keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Porvoo-Loviisa ystävyysottelu 3.9.2013

Eilen oli se Porvoo-Loviisa ystävyysottelu Porvoon Kokonniemessä. Agilityä siis.

Meillä oli Suskin, Jästin omistajan kanssa ongelma. Me harrastetaan vastakkaisissa seuroissa, Suski Jästinsä kanssa Porvoossa ja me Loviisassa. Ja siis molempien piti osallistua samaan kisaan. Eihän tässä mitään, Pyry ja Jästihän tulevat siis toimeen, mutta siis liian hyvin. Ne eivät suostu tekemään oikeastaan mitään jos toinen on näköpiirissä tai kuuloetäisyydellä. Pyryllä tää ongelma on ollut vahvempi ja pidempään, mutta Jästilläkin on alkanut olla ongelmia keskittyä toisen ollessa paikalla.

Meidän ratkaisu tähän oli "helppo". Toinen koira oli autossa kun toinen oli ulkona, ja ei näytetty koiria toisilleen, eikä ulkoilutettu samoissa paikoissa. Oltiin jopa osallistumisjärjestyksessä aivan eri päissä, joten oli aikaa "vaihtaa" koiria. Olihan siinä kuitenkin mahdollisuus, että koirat hiffaisivat toisensa jossain vaiheessa mutta aika hyvin meni tiettyyn pisteeseen asti...

Pyryn osalta sinänsä meni ihan hyvin, Pyry ei kuullut Jästin haukkumista, ja vaikka käveltiin osittain samoissa paikoissa kentän laidalla, niin Pyry ei erityisemmin reagoinut, varmaankin kun tapasi Suskin, ja Suskissa oli kuitenkin samaa hajua. Pyry vielä kun on vähän häiriöherkkä ja vaatii aikaa tottuakseen ympäristöön, niin ehdin vielä moneen otteeseen pitämään Pyryä kentän reunalla totuttelemassa koiriin ja ympäristöön.

Pyryn vuoro oli ekana, ja meni ihan hyvin, itse en vaan ehtinyt ohjauksiin, mutta onneksi Pyry korjaa mun mokat.. Muuten Pyry oli kivassa vireessä ja ihan mukana. Kaarrokset meni vähän pitkiksi, kun kuvittelin että ei se niin kovaa mene. Puomille ohjaamisenkin sössin turhalla varmistelulla, niin Pyry vähän epäröi että mitä tuo oikein tarkoittaa. Kunnialla päästiin kuitenkin mun möhläyksistä rata läpi 0-tuloksella. Olin muuten myös kipeänä, joten ei muutenkaan ollut ajatus ihan mukana.....selityksiä löytyy :D

 Tuomari vaan kävi sanomassa vielä erikseen mulle radan, että pitää ottaa avaimet ja muu kilisevä pois taskuista. Mulla oli jäänyt kolikoita taskuun kilisemään.

Tässä ompi meidän rata:


Ja tässä ratapiirros:


Pyryn laitoin palkkaamisen jälkeen autoon odottamaan ja vähän ennen vuoroaan Jästi tuli autosta. Huonoksi onneksi Jästi oli mennyt haistelemaan juuri sitä paikkaa mihin Pyry oli käynyt merkkaamassa, ja itse lähdin Jästin edestä autolle hakemaan kameraa, niin siinä vaiheessa ilmeisesti Jästillä syttyi lamppu päässä että "PYRY ON TÄÄLLÄ". Ei ne porokoirat tyhmiä ole, ei. Olisi pitänyt tajuta itsekin ja olla menemättä siitä läheltä (tai olisiko auttanut että olisin moikannut Jästiä ja mennyt sitten).. Jästi alkoi hinkumaan mun perään ja kun Jästin vuoro alkoi, niin ei se Jästi pystynyt keskittymään ollenkaan ja jäi radallakin aina välillä ihmettelemään radan ulkopuolista elämää. Olihan tuolla kisa-alueella Jästin auton suunnassa myös juoksuinen narttu, mutta se ei välttämättä vaikuttanut niinkään.

Eli toisella meistä meni vähän mönkään rata kuitenkin. Ja se ärsyttää, että siltikin kaikista varotoimista huolimatta se voi tapahtua, varsinkin kun pelkkä ihminen voi tilanteen laukaista. Tästä siis opimme että joko pitää alkaa treenaamaan yhdessä paljon, tai sitten vältellään samoja "kisapaikkoja", ettei tuu tällaista ylitsepääsemätöntä häiriötä.

Noniin, ja sitten pääuutiseen. Porvoo on monena peräkkäisenä vuotena voittanut Loviisan, mutta tällä kertaa Loviisa voitti!!!! Meitä oli 9 osallistujaa ja about 30 porvoolaista, ja kolme parasta tulosta tuli Loviisaan :) Aika mahtavaa. Ja siis Pyryllä oli siis loviisalaisista paras tulos, mutta myös koko kisan paras tulos!!! Ja mun mielestä kaikkein eniten lämmittää se, että se oli lapinporokoira jolla oli paras tulos vajaasta 40 koirasta. Ja joku on vielä ollut sitä mieltä, että ei porokoirat pärjää :) No eipä tämä mikään virallinen kisa ollut, mutta kivalta tuntuu kuitenkin kun lapinporokoira pärjää.

Lauantaina ehkä käydään Porvoossa mätsärissä ja sunnuntaina selviää että mahdutaanko 21.9.2013 tokokokeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti