torstai 19. lokakuuta 2017

Tiistain agitreenit

Tän postauksen kirjoittamiseen on mennyt kyllä monta päivää, ainakin tuntuu siltä.. kun olisi tärkeämpiäkin aiheita kirjoitettavana..

Tiistain agitreenit, Haltilla rimat 55-60 cm ja Pyryllä 55 cm (tai sanoin, että voi vaihdella korkeuksia, mutta en katsonut että oliko vaihtelua).

Haltin kanssa harjoiteltiin alkua siten, että olin vastaanottamassa 3-esteen luona, ja siitä ohjasin ensin 2-esteen ja sitten pakkovalssina 3-esteen. Tosi hyvin toimi, ja Halti tulee vauhdilla kohti. Itse vähän liian räväkästi aina meinasin lähteä liikkeelle, eli piti harjoitella rauhaa ohjaukseen.

Suurempi ongelma oli saada ohjattua 4-esteen takaakiertoon, koska Halti luki pakkovalssin jälkeen aina 17-putken edessä ja meni siitä suoraan, tai sitten kun sain vähän käännettyä, niin sinkosi 6-putken päähän. Jos oikein kunnolla otin etäisyyttä 4-esteen oikeaan reunaan, niin sain Haltin 4-esteelle takaakiertoon, sekun ottaa tosiaan muhun niin paljon etäisyyttä herkästi. 4-esteen saksalainen toimi hyvin ja rata 15-esteeseen asti ihan lennokkaasti. Vähän meinasi 10-11-esteiden kaarros olla laaja, mutta sain sitäkin linjattua paremmin.

Muuri oli vaikea sen vuoksi, että tietty sen joutui tekemään takaakiertona, ja se on rankka suoritettava este Haltille jo ihan suoraan suoritettavana. Halti joutuu vähän hakemaan ponnistuspaikkaa selkeästi muurin kanssa usein. Monesti muurihan on 60-65 cm korkea, joten se alkaa olla liian korkea Haltille hypätä puhtaasti. Saa nähdä mitä tapahtuu nyt sitten uusien kilpailusääntöjen kanssa, että mitä muureille tehdään, jotta ne saadaan enintään 60 cm korkeiksi. Onhan tuota hyvä harjoitella tietty, että koira pystyy hyppäämään sen huonossa kulmassa tarvittaessa. Haltia yritin vähän kääntää ennen muuria, ja hyppäsi muuten hyvin, paitsi kerran kun en muistanut kääntää, vaan Halti sitten osui muurin palaseen.

Muuten meni ihan kivasti, vauhtia oli. 

Pyryn kanssa tehtiin vähän vähemmän, ja sen kanssahan ei muutenkaan ole missään ongelmia. Pyrykin kävi 3-esteen jälkeen mun ohjauksesta putkessa. En vastaanottanut Pyryä 3-esteeltä vaan kokeilin japanilaista, ja sitten toiselta puolelta ohjausta (toimi hyvin). Parhaiten kyllä toimi vähemmällä ohjaamisella, eli ihan vaan ns. perusohjauksella vähän linjasin 2-3-esteet ja Pyry meni hyvin. Ei se näköjään tarvi mitään japanilaisia :)  Kaikki  muut kohdat meni tosi hyvin ja puhtaasti, ja muurin Pyry pystyy hyppäämään jo kokonsa vuoksi paljon helpommin kuin Halti. 

Kepeille Pyryn mennessä pyrin liikkumaan koko kaarteen mukana, mutta se oli vähän kökkö. Koska Pyry tarvii tukea 18-esteeltä kepeille (alkaa hidastamaan muuten tarpeettomasti tuollaisessa kohtaa), niin sain ohjeeksi mennä tekemään niiston kepeille, ja se oli aika hyvä (toki mulla oli lotuspallo kädessä niin vauhtia oli). Lopuksi tehtiin sellainen helppo suora ja palkka edessä, eli 5-13 ja palkkapallo 13-esteen takana (lähtiessä Pyryn takana myös).

Haltilla on kisat nyt sitten sunnuntaina Sipoossa, tuomarina Tóth Ágnes. Mennään 2 radalle. Nyt hakemaan edelleen sitä kisakokemusta. Itsellä on tuntunut keskittyminen ainakin parantuneen.

Lauantaina käydään vielä lappalaiskoirien omatoimitreeneissä Haltin kanssa. Keskiviikon hieronnasta sitten seuraavassa postauksessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti