torstai 12. lokakuuta 2017

Tiistain agitreenit

Tiistaina agitreenit, ja toinen kouluttajamme veti treenin, Matiaksen treeneissä olen kyllä joskus ollut, kun hän on tuuraillut jotain ryhmää. Ihan kiva rata, ja jouduin jopa miettimään paljon ehtimistä tällä radalla, erityisesti kohdassa 6-8. Lisäksi ihailen taitoa rakentaa näinkin monipuolinen rata näin pieneen tilaan, kun itsellä meinaa mielikuvitus loppua jo nyt..

Haltilla ja Pyryllä molemmilla oli rimat esteillä 1/14 ja 4-esteillä 60 cm ja esteillä 6/10 ja 7/9-esteillä 55 cm. Tuo väli 6-7-esteillä tuntui niin ahtaalta, että parempi oli vetää vähän matalammilla rimoilla.

Halti

Haltin kanssa 1-3-esteillä leieröin esteen 7/9. 4-esteeltä A-esteelle rytmitys ja A-esteen käsky toimi hyvin, vaikka Halti vähän kaarretta tekikin. Tässä ehdin sitten hyvin edelle ja Halti sai itsenäisesti tehdä A-esteen kontaktin (jolla siis kehikon yläosa), ja ekalla kerralla tein sitten 6-esteen jälkeen valssin ja siitä 7-esteeltä lähetys putkeen. 

Ekalla kerralla olin 9-esteen takana liian pitkällä kohti 10-estettä jolloin Halti tuli ohi, mutta tulo 9-esteelle parani, kun tein putkijarrun ennen 8-putkea. Haltille kuitenkin tarvii sitten vaan näyttää 9-este, ja kun näkee että se lukitsee sen, niin voi lähteä jo juoksemaan 10-esteen oikeaa puolta siten, että ehtii ohjaamaan 11-putken. Halti itse asiassa otti sen 11-putken joka kerta käskyllä, vaikka lähdin aina vain aikaisemmin juoksemaan A-esteen ohi. Huomaa kyllä vain että aika paljon varmistelin sitä putkea. 12-putkella sain useamman kerran Haltin väärään putken päähän tai pyörimään mun edessä, kun mun liike loppui kesken. Kun reilusti jatkoin liikettä seinää kohti (aivan keppien vierestä), niin Halti meni hyvin putkeen. Usko vain meinasi loppua ekoilla kerroilla. Kokeilin myös siis 11-putken jälkeen persjättöä (siksi aikaisemmin irroitus putkelle), mutta aika tiukalle meni ajoitus. Kepit oli jees, niin kuin aina.

Tehtiin myös A-treeniä, ja varmaan jonkun kerran hyppäsi liian korkealta, mutta muuten ihan kivasti oli ajatusta A-esteellä Haltilla. Toiseen suuntaan teki siis ilman kehikon yläosaa.

Pyry

Pyryn kanssa en leieröinyt mitään. Se ottaa nykyään ihan hirmu pätevästi puomin kontaktin, kyllä kotona tehdyt treenit auttaa ehdottomasti, ja erityisesti näkee että Pyry todellakin tietää mitä se tekee. Pyryn kanssa myös lähetys 4-esteelle ja A-käsky ja Pyryn pystyin myös jättämään suorittamaan A-estettä. Tosin ekalla kerralla taisi hypätä yllättävän korkealta (osui kuitenkin tietääkseni), mutta kun uusittiin se, niin otti loppukerrat tosi hyvin. 

Pyryn kanssa 6-8-esteillä oli ongelmana Pyryn linja. Se on sen verran raskas ja "jäykkä" koira, että sen linjan tarvitsi muuttaa rytmityksellä/vekkaamalla ennen 6-estettä, ja sitten ns. päällejuoksulla 8-esteelle. Se toimi tosi hyvin ja Pyryllä oli hyvät linjat. Ekalla kerralla lähdin taas liian aikaisin liikkeelle kun Pyry tuli putkesta, mutta Pyry kilttinä ja kokeneena koirana korjasi mun ohjauksen, ja otti silti 9-esteen. Pyryn kanssa en yrittänytkään 11-putkella irrota, vaan ohjasin vaan sitten ulkopuolelta putkeen. Vähän se hidasti Pyryä, mutta hyvä vauhti Pyryllä oli kepeillä kyllä.

Sitten lisäksi harjoiteltiin tuota 9-12-esteiden suorittamista eri tavoilla. Eli tuon oikealta puolelta ohjaamisen lisäksi kokeilin vain irroittaa vasemmalta puolelta 9-esteelle ja siitä jatkaa vasenta puolta putkea/A-estettä. Jos olin oikein edellä, niin Pyry meni A-esteelle, mutta kun tein pienen rytmityksen muutoksen 10-11-esteiden välillä ja käskytin putkeen, niin hyvin Pyry meni, ja ehdin kiertämään putken toiseen päähänkin justjajust ohjaamaan (Haltin kanssa en olisi kyllä ehtinyt, tosin sen putki-kontakti-erottelu on parempi kuin Pyryllä). Tämä toimi myös hyvin. Kokeilin vielä vasemmalta puolelta 9-10-esteitä ja ennen 11-putkea persjättö. Se toimi (kuulemma meidän tapauksessa), mutta oli aika hurjan näköinen ohjaus. Toisaalta Pyryhän ei minuun törmää, ja se vaihtaa ns. automaattisesti mun takana puolta, joten sen vuoksi voi toimia ihan hyvin meillä (en kokeilisi Haltin kanssa). Eka ja toka vaihtoehto olivat kuitenkin parempia.. Kouluttaja meinasi, että kyllä huomaa Pyrystä huomaa että on 3-luokan koira osaamistasoltaan. Ja täyttäähän se ensi keväänä 7v, joten kyllähän tässä 6 agilityvuodessa jotain Pyry on todella oppinut.

Kivat treenit, ja tuli treenattua A/putki-erottelua, irroittamista esteille, ja ehtimistä seuraavaan paikkaan. Meni kyllä aika myöhään kun Pyryn kanssa oltiin viimeisiä, niin olimpa kotona klo 23. Niin se aika vaan rientää, kun treenien jälkeen täytyy kuitenkin jäähdyttelylenkin hoitamaan.

Ja sunnuntaina sitten kisat Kotkassa, viimeinkin ja pitkästä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti