maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pitkästä aikaa tokotreeneissä

Tänään käytiin n. puoli tuntia tokotreeneissä, aluksi leikittiin (Pyry taas palkkautuu leikistä kentällä!) ja tehtiin helppoja liikkeitä. Sitten vähän seuraamista lelupalkalla, ja jääviä, hyppy muutamaan kertaan. Tällä kertaa joka kerta nousi maasta yhdellä käskyllä istumaan. Oli hyvässä vireessä ja hyvällä katsekontaktilla, vaikka treeneissä olikin eräs todella ihanantuoksuinen shelttinarttu, jota piti yrittää ilmavainulla impata. Yhden kerran liikkeestä maahanmenossa unohtui haaveilemaan tästä neidosta, mutta muuten meni ihan hyvin. Seuraaminen oli ihan kiva, hypyssä edelleen jää turhan lähelle estettä, mutta se on vaan harjoituksen puutetta. Jäävät oli hyvät, ja luoksetulo oli innokasta siinä vaiheessa kun lelu tuli esiin.

Tehtiin ryhmäpaikallamakuu, Pyryn toisella puolella tämä ihana shelttinarttu ja toisella puolella bokserinarttu. Ennen makuuta hengailtiin bokserinartun lähellä, joten Pyry oli ihan innoissaan paikkamakuusta. Pyry meni hyvin nopeasti maahan. Useampaan otteeseen Pyry haaveili sheltistä, ja otti ilmavainua. Kaksi kertaa huomautin Pyrylle siitä päänkääntymisestä, ja hyvin pysyi. Sitten vielä shelttinarttu lähti kesken makuun juoksemaan täysiä emäntänsä luo (luuli ilmeisesti kyseessä olevan luoksetulo), ja Pyry ei siltikään lähtenyt liikkeelle, aika mahtavaa. Vähän ajan kuluttua shelttinarttu tuotiin takaisin makaamaan (ja pistettiin ihan "käsin" maate), niin siinä vaiheessa Pyry vähän uikutti, kun ei ymmärtänyt niin rankkaa käsittelyä. Mutta silti, pysyi paikallaan :) Oli sinänsä ihan kiva, että kerrankin kävi näin että joku lähtee liikkeelle, kun sitä ei voi oikein harjoitella muuten.

Tehtiin uudelleen paikkamakuu, ja tällä kertaa oltiin bokserinartun ja toisen valkkariuroksen välissä. Pyry ei edes huomannut toista urosta, kun haaveili vain sitä shelttiä (kuten myös ilmeisesti toinenkin uros teki).

Lopuksi leikittiin vähän uudella lampaannahkarätillä, ja tehtiin vauhtihyppyä ja lähdettiin. Jäi kiva fiilis treeneistä.

Ollaan tehty kotona vähän ruutua, mutta myös noutoa. Kapulan noutaminen on mennyt tosi hyvin, ja tiukasti pitää sitä liikkuessa, ja kiertää mun takaa sivulle vakaasti kapula suussa (miten tämä oli edes aikaisemmin ongelma, en ymmärrä). Nyt vielä pitäisi saada Pyry pitämään kapulasta kiinni vielä silloinkin kun laitan kädet kapulalle. Nythän se heti irroittaa jos vähänkin kosken kapulaan. Tämä on seuraava kehityksen kohde.

Ollaan aika paljon tehty agilitykeppejä, ja nyt menee aika mageesti kepeille meno, ja oikealta puolelta ohjaus, siten että voin olla kauempanakin, mutta liikkeessä. Nyt ollaan treenattu vähän vasemmalta puolelta kepeille menoa, ja vasemmalta puolelta ohjausta. Pyry menee hyvin kepeille, mutta "häiriintyy" kun kävelen vasemmalla puolella, ja on kokoajan intoamassa mua kohti. Mutta yllättävän hyvin kyllä ottaa kepit vasemmaltakin. Tavoitteena tän kesän aikana saada Pyry ohjautumaan kepeille monen metrin päästä ja eri kulmista ja molemmin puolin ohjattuna. Huomenna on Nina Mannerin agitreenit, huh heijaa, saas nähdä mitä siitä taas tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti