perjantai 6. syyskuuta 2013

Toko- ja agitreenit

Laitan nyt tokotreenistä vähän enemmän, kun tässä on joutunut tekemään uutta ajatustyötä, ja kohta päästään ehkä sinne kokeeseenkin, niin pitää analysoida enemmän..

Tokouutiset

Keskiviikkona treeneissä otettiin liikkuroituna vasta viimeisen liikkeen jälkeen palkattuna hihnassa seuraaminen, molemmat jäävät ja estehyppy. Seuraaminen meni hyvin ja oikeapaikkaisesti. Itse en meinannut muistaa kumpaan suuntaan on vasemmalle kääntyminen, ja täyskäännöksessä käännyin liian varoittamatta (askeleita lyhentämättä) että koira ei ehtinyt mukaan. Kuulemma vähän kävelin oikealle vinoon "suoraan" kävellessä.

Jäävissä maahanmeno meni oikein, ja seisomisessa meni maahan (ja kuulemma hyvinkin nopeasti). Tässä olisi pitänyt sanoa Pyrylle että ei mennyt nyt oikein, mutta en tajunnut kommentoida. Seisominen tehtiin uudelleen oikein. Maahanmenon kohdalla liikkurin sanoessa "käsky" Pyry alkoi hidastamaan ja ennakoimaan. Hyppy oli hyvä, vähän vino asento.

Sitten tehtiin liikkuroituna jääviä siten, että liikkuri sanoi "käsky" ja tehtiin vain suora seuraaminen. Tokalla kerralla tehtiin maahanmeno. Sitten taas "käsky"-sanalla tehtiin suora seuraaminen, ja tokalla seuraamisella seisominen. Tätä pitää ilmeisesti alkaa tekemään useamminkin, kun Pyry alkaa ennakoimaan noita liikkurin sanoja. Lisäksi pitäisi nyt lopulta oikeasti alkaa käyttää vihjesanoja ennen jääviä.

Liikkeiden välillä Pyryä on tosi vaikea saada sosiaalisella palkalla liikkumaan, kun tavoitteena olisi aktiivinen koira liikkeiden välillä. Joten nyt vaan otin pari juoksuaskelta liikkeiden välissä, niin Pyry pysyi innokkaana.

Tehtiin lopulta vielä hypyn jälkeistä esineen kiertämistä. Ideana siis on, että koira on minuun päin, ja pyydän sen kiertämään koiran takana olevan tötsän. Tämä auttaa estehypyssä vähän kauemmaksi menemistä. Itse siis olisin lopulta estehypyn toisella puolella, ja koira hypyn jälkeen jää seisomaan minua kohti, ja sitten saa käskyn vielä kiertämään takana olevan tötsän. Tässä pitäisi pikkuhiljaa tulla vähän etäisyyttä esteestä, ja mun mielestä tulee auttamaan myös merkille menoa ja ohjattua noutoa tulevaisuudessa

Päädyin pienen treenin jälkeen, että pitää olla uusi sana tälle. Meillä on kierrä-sana hihnassa puiden kiertämisessä, ympäri-sana kun pitää oma akselinsa ympäri pyöriä ja takaa-sana agilityssä. Joten nyt on tolppa-sana, kun pitää kiertää esim. merkkitötsä hypyn takana. Pyryllä meinasi aluksi palaa käpy ja alkoi turhautumaan kun itsensä ympäri pyöriminen ei ollut se mitä halusin. Tuli sellaisetkin komentohaukut ja meinasi vähän jo suukosketuksella ojentaa. Sitten kun sain Pyryn rauhoittumaan ja tekemään ajatustyötä olemalla itse rauhallinen, niin sitten alkoi hiffaamaan sen tötsän ympäri menemisen. Tähän auttoi myös, että tötsä laitettiin korkeammaksi. Ongelmaksi tuli sitten, että jos yritän olla toisella puolella estettä, vaikkakin kiinni esteessä, niin Pyry yrittää kiertää estettä. Tässä pitää edetä siten, että kun tuo tötsän kiertäminen on varma, niin sitten pitää itse esteen yli pyytää kiertämään, ja sitten pikkuhiljaa aina kauempana esteestä.

Tätä treenattiin myös tänä aamuna kotona sisällä tötsän kanssa, ja parin kerran jälkeen hiffasi kiertämisen ja kierrettiin tötsää parissa paikassa ja sain olla paljon kauempanakin Pyrystä ja Pyry oli aina kauempana tötsästä. Tätä vielä jonkin verran niin voidaan siirtyä taas esteen luo

Kotona ollaan tehty siis hyppynoutoa, koska se on ollut Pyryn mielestä kivempaa kuin tavallinen nouto. Meillä on nurmikko ja sellainen tasainen hiekkapohja. Yritin myös treenikentällä hyppynoutoa, mutta Pyry ei mielestään pystynyt nostamaan karkeammalla hiekkakivipohjaisella kentällä, yritti kyllä kovasti. Pitää ottaa isompi kapula seuraavan kerran mukaan, niin siinä on enemmän maavaraa. Ja pitää käydä treenaamassa kentällä kun ei ole muuta häiriötä. Saatiin nouto onnistumaan ohjatun noudon kapulalla, jossa on enemmän maavaraa.

Tehtiin paikkamakuu uusilla ohjeilla, kaverina kentällä oli vaan bokserinarttu, ja metsän takana häiriönä monstertruckautomikäliekisat/näytös.. Sitä molemmat jäi monta kertaa kuuntelemaan ja katselemaan taaksensa. Pyry tuli hienosti sivulle, hienosti ja nopeasti maahan. Aika hyväilmeinen paikkamakuu, kun namialusta oli jalkojen välissä, ja kävin kyllä silittelemässä välillä kun oli ollut hienosti. Silti piti vähän vilkaista bokseria, mutta hyvin lyhyesti. Vapautin alustalle, kun oli istunut viereen. Pitää tosin seuraavan kerran tehdä vain jostain 10 metristä, jotta on lyhyempi matka vapauttaa. Parempi makuu oli jokatapauksessa, ja varmaan paranee treenin myötä. Tosin nyt ei ollut uroshäiriötä, mutta ehkä seuraavan kerran on. Pitää tehdä kentällä myös yksinmakuuna häiriössä näitä treenejä. Pitäisi saada nyt joka treenikerta makuuharjoituksia ennen mahdollista koetta.

Keskiviikkona käytiin myös tokotreenien jälkeen lenkillä Loviisassa. Siellä sitten päätin kokeilla treeniä vain sosiaalinen palkka taskussa. Pekka Korrihan kehoitti tekemään joitakin treenejä ihan vaan sosiaalisella palkalla, että koira tosiaan tottuu siihen, ja alkaa toimimaan aina paremmin sosiaalisella palkalla. Ja että itsekin ilmeisesti menee treenaamaan kerran viikossa pelkästään sosiaalisella palkalla treenikentälle.

Tehtiin parissa puistossa seuraamista ja jäävän ja palkkasin riehumalla. Kyllä se meni ihan hyvin, vaikka vähän tuntui jäävän odottamaan ekalla kerralla jotain. Onneksi ei ollut mitään namia mukana, niin ei voinut palkatakaan muuten kuin peuhaamalla ja kehumalla.

Agiuutiset

Tässä eilinen rata (radassa virhe numeroinnissa, 2-esteen jälkeen tulee putki, ja putken jälkeen 3-este, muuten rata oikein):


Tehtiin tällainen helppo rata tiistaisten agiepisten jälkeen. Pyryn kanssa keskityttiin irtoamiseen. Muutaman kerran otettiin siten että ekan putken jälkeiselle namialustalle lähetin 1-esteeltä itsenäisesti ottaen itse vain pari askelta. Lisäksi lähetystä kontaktilta esteet 5-8 ja lelupalkka lopussa, ja sama 10-putkelta. Kyllä tuli hiki silti, vaikka treenattiin irtoamista. Treenattiin myös hetsaten kepeille 8-esteen kautta, ja kepit meni aika hyvällä draivilla täysin loppuun asti ja hyvin onnistuin valssissa 10-putkelle päin. Yritin treenata myös A:n kontaktia.

Mentiin koko rata kerran läpi. Koska Pyry irtosi hyvin 1-esteeltä putkeen, niin pystyin olemaan vastaanottamassa kolmosen toisella puolella A-esteen edessä vasemmalla vastakädellä kroppa kääntyneenä poispäin A:lta. Sitten käden vaihdolla ja kropan suunnan muuttamisella oikealla kädellä A:lle ja takaaleikkaus A:lla (meni aika mahtavasti). Muut meni aika suoraan, keppien jälkeen tuli valssi ja 10-putken jälkeen persjättö, jonka ehdin jopa tehdä.

Ongelmaksi muodostui muutaman kerran kepeiltä putkelle meno. Vaikka putki oli A:ta ennen ja minä A:n tiellä (ja toistin PUTKIPUTKIPUTKI), niin Pyry silti hyppäsi A:lle sivusta putken yli ja siitä sitten alas A:n toiselta puolelta suorassa linjassa. Kyllä tiukalla haltuunotolla se meni sinne putkeen, mutta turhan monta kertaa hyppäsi A:lle. Niin ne kontaktiesteet vaan imee paremmin kuin putki :) Pitää katsoa tuleeko tästä ongelmaa.. tästä tuli vaan mieleen että tosiaan ei varmasti olis tarvinut yrittää varmistella epiksissä sitä puomille menoa, kun se mieluummin menee kontaktiesteille muutenkin......




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti