lauantai 30. toukokuuta 2015

Haltin keskiviikon alkeistoko

Alkeistokossa alussa huomasi että Haltin oli vaikeampi keskittyä, kun metsässä jyrräsi työkoneet. Vasta sitten kun huomasin että itse tulisi olla vähän kiinnostavampi, eli iloisempi ja ääntä enemmän käyttävä, niin siinä vaiheessa Haltikin unohti työkoneet ja teki töitä täysillä.

Tällä kertaa harjoiteltiin seuraamista, jossa oli oikealle ja vasemmalle kääntyminen, pysähtyminen sekä täyskäännös. Aluksi tein täyskäännöksen oikealle, ja se meni hienosti, tokalla kerralla yritin vasemmalle, ja se meni vähän kökömmin, mutta sitä pitää vaan harjoitella.

Noutoesineen kanssa peruuttelua tehtiin jälleen ja sain lisättyä siihen vihjeenkin, maahanmenoa liikkeestä, ja seisomista liikkeestä. Hyppyä tehtiin ihan vaan liikkeestä yhdellä laudalla, sekä paikkamakuuta silleen että liikuin Haltin ympäri yms.

Tehtiin myös sitä että oltiin ringissä, ja jokainen omalla vuorollaan seurautti koiran toisten takaa. Vaikka Halti on tosi varma, ja näyttää ettei hirveästi välitä ryhmässä olevasta rähisevästä islanninlammaskoirauroksesta, niin kun se koirakko meni meidän kohdalta, ja uros alkoi rähisemään, niin siinä vaiheessa Halti otti pari askelta eteenpäin/poispäin uroksesta tosin minuun kokoajan kontaktissa. Vähän siis jo häiritsi. Muuten Halti luottaa aika hyvin, että siitä ei ole vaaraa. Meillä on enää yksi kerta alkeistokoa, sitten se onkin jo loppu. Sitten jatketaan kisatokoryhmässä molempien kanssa. Pyryä en ole nyt pariin kertaan ottanut kisatokoryhmään, joka alkaa heti Haltin ryhmän jälkeen, koska se on pitkä aika odottaa ja Pyrylle tekee hyvää pitää taukoa välillä, ja itse en jaksa treenata montaa tuntia tokoa peräjälkeen.

Saa nähdä miten Haltin kanssa noin muuten yleensäkään jatketaan tokossa, ja tähdätäänkö tokokisoihin ollenkaan, vai jääkö sellaiseksi täyteohjelmaksi. Haluaisin kuitenkin Haltin kanssa keskittyä enemmän agilityyn, ja tokosta noin periaatteessa on hyvä olla ainakin nuo perustaidot, mitä Haltilla nyt on. Toisaalta kisatokoryhmässä kaikki treenaa samaan aikaan, mikä on hyvää häiriötreeniä aina. Voi olla että ehkä TK1 haetaan Haltin kanssa, varsinkin jos tarvitaan agilityyn taukoa. Pyrynkään kanssa ei ole sinänsä tarkoitus treenata kisamielessä tokoa, monesti olen miettinyt koko jutun lopettamista, mutta toisaalta Pyry tekee treeneissä vaan niin mahtavasti ne asiat mitä se osaa, kisatilanteet ja häiriöt on aina vaikeita. Jaksanko vaan treenata kisatokoryhmässä oma-aloitteisesti ilman jotain kisatavoitetta, koska aina pitää olla jotain mihin pyrkiä, tokossa varsinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti