torstai 16. maaliskuuta 2017

Maanantain agitreenit

Pitää kohta taas aktivoitua, ja yrittää saada tänne kuva- ja videomateriaalia..

Maanantaina oli agitreenit, ja otin vain Pyryn. Halti oli sairaslomalla, mutta siitä kerron myöhemmin. Pyryllä oli myös synttärit maanantaina, ja se täytti 6v. Olikin kiva olla Pyryn kanssa kahdestaan liikenteessä.

Pyryn kanssa tehtiin rataa ja putki-puomi-erottelua, ja sillä on taas vaihteeksi vauhtia silleen, että moni olisi kateellinen. Ottaispa se sen vauhdin joskus kisoihinkin mukaan.. toivossa on hyvä elää. Mutta treenaaminen on kivaa, etenkin silloin kun aurinko ei paista ja ulkona pakkasta.


Eka kierros tais mennä ihan lähestulkoon puhtaasti ja parhaiten. Ehkä vaikein kohta Pyryn kanssa oli kohta 4-6, kun piti rytmittää liikettä, että sai Pyryn käännettyä esteillä, mutta piti yrittää pysyä liikkeessä, ettei Pyryn vauhti hidastu. 

10-11-esteillä kaarros meni vähän pitkäksi. Ja 11-esteen takaakierto oli tosi haastava, kun Pyry oli kokoajan sitä mieltä että kouluttajalla on palkkaa sille, ja joka välissä ja etenkin tässä kohtaa suuntasi kouluttajan suuntaan eikä ihan keskittynyt. Lopuksi hinkattiin puomin kontaktia, ei ollakaan moneen viikkoon treenattu puomia (vaikka edistymisen kannalta pitäisi treenata useamman kerran viikossa).  Tuli osumia, mutta kyllä mä tähän keksin paremman systeemin Pyrylle, ajatus on taas lähtenyt liikkeelle asiasta.. Ja ihan viimeiseksi tehtiin sellaista kivaa suoraa. Pyryllä oli muuten taas tosi hienot ja vauhdikkaat kepit.

Lopuksi tein vielä radan pari kertaa Udon (russeli) kanssa. Meni itseasiassa aika hyvin Udonkin kanssa. Suurin ongelma oli 2-putkelle vieminen, kun jos lähdin liian hätiköidysti liikkeelle, Udo kielsi putken ja lähti mun mukaan. Porokoirien kanssa kun on tottunut, että ei ne siitä enää mihinkään edes ehdi kääntyä. Sain joka tapauksessa Udolle hyvät tiukat käännökset ja yritin muistaa oikeat kontaktikäskyt (puomille olisi pitänyt olla "puomi" ja sanoin "ota" - joka on A-esteellä ja keinulla). Myös 10-esteellä olisi pitänyt erityisesti minikoiran osalta osata tehdä tiukempi käännös.

Kepeillä kokeilin kerran valssia keppien jälkeen, kun en muista että olisin koskaan Udon kanssa tehnyt puolen vaihtoja keppien jälkeen.

Jaaaa, sitten nyt ensi sunnuntaina lähden siis kisaamaan Udon, Pyryn ja Haltin kanssa Kotkaan. Udolla on aamusta radat, välissä käyn äidillä syömässä ja lenkittämässä koirat ja iltapäivällä sitten porokoirien kanssa kisaamaan. Tulee pitkä päivä, katsotaan miten jaksetaan. 

Mitään odotuksia ei tosiaan ole yhdenkään koiran kohdalla, kun Halti vasta nousi 3-luokkaan, eikä sen kanssa ole osaamista vielä tarpeeksi, Pyryllä taas vaikuttaa se vauhtiin, jos aurinko paistaa ja autossa on lämmin odottaa, ja Udon kanssa ollaan tehty niin vähän rataa, että se on vaan jännää mennä sen kanssa kisaamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti