torstai 7. toukokuuta 2015

Haltin alkeistoko ja Pyryn kisatoko

Meillä on peräjälkeen Haltin alkeistoko klo 18-19 ja Pyryn kisatokoryhmä klo 19-20. Pyryä en ole ottanut autoon odottamaan, kun se huutaa siellä. Nyt otin, ja jätin auton vähän kauemmas kentästä, ettei häiritse alkeistokoilijoita. Sinne se jäi huutamaan, mutta ilmeisesti lopetti kuitenkin jossain vaiheessa. Treenikaveri kyllä sanoi, että se Pyry piti jotain ääntä kuitenkin  ennen meidän alkeistokon loppumista. Tätä autossa odottamistahan pitäisi oikeasti ajan kanssa harjoitella.

Haltin alkeistoko

Seuraaminen, sivulletulo

Seuraa nätisti, mulla on käsi tällä hetkellä vatsan päällä ja vähän heilutan sitä. Tästä yritetään lisätä käden liikettä normaalimmaksi. Sivulletuloon vielä annan vartaloavun tai joskus käsiavun, näitäkin pitäisi alkaa häivyttää. Halti tulee sivulle edestä kiepsauttamalla, koska on kompaktimpi, ja tekee sen helposti. Kurssilla opetetaan muille takakautta kiertämällä. Pyryhän tekee sivulle tulon kiertämällä takakautta.

Maahanmeno

Harjoiteltiin maahanmenoa paikaltaan, ja palkkasin maahan jalkojen väliin ennen kuin Halti ehti nousta, ja sitten vähän liikkeestä maahanmenoa. Tosi nopeasti hiffasi että tätä tehdään nyt.

Liikkeestä istuminen ja maahanmeno

Tehtiin merkkikartioiden avulla ensin seuraaminen, ja seuraavien merkkikartioiden välillä istuminen liikkeestä. Ekalla kerralla meni maahan (kun oltiin just harjoiteltu maahan menoa), mutta korjauksen ja seuraavilla kerroilla istui aika nätisti liikkeestä. Autoin kyllä kädellä.

Odottaminen

Harjoiteltiin ringissä odottamista, Haltin kanssa tehtiin se paikkamakuuna. Liikuin Haltin sivuilla, ja kiersin Haltia ja palkkasin ja kehuin runsaasti. On se pätevä, kouluttajakin sanoi, että Halti malttaa todella hyvin olla paikallaan.

Estehyppy

Estehyppyä yhdellä laudalla. Tässä harjoiteltiin taas sitä paikallaoloa, ja palkattiin kun koira odotti esteen takana. Mä kävin palkkaamassa useamman kerran Haltia. Ja sitten kerran suoraan sivulle käsiavulla ja kerran ihan vaan suoraan hypyn jälkeinen palkkaus. Hienosti meni.

Luoksetulo

Luoksetulo tehtiin ilman liinaa ja palkkasin itsestäni ohi namilla. Tuli kovaaaaa vauhtia, kun lihapullaa oli tarjolla. Tähän ei otettu odottamista vielä, vaan kouluttaja piti Haltin valjaista kiinni.

Leikkiminen

Unohdin ottaa lelut mukaan autosta, mutta löysin keppejä taas kentältä, joilla leikittiin aina treenikertojen välissä. Hienosti se leikkii (kunhan vaan Halti ei odota ruokaa mistään tekemisestä), sellainen ärripurri se kyllä on. Kuulostaa ihan Enduropyörältä :D

Tasapainoilu heiluvalla penkillä

Kentän laidalla on vähän huonossa kunnossa oleva pitkä penkki, josta keskituki on irronnut, eli se on vähän heiluva ja tärisevä tällä hetkellä. Se olikin aivan loistava treenille, Palkkasin Haltia sen penkin päällä kulkemisesta ja pyörimisestä, ja sitten loppuajan se tarjosi kokoajan penkillä taitelua....

Pyryn kisatoko

Pyry oli aika hyvässä moodissa ja jaksoi keskittyä pitkänkin treenin (ehkä liian pitkän silti). Kentällä oli kanssa yksi porokoiranpentu Vaisto, joka vei varsinkin alussa hyvin paljon Pyryn huomiota, kun se piti ääntä. Teki aina kyllä vauhdilla liikkeet, mutta heti liikkeen jälkeen tarkisti että oliko pennulla kaikki hyvin. Muutaman kerran sai olla aika tiukkana, että Pyry keskittyi seuraavan asian tekemiseen. Esim. ekan kerran kaukokäskyt kun tehtiin, niin Pyry ulisi sen kokoajan.....

Palkattomuus

Lyhyt seuraaminen, kaukokäskyt, liikkeestä seisominen ja liikkeestä maahanmeno sekä estehyppy ja lopussa palkka. Tosi hyvin teki.

Jäävät

Liikkeestä seisomisessa meinasi jostain syystä kävellä perässä jonkin aikaa, sanoinko jotenkin epäselvästi käskyn? Tätä pysähtymistä pitää kuitenkin sitten vahvistaa. Hyvin kuitenkin erotteli maahanmenon ja seisomisen.

Nouto

Hetsasin kapulalle, leikittiin ja vedettiin kapulaa, ja pannasta pitäen heitin muutaman kerran kapulaa. Pyry meni laukalla kapulalle, mutta ravasi takaisin. Kuitenkin ihan innokkaasti, ja toi mun mielestä tosi hyvään paikkaan kapulan. Jonkun kerran palkkasin ennen sivulle tuloakin.


Tätä pitää tehdä paljon enemmän ennen koetta.

Luoksetulon pysäytys

Lyhyellä matkalla pysähtyi, mutta pitkällä matkalla ekalla kerralla ravasi vielä pysäytyskäskyn jälkeen, tarvitsi toisen käskyn. Tokan kerran kun tehtiin, niin pysähtyi heti, ja tuli vauhdilla. Lisäksi tein suoraan sivullekutsun. Tähän myös treenausta ja vahvistamista.

Seuraaminen

Seuraamiset oli hyviä ja innokkaita kuten aina, paitsi lopussa ja pennun äännellessä täyskäännökset oli vaikeita. Saatiin kuitenkin yksi hyvä tiukka käännös mistä pääsin palkkaamaan.

Estehyppy

Hypyssä alussa meni hyvin, palkkasin esteen takaa, ja välillä takaisin sivulle tullessa. Kerran Pyry hyppäsi esteen taakse ja takaisin samantien, mutta annoin uudestaan hyppykäskyn ja palkkasin kun istui taakse.

Paikkamakuu

Oli nätisti hiljaa (tosin meinasi ennakoida maahanmenoa), ainoastaan kun Vaisto-pentu tuli kävelyltä käväisemään kentän reunalla ihan viime minuuteilla niin Pyry alkoi vinkumaan kuulemma kovaäänisesti. Itse siis olin piilossa. Takaisin sivulle nousu oli tosi nopea.

Motivaatio

Oli hieno motivaatio ja vire jälleen kerran, kunhan tuon saisi kokeisiinkin joskus. Taitaa olla mahdottomuus omalla jännitysmomentilla.

Saatiin siis rajoittamattomasta toko-kokeesta koepaikka helatorstaille, eli viikon päähän. Tässä pitäisi sitten ehtiä sitä häiriötä treenaamaan muun treenin lisäksi. Noh, Pyryhän osaa, kunhan vaan saan itseni rauhalliseksi ja varmaksi ja Pyryn lämmiteltyä oikein. Kokeessa on kaksi kehää, ja molemmissa suoritetaan samanaikaisesti, ja lisäksi vieressä on agilitykisat myöskin. Katsotaan onko siitä liikaa häiriötä, vai sopivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti