torstai 31. elokuuta 2017

Paimentamassa tiistaina

Tiistaina käytiin vielä Vantaalla paimentamassa lampaita, puolitin Haltin ja Pyryn kanssa yhden ajan. Piti alunperin ottaa vain Halti, mutta Pyry alkoi pitää sen verran meteliä kun tultiin paikan päälle, että päätin sitten puolittaa. Taisi tajuta että missä ollaan.

Lyhyesti, oli eri kouluttaja ja vähän eri kriteerit kuin edellisellä. Molemmilla kouluttajilla kyllä hyviä huomioita. Molemmat koirat oli aika paljon rauhallisempia, mutta kerran pääsivät liikaa ajattamaan yhtä lammasta (erillisillä kerroilla tietenkin). Pyryllä meni oikeasti liiaksi jahtaamiseksi, mutta se jätti myös sen hyvin, kun tulin vähän vastaan.

Pyryllä oli taas alussa liikaa voimaa, ja loppua kohti kun joutui olemaan taas hyvin tiukka, niin antoi kontrollin mulle, eikä tehnyt loppuun asti yhtä intensiivisesti töitä kuin aiemmin. 

 Alla Pyry:Haltin kanssa otettiin myös heti ilman liinaa, ettei vedä liikaa kierroksia liinan vuoksi. Lähti hyvin innokkaasti ja käytti voimaa hyvin. Vähän teki mieli myös syödä lampaanpapanoitakin. Halti tasapainotteli aika hyvin lampailla, mutta kuulemma kun itse epäröin, niin se näkyi heti Haltissa. Kouluttaja sanoi, että Haltin tekemisessä näkyy ajatusta paljon enemmän, ja se pyrkii pitämään lauman koossa hyvin. Kuulemma yksi harmaa lammas oli lähtenyt kaikilta muilta edellisiltä treenaajilta karkuun, mutta Halti piti sen tosi pienillä eleillä laumassa kokoajan ja sai pidettyä lauman kasassa. Eli pätevä pikkukoira se on.. harjoitusta ja itseluottamusta tarvitsee vaan ohjaaja ja koira.

Alla Halti:
Kouluttajan sanoin, molemmat osaavat käyttää voimaa, ja Pyry käyttää liikaakin. Kouluttajan sanoin ero noissa koirissa on se, että jos mä esim. kaatuisin, niin Pyry jatkaisi vaan lampaiden kanssa itsenäisesti välittämättä musta vähääkään ja Halti tulisi hädissään katsomaan, että mitä mulle kävi. Halti siis lukee ja kuuntelee mua tosi paljon, ja Pyrylle on yksi hailee se ihminen siellä lampaiden seassa.. ja Halti lukee myös lampaita paljon enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti