maanantai 24. maaliskuuta 2014

Agitreenit; ratatreeni

Tällainen oli rata:

Eka yrittämällä Pyry hyppäsi 2-esteen takaa, kun olin liian lähellä 2-estettä. Otettiin uudelleen, ja mentiin koko rata läpi kerralla, ihan peace of cake. Epäilin että kerkeenkö 5-esteeltä putkelle persjättöön, mutta ihan helposti. Pystyin hyvin lähettämään Pyryn 5-esteelle takaakiertoon, ja itse jatkamaan seuraavalle esteelle. Se hyvä puoli on estevarmassa koirassa. Pyry kuulemma ihan kiihdytti kunnolla renkaalle ja A:lle. 10-takaakierrossa Pyryä kiinnosti vieressä oleva putki ja harkitsi sitä hetken (kun itse olin ohjauksen kanssa myöhässä). Tosin kaikki koirat vähän meinasi haksahtaa putkeen. Tässä olisi pitänyt muistaa sanoa se takaakierron käsky jo kun Pyry oli hyppäämässä 9-estettä.

Puomillekin meni ihan kivasti, vaikka vähän huonosta kulmasta tuli takaakierrolta. Kepit meni tosi jees ja siitä pystyin aika hyvin lähettämään 13-hyppyesteelle ja lähtemään etukäteen jo toiseen suuntaan. Olisin varmaan voinut lähettää vielä kauempaakin. Ja puomin kontaktille jätin Pyryn ja otin vähän vauhdissa etumatkaa ja vikalle esteelle vauhdilla. Ihan kiva. Puomilla menee aika hitaasti alastulokontaktin, ja siis meinaa pysähtyä ennen kuin etutassut on pois kontaktilta. Vaikka tuosta ei ole haittaakaan, niin luulen että pitää vahvistaa puomin kontaktia enemmän siten että on kunnon 2o2o-asennossa. On se helpompaa kun kriteeri on kaikilla kontakteilla sama. Tosin jos ratatreenissä tai mölleissä ei mee loppuun asti, niin sitten saa ollakin siten. Vahvistetaan sitä sitten treeneissä enemmän.

Tehtiin ennen ratatreeniä keinua, ja Pyry meni 3-4 kertaa oikein vauhdilla keinulle, eikä se välittänyt sen liikkeestä ollenkaan. Aika nopeasti ollaan saatu Pyrylle varmuutta takaisin. Keppejä tehtiin parisen kertaa erikseen, ja Pyry meni kaksi ekaa kertaa vasta tokasta välistä. Voi olla että johtui siitä että siinä keppien vieressä toisella puolella heti keppien alussa oli kaksi narttua. Kun tehtiin suoraan keppien edestä hypyn kautta, niin meni ihan täydellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti