torstai 6. kesäkuuta 2013

Agin tekniikkatreenit: Pakkovalssi (I'm in love)

Tänään oli sitten tekniikkatreeneissä siis aiheena pakkovalssi. Tässä on rata:

Tarkoituksena oli siis tehdä pakkovalssi 2-esteellä ja 4-esteellä. Meidän tapauksessa tosin huomattiin että myös 7-esteelle pakkovalssi sopii täydellisesti. Lisäksi 12-esteelle eli putkeen tehtiin myös meidän tapauksessa pakkovalssi hämäyseste A:n ohi, ja meni hienosti. Vaikka aluksi pakkovalssi tuntui olevan aivan väärä ohjaustyyli meille, niin lopulta sitten oikeasti saatiin pakkovalssi toimimaan aivan mahtavasti joissakin kohdissa ja kouluttajakin sanoi, että meidän kannattaa käyttää sitä mahdollisimman paljon sopivissa kohdissa, kun se toimii niin hyvin. Nyt olen siis rakastunut pakkovalssiin!

Eka kierros oli aika tuskaa, oli lämmin, ja Pyryä ei syystä tai toisesta oikein huvittanut, keksin vaikka kuinka monta syytä miksi ei kiinnostanut. Parhaiten sain Pyryä vireeseen, kun sitten tehtiin vain esteet 12-16, eli vähän vauhtirataa, jossa on just Pyryn lemppariesteitä (A ja rengas). Aluksi tehtiin siis vain esteet 1-5 ja 12-16 ja mahdollisesti loppuesteitä jos muistan oikein. Esteelle 16, eli A-esteelle menossa oli hämäysesteenä putki, ja kyllä se Pyry meni muutaman kerran siitä putkesta, kunnes osasin ohjata oikein, ja Pyry sen jälkeen meni aina A:lle suoraan renkaalta. Pyry hidasteli äärettömästi pakkovalssi-kohdissa.

Tokalla kierroksella fiilis oli taas aivan eri. Saatiin tehdä ihan oman haluni mukaan, joten rata meni ihan jees ja ihan eri motivaatiolla ja vireellä. Heti alusta juoksin Pyryn kanssa esteelle 2 ja tein sellaisen vauhdissa pakkovalssin, ja samoin tein juoksuvauhdista putken jälkeen 4-esteelle pakkovalssin siten, että juoksin aika läheltä putkea Pyryn kanssa esteelle. 9-esteen/putken jälkeen Pyrylle tehtiin putkijarru ja palkkaus. Samoin keppien jälkeen palkkaus.

Pussin kanssahan on ollut ongelmana, että Pyry sotkeentuu siihen. Pussia tehtiin nyt siten, että yksi piti putken suuta vähän auki, jotta Pyry ei ainakaan kesken menoa hidastelisi. Tosin nyt sitten huomattiin että hidastelu ei ollutkaan syynä siihen pussiin sotkeentumiseen, vaan se, että Pyry menee turhan pystyasennossa pussin, ja tähän pitää nyt keksiä sitten ratkaisua.

Jälleen pussin jälkeen esteet 12-16 meni tosi hienosti ja molemmat hämäysesteet (putkella A ja A:lla putki) meni hienosti, ja varsinkin renkaasta Pyry oikein innostui. Kuulemma otti vähän tukea muurista (este 14), mitä ei mun mielestä ole koskaan aikaisemmin tehnyt.

Loppukin meni ihan jees, esteellä 18 piti tehdä valssimerkkaus, että suunta muuttuu, ja valssi esteelle 19. Valssia käytettiin myös 7-8 esteiden välillä.

Mikä lienee nyt sitten syynä, että välillä Pyryn virettä ja motivaationa on vaikea saada nostettua. Ainakin mun oma käyttäytyminen, varautuneisuus vaikuttaa varmasti. Ja unohtelen juuri ilmoittaa seuraavan esteen Pyrylle, ja kehun varmaan liian vähän. Heti kun saan tehdä rataa silleen, ettei tarvi keskittyä kouluttajaan ja olen varma radasta, niin menee todella paljon paremmin. Mutta tästä nyt on suunta ylös tai alas. Koska meillä on taas Nina Mannerin treenit ensi tiistaina, niin oletan että taas menee notkahdus alas (agi-masennus), ja sitten siitä on vain matka ylöspäin.

Jonkin verranhan näissä tekniikkatreeneissä ahdistaa, kun muut ovat harrastaneet aika paljon (usean vuoden) pidempään ja ryhmässä on muutama supernopea-bortsu (tosin niiden rimojen tiputtelua en kyllä kadehdi). Noh, tekniikkatreenien jälkeen elokuussa jatkuu normi jatkoryhmä, joten varmaan silloin helpottaa aika lailla, ja tuntuu taas että osataankin jotain, kun palataan normaalien pulliaisten joukkoon treenaamaan.

Nyt täytyy sanoa vielä, että mä muistan nää radat todella hyvin nykyään, ei vaikeammatkaan radat (lue Nina Mannerin) ole ihan mahdottomia. Bea rakentaa meille aina välillä sellaisia ratoja, että sen aiheuttama ajatustyö on auttanut muistamista paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti