lauantai 29. kesäkuuta 2013

Viikon tokot ja lauantain möllitoko

Keskiviikkona ei sitten treenattu kentällä kun oli niin julmetun kuuma. Kävin kyllä kysymässä yhdeltä kanssatreenaajalta siellä, että jos voisi liikkuroida meidän liikkeet torstaina. Ja torstaina liikkeet meni tosi hyvin, ainoastaan itse ekalla seuraamisella liikuin vinoon vasemmalle painaen koiraa sivuun. Pyry pienen hetken meinasi haistella maata, mutta muistikin seurata sitten. Tokalla kertaa liikkeet ilman talutinta meni hienosti. Varmaan parhaat seuraamiset ikinä liikkuroituna, vaikkakin palkkasin välissä.

Viikolla olen paljon palkannut sivulletulosta, kääntymisistä ja "valmis" sanan jälkeisestä kontaktista. Ne kyllä auttoivat tämän päivän möllitokoa ajatellen.

Käytiin siis Vantaalla möllitokokisoissa, ALO-kokeessa. Meitä ennen oli nakkiluokka, missä sai palkata kokoajan, mutta meidän liikkeet mentiin ihan koeohjeiden mukaisesti.

Mä aluksi eksyin, enkä löytänyt Heurekan nurmikenttää. Lopulta etsin vielä toiselta puolelta tietä ja kuulin haukuntaa, joten sitten ääntä seuraten löysin kentänkin. Nakkiluokassa kesti tosi kauan, ja pitkään sai odottaa. Pyryn sain ihan ok-vireeseen, vaikka se ei ihan hirveästi halunnut leikkiä, mutta sain siihen liikettä.

Kun tultiin Vantaalle, niin satoi aika kunnolla, mutta se loppui kun oli meidän vuoro. Ei ollut hyttysiä eikä paarmoja, meidän luokan alkaessa kaikki nakkimölleilijät olivat lähteneet joten ei ollut ylimääräistä häiriötä, eikä ollut kuuma. Ihan täydelliset olosuhteet Pyrylle.

Luoksepäästävyys 10 ja paikalla makaaminen 10

Luoksepäästävyydessä meni taas niin kauan, että Pyryä oli vaikea saada istumaan kun se meinasi että mitään ei tapahdu, niin voi mennä makailemaan. Tuomarin tullessa sain Pyryn kuitenkin istumaan ja hienosti takapuoli maassa tervehti tuomaria. Maahanmeno paikkamakuussa oli Pyryn mielestä karseeta kun oli pitkä odotus ja ruohokin vielä oli märkää. Makasi kuitenkin hienosti, vaikka korvista näki että ei ollut ihan samaa mieltä.

Oltiin ihan viimeinen ALO-luokassa. Kun edellisen liikkeet loppuivat, liikkeenohjaaja pyysi meidät jo kehään odottelemaan, kun tuomari keskusteli edellisen kanssa. Kehään mennessä Pyry oli tosi hyvässä vireessä ja innoissaan, mutta sitten kun joutui odottelemaan sitä tuomaria, niin innostus laantui. Harmillista. Eikä kehässä voinut enää nameilla innostaa ja hyppyyttää kokoajan.

Seuraaminen kytkettynä 8

Seuraaminen kytkettynä oli vähän haahuilua, ja en edes välillä sivusilmällä nähnyt koko koiraa. Kyllä se sitten jossain vaiheessa havahtui, ja tuli mukana kylläkin oikeapaikkaisesti. Pyry luuli varmaan olevansa päiväkävelyllä.

Seuraaminen taluttimetta 8

Seuraaminen taluttimetta meni paremmin, mutta kuulemma huomioi vähän kaiken joka paikassa ja pää kääntyili joka suuntaan. Seurasi kuitenkin oikeapaikkaisesti suurimman osan ajasta. Sitä katsekontaktia olisin toivonut pikkaisen enemmän... ehkä olisin antanut itse vähän huonommat pisteet näistä seuraamisista. Unohdin jommassa kummassa seuraamista suunnat, ja oikealle kääntymistä jouduin miettimään hetken...

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9

Seurasi hienosti, meni hyvin maahan (vähän vinoon), ja tarvitsi kaksi kertaa käskyn maasta istumaan nousemiseen. Tätä vaan tarvii harjoitella.

Luoksetulo 9,5

Tää oli vaan mahtava. Pyry oli kokoajan läsnä, ja laukkasi innoissaan vierelle. Ihan tosi hieno suoritus!!!

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0

Tässä mun oma käsky oli niin matala, että Pyry meni maahan. Oma moka siis. Meni tosin suorassa maahan, että hyvä juttu. Pyry ei tullut maasta yhdellä käskyllä, eikä toisellakaan käskyllä istumaan. Eikä innostamalla. Meni vähän aikaa että sain Pyryn tajuamaan että vielä tulee lisää liikkeitä.. tais vähän muutkin naureskella, ja varsinkin siinä vaiheessa kun Pyry tuli maasta ja hyppäs mua vasten lopulta :)

Estehyppy 10

Mitä tähän voi sanoa. Siis tosi hieno. Meinasin sanoa jonkun ihan väärän käskyn, mutta ehdin vasta sanoa ekaa kirjainta ja tajusin sitten sanoa kuitenkin "hyppy". Ja hienosti hyppäsi, ei mennyt liian sivuun ja ihan täydellinen siis.

Kokonaisvaikutus 9

Tuomarin kommentit: Kytkettynä seuraamisessa haahuili ja kuulemma usein hihnassa seuraamisen koirat sekoittaa normikävelyyn (eli tätä pitää treenata). Taluttimessa meni paremmin, mutta pää kääntyili ja huomioi aikalailla kaiken. Toinen jäävä meni hienosti, mutta seisomisessa Pyry vaikutti hämmentyneeltä mitä piti tehdä (no varmaan jos sanon väärällä äänensävyllä eri käskyn). Hyppy oli hieno. Ja kuulemma meno oli kivan näköistä, että eipä siinä muuta.

Yhteispisteet 163,5, ja 1.tulos (vaikka yksi liike nollaantui) ja mun yllätyksekseni luokkavoitto!

Aika hienot ekat möllitokot. Vaikka tietty kehitettävää onkin paljon!! Päihitettiin collie, tolleri ja belgi :))) En kyllä ymmärrä että millä ilveellä, mutta ei haittaa. Pyry sai palkinnoksi lelun ja purutikkuja.




Hyvin tyytyväinen olen siihen, että itse en hermostu tai ei ala päätä kiristää, vaan jaksoin kannustaa Pyryä. Luulin että Pyry ei kestä palkattomuutta kaikkia liikkeitä, mutta Pyry itseasiassa paransi vaan loppua kohti, kun lamppu syttyi päässä, että mehän tokoillaan. Kyllä tää tästä sitten lähtee..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti