torstai 16. maaliskuuta 2017

Pyry 6v

Pyry täytti 13.3. 6 vuotta! Jotenkin tuntuu ihan uskomattomalta, että se on niin vanha. Tai lähinnä se, että se on vuoden päästä jo 7v, joka on jo lähes seniori-ikäinen.Tässä on 15 tosijuttua Pyrystä, jota ei kaikki välttämättä tiedä:

1. Pyry osaa ottaa kopin melkeimpä mistä tahansa suunnasta ja kulmasta ja etäisyydeltä

2. Pyry lempparia on metsästää hiiriä pellolla, se voi mennä jopa maaniseksi metsästämisen kanssa

3. Pyry puhuu kissaa erittäin hyvin ja osaa käyttäytyä todella hyvin myös tottumattomien kissojen kanssa

4. Pyry tykkää suolestaa leluja, ja sen lelut harvoin pysyy kauaa ehjinä.. nuorempana se sai luvan hajoittaa yhden vanhan patjan, ja sitä repiessä riitti Pyryllä puuhaa pidemmäksi aikaa

5. Pyry tykkää suklaasta, ja on eräskin joulu syönyt yksinollessaan 400 gr joulukonvehteja, ja ainoa
oire oli pikkaset ylikierrokset

6. Pyry inhoaa kärpäsiä ja erityisesti paarmoja. Erityisesti mökillä missä ollaan paikallaan paljon, Pyry voi mennä jopa neuroottiseksi - ja on purrut Jania nenään jahdatessaan paarmoja

7. Pyry kantaa postin aina kotiin - jääkaapille asti. Postilaatikolta on yli 100 metriä kotiovelle, ja Pyry yrittää tavalla tai toisella pölliä postin kädestä, ja kantaa sen mielellään koko matkan ja pitää siitä tiukasti kiinni kunnes jääkaapin ovi aukeaa. Alunperin opetettu viemään aamuposti aina toiselle meistä sänkyyn.


8. Pyryllä on tapana ottaa rapsutukset aina selällään hymyillen ja aina tilaisuuden tullen kopsahtaa selälleen rapsutettavaksi (kerran jopa toko-kokeessa liikkeiden välissä mun kehuessa sitä). Ja Pyrylle ei ole tullut tähän ikään mennessä kertaakaan rajaa vastaan silitysten määrässä

9. Pyry on hyvin suojelevainen Haltista, eikä hyväksy ihan mitä tahansa koiraa lähelle Haltia, mikä aiheuttaa aina välillä dilemmaa

10. Pyryn lemppari"luu" on Puruluu-kengät

11. Illalla kun mennään nukkumaan, niin Pyry tuhahtelee merkitsevästi, jos puhutaan liikaa vaikka pitäisi nukkua..

12. Tämä on ehkä vaikea uskoa, mutta Pyryn kanssa keskustellaan hyvin usein kävelylenkkien suunnasta. Sillä on paljon mielipiteitä (erityisesti narttujen hajujen perusteella), ja jos on eri mieltä suunnasta, se jumittaa paikalleen, näyttää kuonolla suunnan ja tuijottaa suoraan silmiin merkitsevästi.. Joskus näissä keskusteluissa menee jonkin aikaa, kun kumpikaan meistä ei suostu menemään toisen haluamaan suuntaan.

13. Pyry tykkää vanhoista ihmisistä paljon! Mitä vanhempi, sitä kivempi. Sukulaisten ollessa vanhainkodissa ja sairaalassa, on Pyryn kanssa vierailun ohessa "jouduttu" käymään sitten monta muutakin huonetta läpi, että Pyryä päästään silittämään, ja Pyryhän tykkää todella paljon.

14. Pyry inhoaa lämmintä (+20 astetta), ja sitä on turha yrittää saada käyttämään energiaa lämpimällä

15. Pyry myös säästää energiaa muutenkin tehokkaasti, ja aina jaksaa seuraavanakin päivänä, ihan sama kuinka tapahtumarikas päivä olisi edellinen päivä ollut. Ihan vain, koska Pyry ei tee mitään täysillä, koska on jaksettava seuraavana päivänä, ja sitä seuraavana päivänä.Paljon onnea minun viisaalle ja rakkaalle ensimmäiselle koiralleni!!!

______________________________________________________________________

Jäljestystä..

Pyryn kanssa on saatu käytyä nyt lähes viikottain etsijäkoiratreeneissä tämän vuoden puolella. Suurin osa treeneistä on mennyt hyvin. Vaikeinta on paikoissa, joissa on paljon liikennettä (joudun ottamaan Pyryn liinassa lyhyemmälle), tai paljon muiden koirien hajuja, jolloin Pyry saattaa haluta valita jonkun toisen ihanamman hajun. 

Pari rauhallisemmalla alueella ollutta jälkeä on mennyt aivan täysin jäljen päällä ja päättäväisesti, varmasti ja nopeasti.

Yksi Porvoon keskustassa oli vaikea. Pyry näytti kuonollansa joka käännöksessä oikean suunnan missä koira oli, mutta jostain syystä ei halunnut mennä kohti, vaan kierrettiin aika kaukaa. Vaikka ilmaisi ja näytti kaukaa missä koira on (itsekin näin sen), niin olisi halunnut siitä jatkaa toiseen suuntaan. Toki alue oli Pyrylle vaikea kun piti pitää sitä lähellä (ylitettiin Mannerheimintie), mutta luulen että (uros)koirassa oli jotain sellaista, ettei Pyry halunnut sen lähelle.

Toinen epämääräinen jälki oli Loviisan keskustassa. Pyry olisi halunnut oikaista (ja olisi oikaissut aivan etsittävän koiran luo), mutta kun ei oikaistu, niin todellisessa käännöksessä koiran suuntaan Pyry meni ohi läheistä puistoa kohti, missä oli ihania hajuja (myös etsittävä maalikoira olisi halunnut sinne). Sieltä kyllä Pyry kiersi sitten vähän kauempaa itsenäisesti koiran luo ns. takakautta. Kuitenkin helposti huomasi, ettei Pyry ollut jäljen päällä, kun vähän hidasti vauhtia, ja usein näyttää kuonon suunnalla (kun ottaa ilmavainua), että missä suunnassa koira on. Useimmitenhan pystyn kyllä Pyrystä lukemaan missä koira on, vaikka Pyry kiertää kauempaa tai jostain syystä ei halua sen lähelle. 

Halti on saanut olla mukana maalikoirana treeneissä muille, ja vähän olen jopa miettinyt jospa sen kanssa voisi alkeiskurssin kautta tulla toimintaan mukaan..

1 kommentti: