sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Viimeistelytreenit

Lauantaina käytiin vielä treenaamassa pienellä porukalla Heinlahden kentällä, ja pääsin lähinnä treenaamaan Haltin kanssa keinua ja puomia. Välillä tehtiin putken kautta, ja pari kertaa teki kepitkin (ihan täydellisesti). Kerran Halti tipahti keinun kontaktilta, ja yritti korjata takatassujaan takaisin kontaktille, mutta ei ihan onnistunut kun keinun pää oli jo noussut ylös. Muuten meni hienosti. Treenikaveri vielä häiriöksi juoksi vierellä ja tuli tosi lähelle tuijottamaan keinun kontaktia "tuomarina". Kyllä Halti katsahti aina treenikaveria, mutta sitten aina keskittyi minuun. Vielä kun saisi ehkä sen katsahduksenkin pois, mutta harvoimpa tuomari noin lähelle tulee kyttäämään.

Puomilla myös kävi kerran siten, että kun olin tehnyt Haltin kanssa puomin palkatta (muistinko kehua tarpeeksi), niin toisella kerralla tuli läpi, vaikka toki kontaktin otti. Hyvät oli viimeistelytreenit ja olin ajatellut vielä käydä hallilla tekemässä A-estettä, mutta laiskuus voitti, ja tämäkin päivä pidettiin kokonaan taukoa. Huomenna tehdään A-esteen kontaktia ja sitten kisapaikalla muistuttelen 2on2offista vaikka porraspaikoissa.

Sen olen huomannut että Halti tosiaan vähän sekoittaa A-esteen ja puomin. Niin kauan menee hyvin, jos puomi on ekana, mutta jos A-este on ekana ja sen jälkeen puomi, niin Halti herkästi ottaa juoksukontaktina puominkin. Pitää vaan tehdä ehkä erottelutreeniä siten, että tehdään peräjälkeen näitä esteitä, jotta Halti hiffaa paremmin sen eron. Olis sille näköjään voinut opettaa juoksarina myös puominkin, mutta tykkään niin sen napakoista pysäytyksistä ja innon jolla se juoksee kontaktille.

Ilmeisesti myös sillä on merkitystä, kun Halti valuu pois kontakteilta, että kun en palkkaa, niin olen vapauttanut todella nopeasti (hätäisesti) Haltin kontaktilta, ja luulen että olen vähän unohtanut kehua kontaktin ottamisesta. 

Joten huomisen muistilistalle:
  • Muista kehua kontakteilla
  • Älä ryysi kontaktilla, vaan anna koiran ottaa se rauhassa
  • Lähtö kuten treeneissä
  • A-esteellä normaali vedättäminen, eikä aleta hidastelemaan//varmistelemaan
  • Muista estekäskyt erityisesti keinulle, A-esteelle ja puomille!!!!! Ja muista kehua!!
  • Uskalla epäonnistua!!
  • Tehkää lähtemätön vaikutus ja tehkää täysillä, eikä mitään "pikkunättiä räpellystä"!

Ja tässä vähän kuvia meidän viikonlopusta, nyt on meillä pellot puitu, ja koirat päässeet juoksemaan pelloilla enemmän, ja voikuin kivaa on ollut ja tänään oli myös Nekun ulkoilupäivä pitkästä aikaa. 

Nekulla on hieno maastoväritys, ei sitä melkein edes löydä kuvista..
Siellä taustalla se puimuri menee..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti