perjantai 9. syyskuuta 2016

Haltin omatoimiagitreenit

Väliaikapäivitys Pyrystä, sillä alkaa ääni olla kohdillaan, eikä ole enää käheä, nyt on annettu tulehduskipulääkettä neljä päivää. Annetaan vielä ainakin sunnuntaihin tai maanantaihin asti, mutta näyttää siltä että jos maanantaina viimeistään voi antaa viimeisen annoksen, niin voitaisiin varmaan osallistua seuranmestiksiin. Ja virallisiin kisoihin kun on 28 päivän antidoping-varoaika, niin päästäisiin myös lappalaiskoirien agilitymestaruuskisoihin Lahteen lokakuussa. Jee! 

Harmittaa, kun joutuu jättämään Pyryn aina kotiin, kun se aina niin haluaisi tulla mukaan, ja melkein väkisin tulee oven väliin. Se kun haukkuu paljon autossa jos Haltin kanssa treenaan, niin sen vuoksi olen joutunut jättämään kotiin Janin kanssa.

Ja sitten meidän omatoimitreeneihin Loviisassa. Saatiin tosi kiva porukka kokoon omatoimitreeneihin ja pystyttiin tekemään kokonainen 2-luokan kisarata (A Saviojan), pari hyppyä jätettiin pois ennen keppejä, koska kenttä loppui kesken. Haltin kanssa pääpaino oli A-esteessä, ja että pystyin vedättämään kunnolla siinä. Loviisan kentällä keinu on sellainen painava puukeinu, joten kevyttä alumiinikeinua käydään vielä Heinlahden kentällä treenaamassa ennen kisoja.

Öh, ekalla kierroksella Halti oli vähän kierroksilla, ja rimoja tippui lähinnä 8 ja 9-esteillä, riippumatta siitä millä korkeudella oli. Rimat oli laitettu vaihtelevasti 55-60 cm korkeuteen. Yritin myös 6-esteellä tehdä ensin persjätön, mutta Halti teki niin laajan kaarroksen sen vuoksi ennen rengasta, että ehdin epäillä pystyykö se menemään rengasta oikein (meni kyllä). Valssilla toimi paremmin. Ennen keinua ja A-estettä meinasi kaarrokset olemaan aikamoiset, joten sain seuraavilla kerroilla vähän oikaisemaan Haltia ennen esteitä. Kepit meni tosi pätevästi, kokeilin takaaleikkauksen (keppien jälkeiselle putkelle) lisäksi tehdä keppien päässä valssin ja persjätön, ja toimi hyvin. Pitäisi vaan itse tehdä rohkeammin.

A-esteelle yritin laittaa aluksi kehikon yläosan, mutta toi A-este Loviisassa on liian kapea, ja se yläosa pompahti joka kerta pois esteeltä kun Halti juoksi sen. Joten päätin ottaa pois. Ekalla kierroksella Halti kai kerran hyppäsi kontaktin yli, mutta muut kerran otti tosi hyvin A:n kontaktin. Koska alussa en palkannut keinulta ja A-este tehtiin juoksuna (enkä muistanut edes kehua varmaankaan), niin Halti ei pysähtynytkään ai niin varmalle puomin kontaktille. Tosi otti kontaktin tosi hyvin. Siinä sitten harjoiteltiin kontaktille menoa ja uudestaan ottaa vauhdista 2on2off, ja lopulta sitten onnistui, ja Haltilla muistu mieleen mitä piti tehdä. 

Tokalla kierroksella palkkasin enemmän kontakteista ja Halti pysähtyikin hyvin. Pitää muistaa ennen kisoja maanantaina käydä palkkailemassa kontaktikäytöksestä, ettei unohdu kisoissa. Lisäksi pitää muistaa Halti laajat kaarrokset, eli jos teen persjätön, niin pitää muistaa ottaa Halti hyvin mukaan.

Tässä vielä videota vikasta kierroksesta, joka meni hallitummin, ja palkkailin kontakteista


Videossa huomaa että olen varsin myöhässä ennen rengasta, ja keppien jälkeisen putken jälkeen, olisi pitänyt liikkua rivakammin, niin en olisi hidastamassa Haltia edessä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti