sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Uusia tuulia

Uusi kausi ja uudet kujeet. Tälleen lokakuun alusta muuttuu moni asia, ja tulee uusia tuulia. Agilityn viikkotreenit on siis tiistaisin (jee päästään Rambo the staffin ja Sarin kanssa samaan ryhmään taas).

Olen ilmoittautunut mukaan lappalaiskoirien omatoimiagitreeneihin, joihin jaan vuoron, eli n. joka toinen lauantai klo 15-17 käydään Espoossa Sporttikoirahallilla treenaamassa lappalaiskoiraseurassa (eilen oli ensimmäinen kerta). Tämän vuoksi on myös hyvä, että perjantaisin ei ole enää treenejä. Tulee olemaan kiva seurata muita lappalaiskoiria, ja saan vähän vertaistukea, sekä pääsen nyt talvikaudella säännöllisesti omatoimitreenaamaan. 

Tarkoitus olisi siis 1 krt/viikko ohjatut treenit, 2 krt/kuukausi omatoimitreenit, n. 1 valmennus ja 1-2 kisat/kuukausi. Katsotaan miten saadaan nämä kaikki sujumaan. Mulla on parisen Timo Rannikon valmennusta Ruukissa, mikä on ihan hyvä, niin silloin pääsee treenaamaan vähän isommassa hallissa, jotta tulee vähän kisamittaistakin tehtyä. Keväälle olen hakenut A-Kotkien seuran valmennusryhmään, jota vetää Taija Mäkelä. Tätä odotan erittäin paljon, ja toivon tietty että pääsen mukaan. Olisin toivonut tietty että olisi isossa hallissa nämäkin treenit, koska pienessä hallissa treenit on vähän vaillinaiset, mutta olen ollut Taijan treeneissä pienemmälläkin kentällä ja ne oli kyllä tosi hyvät treenit myös.

Lisäksi kävin tuossa keväällä agilityn koetoimitsijakurssin ja tein harjoittelut oman seuran kisoissa + KSSK:lla nyt syksyllä, joten taidan tässä lähiaikoina saada myös koetoimitsijakortin, ja pääsen tekemään kisatalkoissa vähän muita hommia.

Olen kevään ja kesän kouluttanut kerta viikkoon Loviisassa, ja nyt se ryhmä loppui. Lokakuusta lähtien koulutan sitten kerran kuukaudessa LSK:lla Ruukissa, ja vakituisesti myös nyt Agi-Kotkilla, n. joka toinen viikko. Katsotaan miten se alkaa rullaamaan noin niin kuin aikataulullisesti.

Pyry pitäisi käyttää vielä mittaustilaisuudessa, ja tähtään Kotkan mittaustilaisuuteen 12.11.2017. Lappiagi

Lappalaiskoirien omatoimitreeneissä eilen oikeastaan tutustuttiin paikkaan. Siellä selkeästi juoksunarttujakin käy treenaamassa, ja molemmat pojat jumitti pissoissa koko alkulenkin ajan. Treeneissä Halti jäi pari kertaa imppaamaan maata ihanan tuoksun perässä, mutta sain sen heräämään ja tekemään hommia. Rimat oli ensin 50 cm ja sitten vielä alemmat, en viitsinyt hirveästi tehdä sen kanssa, kun oli kuitenkin viikon sisään ollut kahdet seuranmestaruuskisat ja perjantaina viikkotreenit.

Kuitenkin Haltin kanssa tehtiin jotain vauhtipätkää (Halti irtoili mun huonon ohjauksen johdosta vähän joka puolelle, ja sitten leieröintiä kepeillä ja A-estettä ja puomia. A-esteelle nyt pitää taas alkaa tekemään kunnon treeniä. Se on jäänyt taas pienemmälle huomiolle. Mulla on 1 treenipaikka, mutta sain jakaa sen Pyryn ja Haltin kanssa, eli tein lyhyemmät pätkät molempien kanssa. Pyry itseasiassa teki tosi hienosti, tosin senkin kanssa ohjasin tosi huonosti, joten se joutui korjailemaan paljon mun ohjauksia. Ei ihan toimi pari päivää treenejä putkeen mulla. Pyryn sain pidettyä hyvin fokuksessa, eikä se kuin ehkä kerran pienesti haistanut mattoa. Matto oli vähän liukas tekonurmimatto, molemmat koirat liukastui ainakin kerran siinä pienesti. Onneksi on pieni hallin puolikas, joten ei tule hirveitä nopeuksia koirille, jolloin olisi vaarallisempaa. Tarkoitus on näissä treeneissä tehdä sellaista motivaatiotreeniä ja vahvistaa esteosaamista.

Jees, mutta tästä lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti