torstai 5. helmikuuta 2015

Ja mitä Halti on puuhannut

Sunnuntaina käytiin Myrskylässä, Halti pääsi leikkimään Vertin kanssa.

Maanantaina ajoin molempien koirien kanssa Kotkaan agitreeneihin, mutta ne peruttiin, koska lumi oli painanut kattoa, ja sieltä tippui lasia vaarallisesti. Käytiin sitten äidillä ja kävelemässä Ruonalassa.

Tiistaina Haltikin pääsi AvecAreenalle tokotreeneihin. Aluksi Halti vähän haukkui kaikkia koiria jotka juoksivat luoksetuloja yms, mutta nopeasti alkoi keskittymään. Aina jossain välissä piti jollekin haukahtaa. Leikittiin paljon pallolla, ja tehtiin vähän sivulletuloja ja seuraamista ja maahanmenoa. Vähän ehdin myös hallilla olleella keinulla treenata tassujen laittamista vähän irti maasta olleelle keinun päälle ja Halti sai pamauttaa keinun pään aina alas. Oli kiva leikki Haltin mielestä. Treenien lopuksi käytiin Porvoossa lenkillä.

Tänään käytiin sitten Loviisassa lenkillä ja yhden talon pihalta hyökkäsi sellainen saksanpaimenkoiran näköinen koira rähisemään. Itse yllätyin, ja en osannut reagoida muuten kuin huusin apua, mutta Pyry otti askeleen eteenpäin, ja murisi, ja koira hiljeni ja pysähtyi parin metrin päähän. Tilanne loppui siihen, ja käännyttiin takaisin siihen suuntaan mistä tultiin. Onneksi ei pahemmin käynyt. Halti oli ihan hiljaa takana. Kumpikaan ei paineistunut tilanteesta, vaan jatkoivat ihan normaalisti.

Halti on oppinut vinkumaan, prkle. Olen tarkkaan katsonut että kaikki tekemisen eteneminen loppuu jos vinkuu. Eli jos olin laittamassa ruokaa ja Halti on vinkunut, niin olen joko itse mennyt pois keittiöstä tai sitten käskenyt Haltin pois läheltä. "Onneksi" se vinkuu vain kun vaatii jotain, eikä mitenkään muun tekemisen puutteesta.

Tänään kun treenasin Pyryn kanssa noutoa sisällä, ja kävin viemässä kapulan maton päälle n. 10 metrin päähän, ja sanoin hae (Pyrylle), niin Halti kävi hakemassa kaksikin kertaa noutokapulan mulle! Ja ilman opettamista. Miten se hiffaakin tällaisia asioita. Tai noh, sehän huomasi että mä olin hirveän kiinnostunt tuosta puisesta esineestä ja Haltihan tykkää kantaa esineitä....


Tässä muutama kuva joita otin maanantaina kun oli yllättävän valoisaa vielä töiden jälkeen..













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti