sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kotka KV 16.6.2013 sunnuntaina

Kävin eilen katsomassa Vertin ensiesiintymisen Kotkan Ruusu-näyttelyssä, ja Vertti sai ERInomaisen arvostelun.

Tänään oli meidän vuoro, ja onneksi alkoi sataa vasta kun päästiin takaisin Loviisaan. Oli kiva ilma, ei ollut liian kuuma, ja kyllä siellä Pyryn kanssa nautittiin makkaraa ja jätskiä.

Tuomarina oli Soile Bister. Piti olla tuomarina Riitta Lahtovaara, mutta porokoirat siirrettiin Bisterille, joka oli merkitty varatuomariksi. Vähän vastahakoisesti oltiin sinne menossa, koska hieman olen kuullut että Bister on  ehkä hieman ailahtelevainen, mutta tiukka (riippuen päivästä). Joten toivoin vain kovasti että ei tule hylättyä tai T-arvostelua. Kuitenkin lauantaina jo kävin Bisterin kehää katsomassa, niin siellähän juuri jaeltiin hylättyä joillekin koirille.

No tässä on Pyryn arvostelu:

"Kookas, hieman ilmava ja korkearaajainen uros, jonka tulisi olla paremmin kulmautunut edestä. Hyvä pää, runko ja raajat. Liikkeessä häntä nousee liian korkealle. Liian lyhyet askeleet. Hyvä karva, hyvä luonne". AVO-H

Eli tuli sentään H arvosanaksi. Bister vielä erikseen mainitsi minulle, että arvosanaan vaikutti liian lyhyet askeleet, jonka vuoksi liike ei näyttänyt porokoiran liikkeeltä. Ja että sitä voisi parantaa vaikka pyöräilyllä, jos Pyry alkaisi pidentämään askeleita. Ja kysyin, että olisko se liikkuminen voinut johtua mun menosta siellä kehästä, niin Bister ei uskonut että mä vaikutin mitenkään siihen. Muuten Bister oli hyvin ymmärtäväinen yleisesti koirille, ja pisti monen koiran käyttäytymisen harjoittelun piikkiin, ja kärsivällisesti tutki. Ja hirvittävän ystävällinen tuomari.

Muuten voin yhtyä tuohon arvosteluun, mutta kaikissa muissa näyttelyissä juurikin liikettä on kehuttu (paitsi että saisi olla enemmän voimaa/takapotkua), ja nyt Bister meinasi että juuri liikkeessä on se ongelma. Se vaikutti vähän hassulta. Voihan tietty olla että Pyry kulki lyhyemmällä askeleella, kun ei juurikaan etukäteen juostu ennen kehää, who knows. No, ainakin oli kokemus, ja ihan kiva päivä oli. Ostin jo lauantaina Pyrylle yhden lampaannahkalelun vinguäänellä, isoja sekä pieniä puruluukenkiä ja jotain muita herkkuja. Ja lisäksi ostin sellaisen retkituolin kehän reunassa istumista varten.

Ja Pyry pääsi tänään vielä juoksemaan Vertin kanssa Myrskylään. Kyllä ne vaan on niin parhaat kaverukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti