perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pyry 3v ja fyssari

Pyry täytti eilen 13.3. kolme vuotta jo! Kyllä sen huomaa, että aikuisuus alkaa löytyä sieltä jostain. Korvatkin löytyy aika ajoin.

Eilen käytiinkin sitten "synttäreiden kunniaksi" Kotkassa fyssarilla näyttämässä Pyryä. Fyssari katsoi aluksi Pyryn liikkumista ulkona, ja sitten vähän taivutteli yms ja sitten kävi läpi "hieroen" koko kropan, selkärangat ja kaikki. Pyry oli yllättävän rento, välillä nosti päätä, mutta pystyi aika hyvin rauhoittumaan fyssarin kopeloitavaksi. Nivusalueella ei rentoutunut, vaikka normaalisti on ensimmäisenä aina jalat levällään kun pitäisi jalkovälistä rapsutella..

Pyryllä kuulemma ei ole mitään agikoiralle tyypillisiä jumeja, ja on hyvässä kunnossa. Ja viimeeksi kun ollaan käyty hierojalla elokuussa, niin fyssarin mielestä pari kertaa vuodessa on hierojalla ihan hyvä määrä käydä, eikä tällä rasituksella tarvitse yhtään enempää käydä. Vähän oli niskassa jumia. Kuulemma paljon auttaa se, että Pyry tosiaan saa paljon liikuntaa päivittäin, ja paljon vapaana juoksemista. Sieltä tulee se kestävyys ja lihaskunto mitä tarvitaan taas agilityssä. Ja onhan meillä vain 1-2 kertaa viikossa agilityä, joten sekin vaikuttaa.

Saatiin kuitenkin kotiläksyjä, ihan sitä varten että saa jumpattua agilityn takia.


  • lenkin jälkeen (lämpimillä lihaksilla) venyttelyä siten, että pidän takapäästä, ja taivutan namin avulla Pyryn päätä kohti lonkkaa, ja alaviistoon, ja sama toisella kyljellä. Tämä jotta venyisi hyvin koko kylki
  • Vastakkaisten jalkojen nostamista (ei tarvitse olla lämpimät lihakset) samanaikaisesti (oikea etujalka + vasen takajalka), molemmin puolin kerralla 10 kertaa selkä suorana, alussa aloitellaan 10 kertaa yhteensä. Nythän Pyry vähän nojasi taaksepäin, mutta se ilmeisesti johtui kun Pyry stressasi vähän vieraan ihmisen kopelointeja. Tämä on ns. lihastenhallintaliike, ja vaatii syviä lihaksia. Agikoiralla nämä lihakset pitäisi olla hyvässä kunnossa, eikä pitäisi olla vaikeuksia tehdä tätä.
  • Hitaasti kävelyä. Varsinkin heinikossa tms, jossa joutuu hallitsemaan kehoaan, ja nostelemaan jalkojaan. Tehtiin aluksi ulkona fyssarin kanssa hidasta kävelyä, ja Pyry ei ymmärtänyt ollenkaan. Alkoi vinkumaan, ja pysähtelemään eikä suostunut kävelemään hitaasti. Fyssarin mielestä sekin johtui lähinnä siitä, että Pyry ei ole tottunut sellaiseen hidasteluun.
  • Tokossa myös oikealta puolelta seuraamista (sitä jonkin verran jo tehdään)
  • Valjailla lenkkeilyä (Pyryähän lenkitetään lähinnä pelkästään valjaissa) mieluummin kuin pannassa kun ei rasita niin paljoa kaulaa/niskaa.
  • Agilityn lämmittelyt ja jäähdyttelyt on hyvä olla vähintään sen 20 minuuttia, ja jäähdyttelyn jälkeen pidempi lenkki. Kotkassa käydessä treenaamassa on lämmittelyt ja jäähdyttelyt olleet kyllä lyhyempiä, mutta pitää tän kanssa petrata. Loviisan treeneissä on paremmat lenkkeilyreitit, joten siellä olen käynyt lähemmäs 20 minuutin lämmittelyt, ja 40 minuutin loppulenkin.
Joka tapauksessa Pyry oli hyvässä kunnossa ja fyssari meinasi, että ei Pyryn kanssa tarvitse tosiaan käydä kuin pari kertaa vuodessa tarkistamassa kunnon, ellei jotain selkeitä jumeja tule. Ihan kiva, että Pyryllä on kaikki kunnossa.

Tässä pari 3-vuotiskuvaa Pyrystä.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti