sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Tokoiluja

Tässä parin viikon ajan ollaan treenattu keinun rutiinia kotosalla. Pyryhän kehitti järkyn epäluulon keinua kohti, kun se on niin arvaamaton. Lähinnä sen vuoksi, että mä en muista koskaan sanoa estekäskyjä ajoissa, ja Pyry yllättyy keinahduksesta.

No nyt ollaan kotona laudan ja puupölkyn kanssa treenattu sitä keinahdusta.Minä harjoittelen siis sanomaan keinu-käskyn ajoissa, ja odota-käskyn ajoissa ja pinta-käskyn ajoissa. Ekat kerrat kotona harjoitellessa Pyry meni taas ihan hirveällä sähellyksellä, eikä huomannut mitään keinahdusta. Ajattelin, että eipä tästä ole mitään hyötyä. Sitten seuraavina päivinä Pyry alkoi huomaamaan keinahduksen, ja saatiin sitten tehtyä sitä rutiiniakin. Hyvinhän se menee ja varmuudella. Pyry jopa hyppää sen keinun ylhäällä olevan pään kautta "keinulle" eikä haittaa sen liikkuminen alla. Sehän se on, Pyryä ei haittaa se keinun pamahdus eikä se liike itsessään, vaan se, että se ilmeisesti luuli menevänsä puomille, mutta sitten tuleekin yllättävä rämähdys alas.Jossain vaiheessa olisi hyvä siirtää taas keinulle tuota harjoittelua, josko saataisiin rutiini takaisin keinulle, ja pitää vaan katsoa että Pyry ei pääse keinulle ilman mun käskytystä enää.

Tänään oli ryhmätokotreenit kentällä pitkästä aikaa. Kenttä on jo ihan kuiva, joten oli kiva treenata. Mäkin päätin ex-tempore lähteä sinne mukaan, eikä ollut mitään treenisuunnitelmaa.

Noh, tehtiin lyhyitä seuraamisia (itse pyrin katsomaan eteenpäin), ja kääntymisiä. Lisäksi tehtiin estehyppyä, pari kertaa pelkästään esteen ylihyppäämistä ja istumista sen taakse, ja yhden kerran kokonaisena takaisinhypyllä sivulle. Ihan kivasti menee.

Kaukokäskyissä pyrin siihen, että Pyry pysyy äänettömänä eikä ala vahtimaan takapalkkaa. Päästin takapalkalle alussa jo ihan vaan maahanmenosta, tai että menin eteen. Saatiin tehtyä aika kivasti ilman vinkumista parikin i-m vaihtoa n. 3-5 metristä. Kotona Pyry tekee aika hyvin vaihdot 10 metristä. Joskus ei meinaa ekalla käskyllä nousta maasta. Kotona ollaan otettu myös seisomisen tekniikkaa, ja hyvin käsimerkillä vaihtaa seisomiseen 5 metristä. Olen yrittänyt ottaa hitaasti varsinkin seisomisesta istumiseen tekniikan, jotta oppii sen oikein.

Tehtiin lopuksi treeneissä ohituskontaktitreenit, eli pujoteltiin seuraamisessa toisten vierestä, kun muut olivat kontaktissa. Meni ihan hyvin, pari kertaa Pyryn katse kävi varsinkin parissa alle vuoden ikäisessä pennussa. Olihan varmasti haastavaa, kun ei olla pitkään aikaan yhdessä treenattu. Seuraamisessa autoin kyllä vähän kädellä joissain kohtiin ja palkkasin kerran puolessa välissä.

Kotona ollaan treenattu kaukokäskyjen lisäksi seuraamisesta istumista, mikä menee jo aika hyvin. Pitäisi alkaa treenaamaan nyt taas noutoa ja luoksetulon pysäytystä, varsinkin kun ulkona alkaa olla taas kiva treenata ilmojen puolesta.


Pyryllä on ollut tämä viikonloppu vähän rankempaa, kun meillä on ollut lainakissa Rambo hoidossa, ja kissat ovat kyräilleet toisillensa. Pyry mielellään menisi aina väliin ratkomaan riidat.


Onneksi kissoillakin on vähän muutakin ajateltavaa, meillä on tarvittu tikkaita eteisessä, ja nyt ne ovat olleet myös kissojen käytössä. Sellaisia taiteilijasieluja ne ovat..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti