maanantai 9. lokakuuta 2017

Tiistain agitreenit

Ekaa kertaa siis tiistain treeneissä. Oli kyllä tosi kivat treenit, siinä oli monta juttua erityisesti Haltin kanssa, mitä tarvi harjoitella.

Ajoitus 4-esteen valssissa, koiralla pitäisi olla tieto käännöksestä jo laukkaa ennen hyppyä. Sitten ikuisesti hankala kohta minulle on Haltin kanssa 6-7-kohta, jossa Pyryn kanssa selviän hyvin peruskäännöksellä, mutta Haltin kanssa se ei riitä, kun haluan että se kääntyy pois linjalta. Tähän sovitettiin vastakäännöstä, joka myös meinasi olla myöhässä useamman kerran, mutta saatiin siitäkin ihan hyvä.

Keppien jälkeisen hypyllä 13 tein pienen vedon putkeen, ja hyvin joka kerta Halti haki sen putken eikä puomia. 15-esteelle piti kyllä tehdä Haltin kanssa vastakäännös, jotta sai sen kääntymään oikealle linjalle seuraavalle esteelle (eikä putkeen), ja sitten 16-17-esteiden väliin valssi. Pyryn kanssa tuohon riittää ihan vaan rytmitys ja persjättö. Pyryn kanssa piti vaan muistaa tarkemmin lähettää seuraavalle hypylle, kun ei irtoa samalla tavalla automaattisesti kuin Halti.

Pyryn kanssa tehtiin lyhyesti (rata lähestulkoon nollana). Pyryllä rimat 55 cm ja Haltilla 50-55 cm (edellisenä viikonloppuna oli paljon agilityä). Vähän meinasi mennä kohta 6 ja 15 sekaisin, kun en muistanut kummalla kerralla mihin suuntaan, mutta tää on näitä muistijuttuja.

Tässä oli tosi hyvin just niitä linjojen etsimistä Haltin kanssa, koska näissähän mulla on ongelmia, kun en osaa aina katsoa, missä kohtaa Haltia tarvii kääntää enemmän kuin peruskäännöksellä ja miten. Tosi hyvät treenit ja uudet treenikaverit (ja pari vanhaa) vaikutti kivoilta. Kouluttaja on hyvä ja hyvin tuttu, ja olen hänen kanssaan ollut paljon samoissa valmennuksissa. Sen hänkin sanoi, että pitää sitten vähän toppuutella, jos hän yrittää liikaa bortsuohjaajana teettää toistoja, kun omat koirat kuitenkin jaksaa loputtomiin. 

Jees, tästä on hyvä jatkaa. Tosi hyvin sopii myös agitreenit tiistaille, vaikka hetken on tosi outoa, kun viikko-ohjelma muuttui täysin. Nyt oli täysin hyvässä saumassa käydä Rannikon agivalmennuksessa lauantaina, kun ei ollut perjantaina agitreenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti