torstai 2. maaliskuuta 2017

Maanantain agitreenit

Maanantaina treenasin kolmen koiran kanssa. Mulla oli siis Pyryn ja Haltin lisäksi staffi Rambo, kun omistaja oli ulkomailla matkoilla.
Aloitin Rambon kanssa. Yllättävän hyvin meni kyllä, viimeeksi menin sen kanssa syksyllä kisoissa, ja sitä aikaisemmin kesällä treeneissä. Vähän itse pitää muistaa olla huolellisempi sen kanssa ohjauksissa, ja viedä loppuun asti, kun se ei ihan irtoa samalla tavalla kuin nuo porokoirat. Mutta joka kerta parannettiin suoritusta ja tehtiin tosi hienoja keppikulmiakin Rambon kanssa.

Haltin otin seuraavaksi, kun se meni autossa ihan kierroksilla.  Halti oli kyllä tosi ihana, kun se irtoaa, ja aikaa on, kun ei tarvi saatella. Sillä oli hirvee meno, ja menossa ihan mihin tahansa suuntaan, jos suuntaa ei annettu.

Eniten treenattiin ekaa keppikulmaa kohdassa 11. Aluksi lähetin kepeille, ja tein keppien päässä päällejuoksun, joka toimi tosi hyvin. Sitten harjoiteltiinkin puolen vaihtoa keppien alussa sen jälkeen kun Halti on aloittanut keppien suorittamisen. Meni ihan hyvin, KUNHAN VAIN MALTOIN ODOTTAA, että Halti menee kolmanteen väliin. Sen jälkeen pystyin vaihtamaan puoltakin. Vähän välillä pienesti hidasti mun vaihtaessa puolta, mutta se varmasti johtuu myös siitä, että ei vielä kokemusta ole niin paljon näistä. Keppien loppuun meneminen oli Haltille peace of cake, vaikka leieröin 12- esteenkin.

14-16-kohdassa parhaiten meni siten, että sain lähetettyä 14-esteen takaakiertoon ja kun rohkeasti lähdin 15-esteelle juoksemaan, ehdin tekemään (jopa) tiukan valssin 15-esteelle ja tälleen tuli paras käännös 16-esteelle ja kepeille. Haltin ihan ekan kerran ikinä varmaan kävin vetämässä 2-välistä kädellä, ja meni tosi hyvin.

Pyry ei ollut yhtään treenifiiliksessä, sen huomasi hyvin yleisessä menossa, ja se hidasteli. Putkesta putkeen oli jo ihan jolkottelua ja kepit tosi hitaat. Sain sitten kuitenkin hetsaamalla, haukuttamalla ja palkkapallo kädessä juoksemalla Pyryyn kivasti vauhtiakin, mutta jouduin kyllä välttämään liian vauhtia vieviä juttuja. Kokeilin Pyrynkin kanssa kepeillä puolen vaihtoa alussa, joka onnistui kerran, mutta Pyryllä oli niin hidas vauhti, ettei tosikaan. Ei tosiaankaan Pyryn ohjaustapa. Pyrylle sopi parhaiten myös päällejuoksu.

Välillä mietin että onko se vain unelmaa, että saisin Pyryn kulkemaan sitä sen parhainta vauhtia kisoissa, kun treeneissäkään ei aina mene vauhdilla (useimmiten tosin menee - ainakin talvella). Tapahtuukohan sitä Pyryn elinaikana. Koska parhaimmillaan se menee upeasti, mutta kisoissa sitä on nähnyt ehkä pari kertaa...

Mutta lauantaina Haltin kanssa Sipooseen kisoihin, ja maanantain treenit on nyt vikat treenit ennen kisoja. Alunperin ajattelin, että kävisin viikolla Strömforsissa treenaamassa, mutta väsymyksen vuoksi se jäi väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti