torstai 12. syyskuuta 2013

Agitreenit

Tehtiin möllirata, jonka löysin yhdestä blogista. Se vaikutti kivalta, ja se tehtiin molempiin suuntiin.


Ensin tehtiin tässä numerojärjestyksessä. Ennen 4-estettä tein persjätön ja  4-esteellä tein ns. vastakäännöksen (tai mikä sen nimi lieneekään), eli käännyin juuri ennen kuin Pyry hyppäsi myötäpäivää ympäri koiralle merkiksi kääntymisestä. Meni aika siististi, kerrankin se onnistui siten, että Pyry kääntyi esteellä jo oikeaan suuntaan.

6-7-esteillä tein päällejuoksun tapaisen, tai siis ainakin juoksin suoraan 7-esteen suuntaisesti ja niistolla otin Pyryn mukaan A:lle. Ennen 14-estettä tein persjätön ja 14-esteellä tein taas sen vastakäännöksen tapaisen, ja siinäkin se onnistui hienosti ja tuli hienosti mukana suoraan loppuesteet.

Pyry oli riehunut Janin, avomieheni kanssa ennen agitreenejä pihalla tunnin verran, ja olivat tehneet kaikenlaista hakua, painimista yms, ja se kyllä näkyi Pyryssä nyt väsymyksenä, ja tarkemmin 10-muurilla. Eli aluksi kosketti vähäsen muuria, ja seuraavalla kerralla kaatoi koko muurin, ja oikein ponnisti muurista eteenpäin. Tämän jälkeen riehutin leikillä vauhtia Pyryyn ja tehtiin suoria vauhtihyppyjä muurille, ja sitten sain Pyryn tekemään kunnolla muurin.

Tokalla kierroksella tehtiin sama rata, mutta vastakkaiseen suuntaan. Pyryllä oli medi-korkeudet, ja otin pituudesta yhden palan pois, ja käytettiin medi-muuria ja se käännettiin vähän enemmän puomia kohti, jotta koira näkee sen paremmin. A:n jälkeen suoraan 7-esteelle, ja siitä 8-esteelle A:n puolelta, ja siitä suoraan pituudelle, muuten meni rata kuten numeroitukin.

15-esteeltä 14-esteelle autoin toisella kädellä kääntymään takaa ja valssilla putkeen. 7-esteeltä 8-esteelle tein valssin, mutta Pyryllä putosi vauhti täysin kun itse hidastan (muutkin huomasi sen). Jäi siihen ihmettelemään että mitäs oikein haluan. Tehtiin se ihan kunnialla, mutta jäin miettimään miten muuten tämän ohjauksen saisin tehtyä. Vasta myöhemmin tuli mieleen että olisin voinut lähettää A:lta 7-esteelle, ja sylikäännöksellä vasemmalla kädellä ohjata 8-esteelle. Pitää kokeilla tätä joskus vaikka yksinään muutamalla esteellä. 4-esteeltä otin Pyryn niistolla putkeen. Ihan kivasti onnistuivat ohjaukset, tosin se A:n jälkeinen vähän meni hitaasti.

Toivotaan että selvitään kunnialla meidän seuran mestaruuskisoista :)

3 kommenttia:

 1. I don`t understand you. You write posts but nobody reply you (only me). Why are you doing this? You don`t understand in english?

  VastaaPoista
 2. This blog is more like training diary, people don't need to reply my blog. Some come to visit and see how our training is going, and often we discuss these things in facebook. I just want to share our progress this way.

  VastaaPoista
 3. I`m so sorry. You`re right.
  I would like to understand every word in your post. I would like to visit Finland and watch how Pyry train agility. I love lapinporokoira but this breed is very rare in Poland. You`re lucky!

  VastaaPoista