tiistai 10. syyskuuta 2013

Viimeiset Mannerin agitreenit

Tänään oli viimeiset Nina Mannerin agitreenit tänä syksynä Loviisassa (tosin jatkuu meillä parina sunnuntaina Kotkan suunnalla) . Rata oli jotenkin vaikea mulle muistaa, ja yleensäkin vaikutti vaikealta ohjata, ja mä olin muutenkin ihan pihalla ohjaamiseni kanssa.


Mulle oli mukamas hirvittävän vaikea tämä alku, ja tuntui että tässä oli hirvittävästi vääntöä ja turhan paljon käännöksiä hyppyesteitä. Kakkosesteellä olin valmiina pakkovalssiin, ja siitä ohjasin nelosesteelle "alakautta" ja valssi 5-esteelle ja valssilla tässä vaiheessa putkelle. Valssi putkelle, koska Pyry hakeutuu kontakteille helposti. Kuitenkin pitää alkaa tekemään putki/kontaktieste-erottelua. Siis tää meni tosi vaivattomasti putkelle asti.

Kepeille piti ohjata vastapuolelta ekasta keppivälistä ja vastakädellä, mutta olin liian hätäinen käännöksessä kepeille. Kyllä se siitä sitten meni kun itse olin tarkkana. Vielä tehtiin ekalla treenikerralla 10-muurilta 17-esteelle. 14-esteellä sopi hyvin pyöritys ja 17-esteelle heitin vaan takakautta, ja siitä A:lle. Kaikki meni suht vaivattomasti, vaikka alunperin epäilin kovastikin. Oma ohjaaminen oli tosi köyhää, ja näki kuinka Pyry lukee hyvin mun huonoakin ohjausta, kun ohjaan jotain sinne päin.

Tokalla kerralla ei tehty enää loppurataa, vaan treenattiin kontakteja, kun satuin mainitsemaan kun Pyry lukee niin paljon mun liikettä kontakteilla. Tällaisia ohjeita sain, ja näitä treenattiin:

  • Käytä apuohjaajaa, joka palkkaa maahan kehumisen jälkeen
  • Palkkaa itse aina maahan, ei suoraan kädestä
  • Laita koira kontaktin yläpäähän, ja anna käskysana ja anna koiran itse päätellä kontaktille meno
  • Älä palkkaa heti, vaan vähän ajan kuluttua kehu, ja palkkaa maahan
  • Kun koira on kontaktilla, liiku taaksepäin tai vähän eteenpäin/sivulle, ja palkkaa
  • Vapauta koira, kun itse olet paikallasi (ettei koira liiku ohjaajan liikkeestä)
  • Vapauta koira, kun olet liikkunut eteen tai taakse, ja olet pysähtyneenä
  • Jättäessäsi koiran kontaktille, hiljennä alussa hitaaksi kävelyvauhdiksi, myöhemmin lisää vauhtia
Tavoitteena on, että koira ei odota palkkaa heti, vaan hetken kontaktilla seisomisen jälkeen ja ei odota sitä ohjaajalta, vaan etsii sitä maasta. LIsäksi oppii sietämään liikettä ennen palkkaa, eikä ole niin riippuvainen ohjaajan liikkeestä tai auttamisesta. Pyryhän on ehdollistunut mun liikkeen pysähdykseen kontaktilla.

Tehtiin kyllä lopuksi esteet 22-1-2-3-14-5-18 eli renkaalta hyppyesteiden kautta A:lle vauhtiratana.

Pyryllä oli tosi paljon energiaa, ja helposti teki kaikki pyöritykset, vaikka luulin että siltä olisi loppunut mielenkiinto nopeasti. Käytiin vielä vieressä olevalla parkkipaikalla vähän purkamassa treenien jälkeen energiaa, ja leikittiin lelulla.

Eilen tokotreeneissä treenattiin lyhyt paikkamakuu, ja tein paikkamakuuta myös kun toiset treenasivat kaukokäskyjä rivissä vieressä. Lisäksi tehtiin hyppyä ja sen jälkeistä kiertämistä itse esteen toisella puolella. Pyryltä pääsi muutama komentohaukku, mutta ei se kyllä yhtään haittaa. Hirveän innoissaan se kyllä oli tästä kiertämisestä. Välillä tehtiin normaalia hyppyä, ja se meni hienosti. Tehtiin seuraamista, ja Pyry meni murahtamaan kesken seuraamisen toiselle urokselle, kun tehtiin täyskäännöstä ja ei tullut käännöksessä mukaan. Keskittyi kyllä sen jälkeen.  Muutenkin keskittyminen ja into on ihan tosi korkeella, kun on syksy ja viileämpää. Ja motivaatio on tosi hyvä nykyään. Pyry ei meinaa haluta mennä mun kanssa kävelee edes ennen treenejä, kun haluaa vaan kentälle.

Nyt pitäisi huomenna treenata sitten jäävien ennakointisanoja, pari pitkää seuraamista, ja vauhtiluoksetuloa viimeinkin kentällä taas.



1 kommentti:

  1. I think like you the agility field is very hard. I hope you and your dog win :) I will keep my fingers crossed.
    pysuira.blogspot.com

    VastaaPoista