maanantai 21. elokuuta 2017

Pyryn sydän

Viime viikonloppuna Pyry kävi virallisessa sydäntarkastuksessa samalla kun Haminassa järjestettiin luonnetestit (tästä lisää toisessa postauksessa). 


Se sivuääni kuuluu edelleen. Hyvä asia on se, ettei ole mitään rytmihäiröitä. Eläinlääkäri kysyi, että onko oireilua, enkä osannut sanoa että onko se vain Pyryn luonteesta johtuvaa vai sydämestä, kun esim. lämpimillä se jumittaa lenkeillä ja on perässä vedettävä.

Lisäksi eläinlääkäri mainitsi, että n. 8 vuoden iässä tai sen jälkeen kun alkaa vanhenemaan, niin Pyryn sydän voi alkaa jo rappeutumaan. Aika pysäyttävä ajatus! Pyry on nyt 6,5 vuotta, eli kahdeksaan vuoteen on vain 1,5 vuotta! Alkoi ahdistamaan. Mietin tässä jo sitäkin, että kuinka rankasti kannattaa agilityäkin harrastaa, kun on toi mahdollisuus, vai pitääkö agility sydämen paremmassa kunnossa... no koiran mukaanhan se on harrastettava, enkä nyt hirveästi yritä hetsata sitä kovempiin suorituksiin tuon sydämen takia.

Muistimpa viimeinkin ilmoittaa Pyryn sivuäänen Lappalaiskoirat ry:lle... kestipä siinä 4 vuotta ekasta virallisesti tarkastuksesta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti