lauantai 24. syyskuuta 2016

Agin seuranmestaruuskisat x 2

LSK:N SEURANMESTARUUSKISAT JA PORVOO-LOVIISA KAUPUNKIOTTELU

Huom! Kaikki ratapiirrustukset on tehty mun hataran muistin mukaan, joten ei välttämättä pidä ihan tasan paikkansa, varsinkin joku hyppy saattaa puuttua jostain kohdasta, mutta vaikeusasteeltaan ovat juuri sellaisia kuin ne olen piirtänyt.

Viime viikon perjantaina kävin mentaalivalmennuksessa, eli TopTeamissa tällä hetkellä treenaava treenikaveri piti referoinnin mentaalivalmennuksesta, ja siitä tuli paljon ajatuksia, joita voisin omassa kisaamisessa ja treenaamisessa kehittää, nimenomaan mentaalipuolella. Luento oli sitten kylmässä kopissa ja ei ollut tarpeeksi vaatetta päällä, joten taisin myös vilustua samalla matkalla, ja olen ollut sitten viikon verran kipeenä tässä.

Viime viikon lauantaina olikin Loviisan Seudun Koirien seuranmestaruuskisat ja Porvoo-Loviisa-kaupunkiottelu, jossa möllit ja 1-luokkalaiset ottavat mittaa toisistaan. Halti pääsi tällä kertaa siihen osallistumaan. Kisat pidettiin Strömforsin uudella hallilla.

Ensin oli kaupunkiottelu, eli agilityrata (joka toimi myös seuranmestaruuskisojen toisena ratana). Rata oli näennäisesti aika helppo, yksi takaakierto ja muuten aika suoraa menoa, mutta kylläpä silläkin radalla monelle virheitä tuli. 


Pyry osallistui siihen ensin (osana seuranmestiksiä), ja tuli ekan putken jälkeen yksi kielto, kun se tuli esteen 5 ohi. Pyryllä on ollut taukoa 1,5 kk joten pistän sen piikkiin. Puomin kontaktin otti kuitenkin ja A-esteen kontaktin oikein esimerkillisesti juoksuna. Muuten olikin vaan kovaa juoksemista, ja Pyry oli hieno. Onneksi kisat oli tosiaan hallilla, niin oli saatu  minimoitua häiriöt.

Halti taas oli tosi hieno. Muistin kehua puomin kontaktilla, ja vähän ehkä varmistelin, enkä juossut ihan täysillä, mutta täysin puhdas rata ja Halti pysyi hallinnassa, mutta irtosi hyvin takaakiertoon kaukaa, sekä hypyille. A-esteen otti myös tosi hyvin, vaikka en sitä varmistellut paljoa, vaan vedätin jopa vähän (oli pakko, että ehti muurin jälkeen ohjaamaan). Oltiin radalla toiseksi nopein muutamalla sekunninosalla, mutta nopein oli seuranmestiksiin osallistunut 2-luokkalainen käyttölabbis, joten Halti voitti Porvoo-Loviisa-kaupunkiottelun!!!

Toisena ratana oli hyppyrata, ja katsoin heti alussa että ekan putken jälkeen Haltille ansana oli edessä oleva hyppy, kun pitäisi lähteä vähän vinosti toiseen suuntaan. Lisäksi toinen ongelmakohta oli ennen vikaa putkea 12, että saisin sen ohjattua oikeaan putken päähän, kun se ehtii lukita väärän putken pään tosi nopeasti jo ennen edellistä hyppyä.Ensin tehtiin Pyryn kanssa, ja koska Pyryä pitää vähän mutkaputkilta odottaa, niin ohjaukset meni täysin nappiin, ja vikalle putkelle tein uhkarohkeasti persjätön, sain etumatkaa edellisellä putkella, ja aloitin sen persjätön oikeasti jo ennen hyppyestettä 11 ja onnistui täydellisesti! Rata oli tosi hieno Pyryn kanssa, ja tosi onnistunut, ja sillä suorituksella päästiin 2. sijalle tällä radalla! Tässä on osa Pyryn radasta:
Sitten oli Haltin vuoro, Halti oli vähän täpinöissään, ja varasti lähdössä(!), ja itselle tuli vähän kiire ja hätäännyin. Yritin lähteä juoksemaan etumatkaa heti ekan putken jälkeen, mutta koska en ollut odottamassa ja ohjaamassa Haltia, niin sehän otti sen edessä olevan hypyn (11). Sitten sain korjattua sen hypyn ja OLETIN että Halti tulee mukana ja lähdin ohjaamaan seuraavaan putkeen, niin Haltihan otti mun selän takana sen vieressä olevan putken (10). Siitä saatiin jatkettua sitten oikealle putkelle ja valssit (este 15) yms meni hyvin, mutta se viimeisen putken (12) ohjaus meni täysin metsään. Olin aivan liian myöhässä, kun piti vaan ohjata rytmittämällä ja vekkaamalla toisen putken päähän (persjättöön en olisi ehtinyt), niin enhän mä tehnyt mitään sellaisia ohjauksia, vaan Halti meni väärään putken päähän, koska sen se lukitsi jo ennen estettä (kuten ennustin), ja loppu meni hyvin. Kolme hyllyä saatiin tältä radalta!

ONGELMA Haltin kanssa oli tällä radalla, että OLETIN että se korjaa kuten Pyry, joten ei tarvitse ohjata ”kunnolla”, en ottanut kontaktia ekan putken jälkeen Haltiin ja ottanut sitä haltuun kunnolla, ja ohjannut kunnolla ”kiireessä” oikeille esteille. Halti olisi kyllä mennyt oikein, jos olisin ohjannut oikein. Haltin vahvuudet koituivat meidän kohtaloksi, koska itse en tajunnut ottaa niitä kunnolla huomioon. Haltihan tarjoaa ekana näkemiään esteitä (mikä on oikein), se irtoaa ja on nopea ja lukitsee esteitä kaukaa. Hyvää tällä radalla oli joka tapauksessa Haltin esteiden lukitseminen (vaikka olikin radan kannalta väärät esteet mutta mun ohjauksen mukaiset oli), irtoaminen ja vauhti! Usein meinaa noilla hyppyradoilla meillä hajota pakka vähän enemmän.

Erityisen tyytyväinen olen valssiin molemmilla koirilla 7-esteellä, ja mielestäni aloitin sen oikeasti tosi ajoissa, ja koirat kääntyivät tosi hyvin.

Halti siis voitti Kaupunkiottelun ja oli Loviisan paras koira ja tuli toiseksi seuranmestisten agilityradalla, Pyry tuli toiseksi hyppyradalla, ja toiseksi seuranmestaruuskisojen kokonaispisteissä! Hyvä Pyry, tauko tekee hyvää!Voitettiinkohan jotain..AGI-KOTKIEN SEURANMESTARUUSKISAT

Sitten sunnuntaina oli Agi-Kotkien seuranmestaruuskisat, ulkokentällä. Itse aloin olla jo aika kipeä, ja lauantaina illalla jo huomasin, että lihakset ovat ihan kipeänä, enkä oikein enää palautunut rasituksesta. Silti pakko oli mennä yrittämään, vaikka hetken mietin että jättäisinkö juoksemiset väliin, varsinkin kahdella koiralla.

Radat olivat kisanomaiset, eli löytyi kepit molemmilta radoilta. Ensin oli hyppyrata. 
Pyry oli mun mielestä ihan mukana odoteltaessa vuoroa, mutta otti paljon häiriötä toisesta haukkuvasta vieraasta porokoirasta taustalla ja vilkuili koko ajan taakse. Radalla Pyry oli ihan omissa maailmoissaan, ja tuli hylkykin, koska se ei tullut ohjauksen mukana, ja nenä meni kokoajan joko maahan, tai sitten Pyry pysähteli katsomaan kentän ulkopuolelle. Hylky tuli kyllä ihan epätavallisessa paikassa, ja johtui kyllä Pyryn mielentilasta, mitään vaikeaa ei radalla ollut Pyrylle. Kepit oli aika hitaat, ja paljon jouduin ottamaan Pyryä mukaan. Ainoa hyvä kohta oli ennen rengasta persjättö, jolla saatiin vähän vauhtia, joka tosin hiipui taas loppuradasta. Aika taistelua oli. Eli Tästä HYL

Haltin kanssa oli sitten toisenlaista taistelua, olin ajatellut lähettää Haltin takaakiertoon esteelle 5 ja juosta persjättöön renkaan jälkeen, mutta empä ottanut huomioon, että Halti VÄHÄN IRTOAA ja irtosi sivussa olleelle hypylle 14, koska en selkeästi kääntänyt sitä takaakierrolta oikeaan suuntaan. OLETIN taas että kyllähän se sieltä tulee… Sain vähän kyllä kuittailuakin, että Halti ei ihan ole Pyry, että vähän pitäisi ohjata eri tavalla. Jatkossa kuitenkin opetellaan takaakierroista niitä persjättöjä (koska valssissa olisin ollut myöhässä seuraavilla esteillä) ja otetaan huomioon Haltin irtoaminen. Loppu meni aika hyvin, siis itse vaan yritin olla ajoissa joka paikassa, kun Halti pisti menemään. Jotkut kaarrokset olisi voineet olla tiukempia, mutta seuraavan kerran sitten. Mutta Haltille HYL, mutta hyvä hylky se oli.

Sitten oli agilityrata, mutta oli vain yksi kontaktieste, A-este (harmi). Rata oli lähinnä sama rata vain toiseen suuntaan.


Pyryn kanssa meni taas vähän hitaasti, ja Pyry ei keskittynyt taaskaan, mutta sain Pyryn kepeille oikein. Onneksi puolessa välissä rataa Pyrykin alkoi vähän olemaan mukana, ja yllätyin todella paljon kun Pyry meinasi lähteä keulimaan loppusuoralla (tosin hetken mietin jo että oliko sillä joku koira kiikarissa jonka perään lähtee, mutta ehkäpä se halusi päästä "suojelemaan" Haltia pahalta vieraalta porokoiralta). Tältä radalta Pyrylle itseasiassa tuli 2. sijoitus, vaikka hitaasti kulkikin.

Vähän petyin, kun Pyryllä oli niin hyvä vauhti edellisenä päivänä, ja vielä sunnuntainakin oli aika viileää, mutta onhan se vaan hyväksyttävä että ulkokentällä kisoissa, joissa on paljon häiriötä ympärillä, on vaikea Pyrylle, ja se on lähestulkoon aina hitaahko ulkokisoissa. Hallikisoissa talvella se on lähes poikkeuksetta vauhdikkaampi, varmaan on vähemmän häiriötä, ja se pystyy keskittymään paremmin siis halleissa, eikä kukaan voi tulla mistään päälle, niin se on luottavaisempi.


Tässä meidän hyvin laamaileva rata:


Haltin kanssa olin vähän odottanut, että olisi keinu ja puomikin, mutta eipä sitten ollut. Onneksi oli A-este ja siinä onnistui jälleen kerran juoksari tosi hyvin, ja en jäänyt varmistelemaan. Jälleen tokalla radalla lähdössä (kuten edellisenäkin päivänä) Halti varasti, ja meinasi mennä pasmat sekaisin. Videolta huomaa, että se lähti lähdöstä vähän kysellen. Eli nyt vaan lähtötreeniä taas kehiin, ja palkkailua odottamisesta. 

Kepeille vienti oli huono (ei toiminut kuten Pyryllä) ja Halti meni kovaa toiseen väliin. Eli pitää harjoitella tuosta kulmasta kepeille lähettämistä, muuten kai meni ihan ok rata, paitsi 6-putkesta Halti meinasi lähteä väärään suuntaan, olisi pitänyt selkeämmin kertoa suunta putkelta. Molemmilla radoilla kaarroksia on ehkä liikaa, mutta kyllä se tästä.Kehitys & treenikohteet Haltille:

  • Takaakiertojen jälkeiset persjätöt ja valssit
  • Lähtökäyttäytyminen
  • Keppikulmat (etenkin radalla ollut)
  • Tiukemmat käännökset
Kehitys & treenikohteet Pyrylle:
  • Häiriötreeniä (joku voisi oikeasti häiriköidä Pyryn treeniä)
  • Puomin kontaktit itsenäisemmiksi vauhdissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti