yhtä paljon kuin on neuvojiakin:

- Vaihda aikuisruokaan (pois vahvasta penturuoasta)
- Vähennä pentunappulan osuutta, ja anna puolet perunamuussia/riisiä/vastaavaa täytettä
- Koira saa liikaa liikuntaa, liikuta vähemmän
- Koira saa liian vähän liikuntaa, liikuta enemmän
- syötä rustoa
- siirry raakaruokinnalle
- vaihda ruokamerkkiä
- teetä koiralle jumppaliikkeitä, anna sen tavoitella palkkiota varpaisillaan hetken kerrallaan

Nämä kaikki neuvot itseasiassa viittaavat liian nopeaan kasvuun, ja mielestäni Halti on kasvanut hyvin maltillisesti, painoakin on tullut enintään puoli kiloa viikossa, jos sitäkään, ja muutenkin on kasvanut hyvin tasapainoisesti.

Noh, kysyin eläinlääkäriltä tätä ja näytin Haltin. Halti oli sillä hetkellä aika rauhallinen, joten sai varmasti hyvän kuvan ranteista. Lääkäri sanoi, että on ne löysät (en muista enää minkä kohdan tarkalleen sanoi olevan löysä), mutta ei ole ollenkaat pahat, ja voivat hyvin suoristua. Tässä tapauksessa ei oikein muuta voi tehdä kuin antaa hyvälaatuista ruokaa ja pitää pentu hoikkana. Ja kehui, että on tarmokas pentu, ja kulkee rohkeasti häntä pystyssä kokoajan :) Sitä se kyllä tekee. 

Tässä kuva Haltista ranteineen, tässä Halti on pikkaisen väsynyt, niin ne sojottavat hiukka enemmän kuin normaalisti. Toisessa kuvassa se pitää toista jalkaa edempänä, joten näyttää ehkä liioitellun löysältä



Niin joo, ja keskiviikkona vien jo Kasperin (kissan) eläinlääkäriin hampaidensa takia. Ne joutuu putsaamaan hammaskivestä, ja vaan toivon että ei tarvitse poistaa hampaita... rahanmeno on ainakin taattu kun kotieläimiä pitää..

Noh, itsekin olen ollut jo puoli viikkoa kipeänä ja flunssassa ja pahenee vaan. Hyvä pitää ensi viikko talvilomaa kun flunssaa pukkaa. Ei tunnollinen työntekijä työaikana sairasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti