torstai 13. kesäkuuta 2013

Agilityn tekniikkatreenit; takaakiertoihin irtoaminen

Tänään oli sitten taas tekniikkatreenit ja takaakiertoihin irtoaminen, ihan hyvää treeniä meille, itse asiassa oisin voinut treenata enemmän vielä sitä irtoamista, mutta eihän sitä siinä tajua.

Tässä rata:

Hienoa, että jälleen alussa oli kontaktieste, koska siitä tulee enemmän vauhtia. Kaikilla kontakteilla palkkasin joko namialustalla tai kädestä. Kun lopulta tehtiin koko rataa, niin palkkasin kädestä

Aluksi treenattiin tekniikkaa eli kohtia 3-5, eli takaakiertoja eri tavoilla. Aloitettiin useamman kerran alusta, koska siitä sai puomin mukaan ja vauhtia enemmän. 3-esteelle Pyry irtosi hyvin, ja 4-esteellä ilmeisesti parhaiten sopii meille pakkovalssi (silloin kun itse olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan) koska Pyry kääntyy aika tiukastikin, eli vedätän Pyryä esteen toiselle puolelle, ja lähetän siitä valssilla. Toinen tapa (varsinkin kun pakkovalssi ei ole ihan luonnollinen mulle) oli että lähetän edestä takaakiertoon, ja pyörähdän itse ympäri "vedättäen" koiraa mukana pyörähdyksessä. Tämä oli helpompi mulle. Myöskin tehtiin edestä lähettämistä takaakiertoon ja Pyry eteni esteen ja mun välistä eteenpäin. 5-esteelle oli tavallinen takaakierto ja putkeen.

Pyry jaksoi aika hyvin, ottaen huomioon että oli aika paljon toistoja ja se oli päässyt haistelemaan juoksuista narttua kentällä ennen meidän vuoron alkua (nartun emäntä kertoi vasta Pyryn moikatessa narttua, että aijoo tällä on juoksut......). Tästä johtuen Pyry oli PIIP-PIIP-PIIP ja nenä maassa aina kun ehti. Mutta yllättävän hyvin vauhtia oli, vaikka ei samalla tavalla kuin tiistaina.

Sitten tehtiinkin koko rataa, palkkasin kontakteilla ja keppien jälkeen. Varsin tyytyväinen olen A:n kontaktista, koska vaikka Pyry tulee kovaa vauhtia A:lle, niin se silti muistaa hidastaa kontaktille, eikä takajalat tipu kontaktilta vauhdissa (mikä tapahtuu usein silloin kun se tulee vauhdilla). 12-esteen/putken jälkeen oli ansaesteenä A-este, ja Pyry tuli hienosti keinulle. Keinu oli tosi hieno, ja 15-esteen takaakiertoon Pyry irtosi hyvin. 17-esteelle yritin takaaleikkausta (koska Pyry yleensä toimii hyvin sillä), mutta nyt ei onnistunut, ei ainakaan kunnolla. 18-esteeltä/putkelta piti mennä A:lle, niin jostain syystä keinu imaisi Pyryn kerran, ja sai olla tarkkana, että sain ohjattua Pyryn A:lle. Lopuksi tehtiin sellainen vauhtirata Pyrylle keinulta, eli esteet 13-17 ja 7.

Tässä taas huomasin, että jotenkin en osaa keskittyä koiraan, kun joudun keskittymään niin paljon kouluttajaan, ja monen monituista ohjausvirhettä tein ja huomasin. Näissä treeneissä taas huomattiin että koira osaa, mutta ohjaaja tarvitsee treeniä. Tänään kyllä oon ollut tosi väsynyt, kun joka ilta tällä viikolla on tullut valvottua turhan pitkään.

Käytiin keskiviikkona myös karhutestissä, mutta siitä laitan myöhemmin juttua, kun saan videon siitä ladattua. Sen verran voin mainita, että testaajan mukaan saan olla ylpeä koirastani, että on varsin toimintakykyinen. Tästä ilmeisesti tehtiin juttu Uusimaahankin lauantaina, niin nähdään löytyykö Pyryn kuva sitten lehdestäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti