maanantai 16. lokakuuta 2017

Agikisat Kotkassa

Päätin sitten ilmoittaa molemmat koirat kisoihin KKS:lle. Alunperin oli tuomarina Petteri Kerminen, jonka ratoja ihan odotin. Kuitenkin tuli niin paljon ilmoittautuneita, joten maksi-3-luokalle tuli tuomariksi Reetta Pirttikoski. Ensimmäinen hyppyrata tehtiin kuitenkin Kermisen ratapiirroksella, mutta Pirttikoski tuomarina. Ihan kiva.

Olen tässä miettinyt aina vaan useammin, että kannattaako Pyryn kanssa oikeasti kisata, kun se menee juoksuista niin sekaisin kisapaikoilla. Enää ei auta siirtää sitä 2-luokkaankaan, kun ensi vuoden alusta juoksuiset nartut saa olla kaikissa luokissa. Nytkin vähän etukäteen ehdin ajattelemaan sitä, mutta kisapaikalla oli kyllä itsellä niin pinna kireenä ja hermot meni noihin koiriin sen tuhat kertaa alkulenkillä. Pyry jumitti joka ikisessä pissassa, silleen että sain käyttää kyllä ihan kunnolla voimaa että sain sen liikkumaan eteenpäin. Halti tietty teki kaiken Pyryn perässä. Mulla oli voimat ihan loppu jo ennen ekaa rataa, ja sain vain laskea sataan, että sain oman sykkeeni alenemaan, kun olin niin kiukkuisena. Lisäksi kun molemmilla oli valjaat päällä ja sitten löysät pannat, niin molempien pannat tippui kertaalleen jonnekin matkan varrelle, kun koirat meni kuono maassa koko matkan ja jouduin aina lähtemään takaisin etsimään niitä kun tajusin lopulta että jotain puuttuu. Toinen vaihtoehtohan olisi viedä niitä täysin lyhyillä hihnoilla, mutta siitä mulla menee ihan yhtä lailla hermot ja voimat, kun Pyryhän ei anna periksi ihan heti.

Olin kyllä valmistautunut siihen, että Pyry menee extrahitaasti, ja lähtee haistelemaan jälkiä radalla, tai odoteltaessa vuoroa alkaa kyttäämään muita koiria, mutta kyllä yllätyin positiivisesti. Pyry oli ihan koko odotteluajan mun kanssa täysillä ja haukkui vain, ei hidastellut ihan mahdottomasti tai lähtenyt haistelemaan.

En tajunnut katsoa rimoja kunnolla mutta uskoisin että kaikki oli 60 cm.

Hyppyrata C, rimat 60 cm?

14-este oli kai enempi vinossa..tai jotain..?
Eka rata oli siis Kermisen suunnittelema. Rata oli ihan kiva, alku vaan oli sellainen, että en varmaan muista mikä oli takaakierto ja mikä edestä, ja mua jäi vaivaamaan kohta 6-8, eli miten tän ohjaan. Keksin monta vaihtoehtoa, mutta rataan tutustumisen jälkeenkin edelleen oli epäilys tästä kohdasta. Lisäksi Haltin kanssa epäilin tuota kepeille vientiä, että olisi onnistunut varmasti paremmin poispäinkääntönä.

Koska oli epäilys omasta osaamisesta, niin tää rata meni ihan vaan harjoituksen puolelle.

Haltin kanssa tuli taas oho-hups-en-muistanutkaan-ohjata-kunnolla-4-estettä, ja Halti tuli sen väärältä puolelta, eli HYL, ja seuraavat taisin saada ehkä oikein, ja 6-7-esteen ja 7-8-9-esteet valssilla, ja se oikeastaan oli ihan ok vaihtoehto tähän. Kepeille vein taas jotenkin kökösti, kun Halti meni ohi. Vähemmän ollaan tehty noin tiukkoja vientejä kepeille, eli harjoituksen puutetta. Olisin halunnut viedä poispäinkäännöksellä, mutta en sitten uskaltanut siihen lähteä. Sitten loppu oli aika hyvä, paitsi Halti taisi tiputtaa 14-riman. 

Halti oli ennen rataa odotellessa vähän off, ja vilkuili ympärilleen paljon, ja alkoi kai jännittää yhtä kiihtynyttä haukkuvaa koiraa siinä vieressä. En tiedä paljon juoksutkin sitten vaikutti. Lähtöön mennessä ei ollut ihan täysillä mukana, vaan vähän vilkuili ympärilleen. Radalla meni ihan jees eikä yleensäkään hidastele, mutta ei ollut ihan normi luottavaisella mielellä varmaankaan.

Pyryn kanssa meni taas vähän hitaasti. Valitsin sille tosi huonon ohjausvalinnan 6-8-kohtaan, ja tein valssin 6-7-kohtaan mutta sitten vein 8-esteelle kauimmaisen siivekkeen kautta, ja se oli tosi hidas. Olisi pitänyt tehdä tässä valssi Pyrynkin kanssa. Kepeille sain sen ihan ok, paitsi siinä meni Pyryllä sitten viimein nenä maahan. Siinä sitten neuvoteltiin hetki uudelleen keppien aloittamista, Pyry haukkui ja mä yritin saada sen oikeaan kohtaan. Kepit meni hitaasti, ja vähän nopeuttaen, ja keppien jälkeen Pyry lähtikin vetämään kovaa vauhtia, ja loppusuorat mentiinkin sitten erittäin vauhdikkaasti.

Olin erittäin tyytyväinen Pyryn suoritukseen, ei lähtenyt haistelemaan ja loppua kohti tuli ihan kunnolla vauhtia. Radasta tuli 5 virhepistettä ja yliaikaa 9,54s noista keppien neuvotteluista johtuen, eli tulos 14,54, etenemä hurjat 2,99 m/s (pari koiraa veti tuostakin vielä enemmän yliaikaa). Sijoitus 15/39.

Alussa muistin kerrankin hetsata vielä lähdössäkin ja haukuttaa, hyvä minä!

Agirata B, Reetta Pirttikoski, rimat 60 cm?

Tää oli tosi kiva rata, sopi tosi hyvin just mulle ja mun koirille. En nähnyt mitään kovin vaikeaa, ja siinä sai vauhtiakin.

Kovin tarkkaan mietin, että muista tehdä 3-esteelle vastakäännös ja ennen 4-estettä putkijarru.. No, vastakäännöksen sain Haltin kanssa tehtyä, ja se oli sen verran hyvä, että unohdin sen putkijarrun, ja Halti taisi kisan ainoana käydä hyppäämässä 10-esteen suoraan putkesta tullessaan. Eli tästä HYL. Muuten meni tosi hyvin. 11-esteelle ns. päällejuoksulla kääntäen, ja Haltin kanssa valssi 13-esteen jälkeen. 15-esteen toisella puolella maltoin hetken odottaa ennen kuin lähdin juoksemaan ja pituuden jälkeen päällejuoksu putkelle. Kepeille meni hyvin ja 19-putkelle. Sitten olin suunnitellut että 20-esteelle vastaanotan toiselta puolelta ja lähden alta pois, mutta kun lähdin liian aikaisin alta pois, niin Halti tuli ohi. Jos olisi ollut Pyry, niin Pyry olisi sen ottanut, Haltille voisi itseasiassa treenata tuon esteen lukitsemista noissa tilanteissa.

Pyryn kanssa alku oli vähän hidas, kontaktin otti, mutta en vaatinut pysähtymään. Jotenkin 4-putkelta 5-hypylle oli tosi hidas, olisi pitänyt hakea ihan putkelta asti, että olisin saanut vauhtia. Keinun jälkeen Pyry päättikin sitten lähteä juoksemaan ja kovaa, ja mulle tuli jo vähän hätä että ehdinkö 13-esteen jälkeiseen persjättöön (ehdin, ja sain linjattuakin 12-13-esteiden käännöksenkin). Kepit oli ainoa, minkä Pyry meni tosi hitaasti loppupäästä, ja loput tosi hienolla vauhdilla. Se meni ihan sitä vauhtia lähestulkoon kuin treeneissä. 20-esteelle ohjasin valssilla ja rytmittämällä 21-esteelle.  
Olisi pitänyt tehdä näin Haltinkin kanssa. Meidän hihnankantaja oli jäänyt katsomaan mun ja Pyryn suoritusta niin oli unohtanut kokonaan tuoda meidän hihnan maaliin, sitä sai hetken odotella. :) 

Koska Pyryllä oli alku ja kepit hitaat (vaikka muu rata superhyvällä vauhdilla), niin tuli nollatulos pienehköllä yliajalla. Jos oltaisiin koko rata menty samalla vauhdilla, niin olisi päästy hyvin ihanneaikaan. Eli tulos 0 + yliaika 0,80, tulos 0,80, sij. 7/39. Etenemä 3,47 m/s.

 Agirata A, Reetta Pirttikoski, rimat 60cm?

 Tää rata oli mulle vaikea, etenkin Haltin kanssa (Pyry ei enää mennyt tätä rataa). Tiesin jo etukäteen, että aika tuurilla mennään, ja etenkin kun historiassa on tiedossa, että mun ja Haltin 3. rata menee aina aika sähläykseksi.

Noh, eka vaikea kohta oli 4-putkelle vienti (etenkin kun piti ehtiä vielä 4-putken ulostuloaukon toiselle puolelle. No, eihän se onnistunut ja Halti meni puomille, tästä HYL. Puomilta (alkupäästä) yritin sitten A-esteelle, mutta putkeen meni sitten sen sijaan. Sitten päästiin 6-putkelle ja olin myöhässä ja Halti  kääntyi väärään suuntaan putken päästä.

Tässä olisi pitänyt (tietäen Haltin heikkoudet ja vahvuudet) viedä 4-putkelle asti, ja sitten yrittää mennä A-esteen oikealta puolelta (vahva käskytys A-esteelle) ja sitten lähetys kaukaa 6-putkeen ja putken ulostulopuolen kautta juokseminen. Koska pystyn kuitenkin kaukaa lähettämään tuon suoran putken toiseen päähän.

8-9-esteet meni hyvin, eikä tarvinut hirveästi ohjata 10-putkeen. Ehdin hyvin ohjaamaan 11-esteen takaa, ja siinä tein persjätön. 13-esteen vastakäännös tuli aivan liian myöhässä, ja Haltilla tuli aika pitkä kaarros putkelle. Kepit meni hyvin ja mun mielestä myös persjättö keppien jälkeen (kai se teki ne kepit loppuun). 17-esteeltä sain hyvin käskyttämällä puomille. Puomin kontaktilta Halti tulikin sivuun (kun edellisillä kontaktiesteillä mulla taas oli muka niin kiire, etten saanut kehuttua pysähdyksestä), ja siitä sitten loppuun rata.

 Tällä vikalla radalla Halti oli kyllä lähdössä kaikken parhaiten messissä, ja oli keskittynyt, mutta rata meni kyllä sitten säätämiseksi. Voi olla että molemmat me väsytään kolmannelle radalle. Eli kannattaa varmaan vähän aikaa ottaa vaan kaksi rataa, etenkin jos meen myös Pyryn kanssa. Olin kyllä muutenkin niin väsynyt juoksutuoksujen kanssa taistelemisesta, että sekin vaikuttaa. Yksi vaihtoehto olisi, jos ulkoiluttaisin noi erikseen, niin ei menisi niin kovaksi tahtojen taisteluksi, ja Halti ainakin menee tosi nätisti kun Pyry ei ole mukana.

Paljon tuli kuitenkin treeni-ideoita, ja Halti kanssa kahdella ekalla radalla muutamaa töppäystä lukuunottamatta meni tosi kivasti radat. Itse pystyin virheiden jälkeen koottua itseni, ja tehtyä radat loppuun (meinasi tosin vikalla radalla olla jo vähän vaikeaa). Omasta mielestä keskittyminen oli myös aika hyvää näillä radoilla. Vielä vähän ongelmaa, jos tarvii ohjata Pyryä ja Haltia vähän eri tavalla, mutta sitä harjoitellaan tässä vielä. Pyryn kanssa käydään kisoissa vähän harvemmin nyt, niin pääsen ehkä keskittymään paremmin Haltiin seuraavissa kisoissa.

Näissä kisoissa Haltille tuli 3xHYL ja Pyrylle kaksi tulosta, nyt täytynee vähän tsempata Haltin kanssa.. Pitää vaan miettiä että mennäänkö ensi viikonloppuna Sipooseen vai seuraavana Helsinkiin..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti