maanantai 17. maaliskuuta 2014

Agitreenit; Poispäin-käännös, vol 2

Tänään oli toinen kerta poispäinkäännös-treeniä, ja meni tosi kivasti. Pyry vinkui jo puolessa välissä matkaa hallille, että pitäis jo päästä, ja kova oli veto hallille. Treenattiin lähetystä putkille ennen meidän vuoroa ja Pyryllä oli kyllä tosi hyvä vauhti.

Tässä on rata:

Eli 2-putkelta 3-hypylle piti tehdä poispäin käännös, eli koira kääntyy poispäin ihmisestä. Tässä siis ohjattiin putken ja puomin välissä. Aluksi halusin treenata ihan vaan taas yhdellä esteellä, sitten putken kautta esteelle muutaman kerran, namialustan avulla. Nämä meni kivasti, ja Pyry kääntyy tosi nätisti. Tosin sitten kun tehtiin 1-esteeltä lähtien, niin alkoi olla niin paljon vauhtia, ettei pystynytkään enää lukemaan mun ohjauksia, vaan alkoi lukitsemaan edessä olevaa estettä suoraan. Onnistuu siis kun ei ole vielä suurin kiihko päällä. Tätähän treenataan sitten kesällä ja tästä lähtien, koska tää on sellainen ohjaus mikä voi sopia tiettyihin paikkoihin meille.

Sitten sain 3-esteen jälkeen leijeröidä siten, että se 2-putki jäi minun ja Pyryn väliin kun Pyry suoritti 4-putkea. 5-esteelle olisin saanut muistaa muutamaan otteeseen huutaa estekäskyn aikaisemmin, ja varsinkin seuraavan estekäskyn. Mutta aika hyvin irtosi. Puomille meni joka kerta ihan älyhyvällä vauhdilla. Puomilta 8-putkelle kuului myös tehdä poispäin käännös, ja tätä myös halusin erikseen harjoitella, siten että namialusta oli putken toisessa päässä, ja sitten namialusta oli seuraavaksi 10-esteen takana. Hyvin lähti putkeen, ja kepeille asti. Ennen 10-estettä tein takaaleikkauksen ja meni hienosti, kun Pyry kyllä aika vauhdilla meni edeltä putkelta hypylle. Ekalla kerralla kepeille meni vasta tokasta välistä, mutta toisella kerralla meni jo oikein, paitsi jätti loppupäästä jonkun välin tekemättä, kun edessä oleva namialusta houkutti niin paljon. 

Tokalla treenikerralla piti tehdä rata kokonaan. Noh, taas se jymähti 3-esteelle, kun Pyryllä taas hävisi korvat. Kun otettiin uudelleen alusta, niin sitten sain tarpeeksi kovalla käskyllä Pyryn poispäin käännökseen, ja loppu meni hienosti ja vauhdilla. Kepitkin menivät oikein ja vauhdilla ja sain tehtyä valssinkin keppien jälkeen kun Pyry vielä suoritti keppejä. Oli kyllä ihan huippu tunnelma tällä kertaa treeneissä. Eli seuraavalla kerralla mokataan oikein kunnolla kun tänään meni hyvin. :)

Tehtiin lopuksi vielä n. 5 toistoa keinulla, loppua kohti vauhti tuli paremmaksi. Oli tosi kivan varma keinu lopulta, että ehkä tästä päästään yli nopeammin kuin olin ajatellut. Se epävarmuus keinulla taisi olla vain sellaista hetkittäistä, toivon mukaan. Edelleen treenataan sitä nyt aina varmemmaksi, ja mun omaa käskytystä, jotta ei tule takapakkia. Varmasti tämä nopea edistyminen keinulla johtuu siitä, että keinu on ollut ennen tuota säikähtämistä hyvin varma.

Ens viikolla olis epikset Kotkassa, mietin että pitäisiköhän käydä treenaamassa siellä..

Viikonlopulta on tulossa (ei-niin-laadukkaita) kuvia, kunhan saan aikaiseksi löytää kameran ja purkaa kuvat sieltä koneelle. Edit. Tässäpä niitä:












korvan putsausta..
Pyry löysi kolmevuotiaana haukkäänensä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti