tiistai 11. kesäkuuta 2013

Nina Mannerin agilitytreenit

Tässä on rata, ja tämä oli kyllä helppo muistaa, ei tarvinut panikoida ainakaan siitä.


Johtuen motivaatio-ongelmista, tehtiin rataa ajatellen motivaatiota. Käytettiin kuppipalkkaa tiettyjen pätkien jälkeen ja tarpeeksi lyhyissä pätkissä, jotta vauhti pysyi hyvänä. Kokeiltiin myös useampia tapoja, millä saatiin innokkuutta lisää.

Se oli hyvä, että rata alkoi A-esteellä, ja sitten rengasesteelle hypyn kautta, koska näistä kahdesta Pyry tykkää paljon. Renkaan jälkeen 4-esteellä piti tehdä persjättö, ja taas 5-hyppyesteen jälkeen toinen persjättö ja käden vaihto. Tätä saatiin treenata muutaman kerran, koska tein persjätön liian myöhään ja olin siis liian hidas. Lopulta se onnistui hienosti. 6-esteelle lähettäessäni Manner mainitsi että mun täytyy olla hyvin tarkka mun omasta vartalonkäytöstä ja liikkeestä, kun Pyry reagoi tosi herkästi mun liikkeeseen ja jo pieniin vartalonmuutoksiin. 8-putkelle heitin Pyryn valssilla ja 8-putken jälkeen Pyry teki tosi hienon putkijarrun. Kuppipalkkaa vaihdeltiin eri paikkoihin riippuen mistä lähdettiin seuraavalle pätkälle.

10-esteellä piti tehdä valssi, ja siinä oli jälleen liian myöhässä, kun olisi pitänyt olla jo valssi tehtynä kun Pyry ponnistaa muurille. Sekin lopulta onnistui, ja tehtiin vain kaksi putkea 12-13 ja palkka 13-putken päähän. Tällä kertaa ei tehty kaikkia kolmea putkea. Esteet 14-17 jätettiin väliin, koska Pyry ei osaa vielä keppejä vasemmalta puolelta ohjattuna hyvin.

Sitten tehtiinkin esteet 18-20-23. Eli puomin kontaktille palkka, ja sitten putkeen ja juoksu kovaa että ehdin ohjaamaan 23-putkelle. Meni mahtavasti. Kokeiltiin myös tehdä valssi 19-esteelle, jotta menin puomin vasemmalta puolelta ja oli helpompi lähettää putkelle sisäpuolelta. Tosin siinä meinasin mennä sekaisin, että sain taas vaihdettua putkelta toiselle puolelle puomia.

Tehtiin myös hetsausta mun perään esteille siten että Nina piti kiinni aluksi Pyrystä. Pyryllä oli muutenkin tosi hyvä vire ja into (ja VAUHTI), ja sain leikitettyä kentän laidalla nahkarätillä Pyryä. Olen tässä miettinyt taas että katson ensi syksyyn asti, että miten jatketaan agilityä, jos näyttää että en saa samaa vauhtia ja intoa Pyrylle kuin mitä viime syksynä oli, mutta nyt taas näyttää että Pyrystä saa irti paljonkin kun tietää mitä tekee (ainakin jos Nina Manner on kouluttajana). Kuitenkin saa tehdä töitä, että se into pysyy treenistä toiseen.

Nina Manner oli kyllä sitä mieltä että nyt oli ihan eri meininki kuin viimeeksi, ja Pyry oli vauhdikas ja jaksoi melkein koko treenit, lopussa vaan kerran alkoi näyttämään että viittiikö tehdä vai ei. Ja se mitä teen, niin on oikea suunta. Vielä hän haluaisi, että Pyryä hetsattaisiin enemmän pitämällä siitä kiinni, jotta sillä tulis sellaista röyhkeyttä ja räjähtävyyttä menoon.

Nää treenit valoi uutta intoa treeneihin, ja uskoa että kyllä me saadaan vauhti palautettua. Nää oli ihan mahtavat treenit, ihana nähdä kuinka vauhdilla Pyry voi olla kun se vaan haluaa. :)

Kyllä nuo pidempäänkin harrastaneet (3-luokassa kisaavat) joutuivat aika pätkissä treenit tekemään, ja yksikin lopuksi yritti koko rataa, mutta kahdessa kohtaa töksähti, kun ei saanut koiraa esteelle ollenkaan. Joten ilmeisesti oli haasteita radassa vähän kaikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti