lauantai 14. helmikuuta 2015

Maanantain Agility; pakkovalssi

Ei pakkovalssi oikein toiminut meillä tällä kertaa.


Pyry ei mielellään oikein tule minua kohti, ja tätähän pitäisi harjoitella (niin miksi ei harjoiteltu pelkästään tätä). Saatiin toimimaan jotenkuten, mutta paremminkin on mennyt. Pyry varasti kaksi kertaa, ja jouduin palauttamaan kun en ollut ehtinyt oikeaan paikkaan, ja se hidasti vauhtia tokalle esteelle.

Kolmas kerta tehtiin sitten saksalainen, koska se sopi Pyrylle ja mulle paremmin. Muuten meni vauhdikkaasti rata, Pyryllä oli paljon intoa ja vauhtia. Kepeillä hidastui vauhti, johtuen ilmeisesti siitä että rata ei jatkunut eteenpäin, vaan sivulle, ja jouduin itse hidastamaan enemmän. En tiedä sitten, mitä pitäisi tehdä ohjauksen kanssa tuollaisessa tilanteessa. Ekan kerran Pyry tuli hieman varovaisemmin keinulla, mutta muut kerrat tuli vauhdikkaammin.

Kokeilin myös Pyryn kanssa keinulla sitä, että Pyry laittaa tassuja keinun kontaktiosuudelle, ja itse painaa täräyttää keinua alas (olin miettinyt että josko tolla harjoittelulla saataisiin ongelmaa esiin ja apua sille), mutta Pyryn mielestähän se oli aivan aluksi erihienoa pamautella keinun päätä alas. Selkein ongelma sille siis on se yllätys kun keinu menee alas yllättäen (ilmeisesti luulee sen olevan välillä puomi).

Eli keinu-puomi-erottelua siis. Puomilla nyt vahvistan korkeamalla äänellä puomille menoa ja vahvistan kädellä hieman yläviistoon osoittamalla että kiivetään ylöspäin. Keinulla sitten karheammalla äänellä ja kädellä osoitan alaspäin, ja hidastan pienesti ja kiihdytän siinä vaiheessa kun Pyry on pistänyt keinun alas. Helpottaisi jos pääsisi enemmän omatoimitreenaamaan, mutta kun matkaa on hallille 50 km, niin ei tuu käytyy omatoimivuoroilla viikonloppuisin, varsinkin kun silloin on usein myös muuta treeniä.

Haltin kanssa tehtiin putkea, mikä meni aika hienosti. Pystyin jo lähettämään vähän kauempaa putkeen. Palkkasin pallolla muutaman kerran putken jälkeen, Halti lähtee perään, mutta kiinnostuu matkalla muusta. Innoistui pallosta, kun juoksin perässä jahtaamaan Haltia kun se otti pallon. Mun mielestä Haltilla on muutenkin vähemmän saalisviettiä ja enemmän taisteluhalua. Pitää miettiä että vahvistanko saalisviettiä (vahvistanko myös naapurien kissojen perään lähtemistä) vai vahvistanko taistelulla palkkaamista. Tietty hyvä olisi, jos saisin Haltin enivei hakemaan aina lelun, ja sitten taistellaan siitä. Palkkasin myös namilla juosten poispäin putkelta, mistä Halti innostui enemmän.

Haltin kanssa tehtiin myös vähän puomilla 2on2off-treeniä, sitten Halti sai pamautella keinun painavempaa päätä tassuillaan maahan (erikivaa) ja vielä lisää putkea. Putkella oli kiva nähdä miten Haltilla on jo vähän vauhtia kun pääsee vapaasti juoksemaan. Oon hirveän ylpeä kuinka pätevä pieni pentu Halti on. Halti pääsi myös vähän leikkimään Tyyne-collienpennun kanssa. Jostain syystä Halti haluaisi rähistä Tyynelle aina kun näkee sen, mutta nyt kun pääsi haistamaan kun oli rauhallinen, niin ottivat onnessaan kunnon painit.

2 kommenttia:

  1. Kannustaisin vahvistamaan kaikkia mahdollisia motivointikeinoja, koska se on paljon helpompaa ja luontevampaa nyt kuin sitten aikuisena. Kissojen/riistan jahtaamiseen olikin hyvät ohjeet saalisviettikirjassa.

    VastaaPoista
  2. Ajatuksissa on kyllä hankkia tuo Saalisviettikirja jossain vaiheessa (kun on rahaa). Oon lukenut Salme Mujusen näitä muita saalisviettiartikkeleita, ja ne on hyviä.

    VastaaPoista