sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Viikon jutut

Tokoista en ole varmaan muistanut päivitellä mitään. Keskiviikkoisin ollaan nyt käyty, ja olen yrittänyt tehdä lyhyesti jotain treeniä. Edellisenä keskiviikkona tehtiin ryhmäpaikkamakuu, ja kävin puolisen minuuttia piilossa ja tulin takaisin. Pyryä kyllä kiinnosti todella paljon vieressä makaava bortsuneito, mutta suurimman osan ajasta keskittyi eteenpäin. Tänä keskiviikkona tein yksinäni piilopaikkamakuun, ja olin taas puolisen minuuttia piilossa, kun muut treenasi Pyryn ympärillä. Pyry oli maannut kuin patsas. Hieno mies.

Vähän tehtiin taas lyhyitä seuraamisia sekä kaukokäskyjä, ja nyt mielestäni Pyry ei juurikaan vinkunut. ollaan tehty joka kerta nyt taas AVO-hyppyä, ja hyvin hyppää takaisin sivulle "sivu" käskyllä. Välillä menee turhan sivuun, mutta Pyry on hyvin hiffannut sen, että pitää hypätä esteen kautta ihan sama missä istuu. Samaa pitäisi treenata noutokapulalla, että aina palauttaisi sen hyppyesteen kautta, sama se kuinka sivuun sen heitän.

Torstaina oli sitten agilitytreenit Loviisassa. Oli alle 10 astetta lämmintä, joten ihan Pyryn ilma. Olin kuitenkin varautunut siihen, että Loviisan kentällä mennään hitaampaa. Päätin kokeilla samaa taktiikkaa kuin mitä olen tehnyt Kotkassa ja Heinlahdessa. Auto on vähän pidemmällä parkkipaikalla, josta haen Pyryn omalla vuorolla (lämmittelyt tietty aikaisemmin) ja muuten olen kentällä katsomassa treenejä. Tällä tavoin ainakin Pyryllä oli intoa, mutta en tiedä johtuiko se enemmän ilmasta.

Noh, tässä rata (3-luokan rata):


Sanompa, vaan että mulla oli tällä kertaa todella nopea koira. Energiaa oli lämpimien päivien jälkeen rutkasti. Olin vähän suunnitellut hitaan koiran ohjaukset, mutta empä meinannut ehtiä sitten niihin ollenkaan. 3-4-esteiden välissä valssi, kepeille meni hyvin joka kerta, 6-esteelle pakkovalssilla kuljetin siis 6-esteen taakse, ja siitä sitten juoksiin kovaa puomin loppuun (ja ihme että pysähtyi sillä vauhdilla puomin kontaktille. Loppu olikin sitten helppo. Varsinkin viimeisen putken jälkeen ei hirveästi tarvinut lähetellä, kun rengas imi kyllä niin vauhdilla Pyryä oikeaan suuntaan.

Useamman kerran onnistuttiin tekemään rata kokonaan, joitakin pikkuvirheitä tuli, esim. jonkun kerran Pyry juoksi ohi 7-esteestä, mutta en korjannut, kun taisi olla ohjaajan moka. Alku jouduttiin aloittamaan useamman kerran, kun en ehtinyt ohjauksiin. Kerrankin näin päin :D Nyt taas on kiva fiilis, Pyryn torstaisella nopeudella ehittäisiin vaikka mihin aikoihin, jopa 3-luokan aikoihin.. Mutta, kunhan sen saisi kisakentillekin sitten joskus. Kuitenkin on ihan eri fiilis ohjata koiraa joka menee vauhdilla kuin hengailevaa koiraa. Katsotaan sitten jossain vaiheessa syksyllä viimeistään, että kuinka paljon ilmat vaikuttaa Pyryn tekemiseen, kun alkaa olemaan viileämpi.

Lopuksi tehtiin oikein kunnon vauhtisuora, eli suoraan esteet 1-puomi-putki-7-13-putki-rengas-19. Jätin namialustan 19-esteen jälkeen, ja meni muuten KOVAA!

Kepit meni edelleen näin Loviisan kentällä hitaammin (mutta ei sentään kävellyt), mutta mietittiin että voiko se johtua normaalia paksummista kepeistä? Meillä Loviisassa on ohuemmatkin kepit, joita ei käytetä juurikaan, ja pitäisi kokeilla niitä samalla kentällä. Huomasin myös että olin taas kumartunut kepeillä Pyryä kohti, ja kun nousin taas suoraan kävelemään, niin Pyrylläkin vauhti nopeentui. Tuntui että olen tehnyt tätä aikaisemminkin. Kontaktit menivät A:lla ja puomilla todella upeasti. Puomilla ei hidastellut ollenkaan, ja A:lla meni pari ekaa kierrosta vauhdilla, mutta vasta kolmannella vähän hidasti. Pitääpi varmaan taas huomenna Heinlahden treeneissä treenata erikseen kontaktiesteitä treenien jälkeen.

Tästä piti vaan todeta, että kesätreenaaminen on todella haasteellista Pyryn kanssa, ja se on kyllä niin talvikoira. Helpottaa ainakin se tieto, että syksyllä mulla on taas se nopea koira käsissä ja koko maailma on avoinna :D

Tänään Pyry kävi muutaman tunnin hoidossa Vertti-belgin luona, ja olivat juosseet ihan tarpeekseensa. Eilen meillä oli 1v. ihmistyttö yökylässä, ja oli kyllä Pyryllä väisteltävää. Yllättävän hyvin kuitenkin sopeutuivat toisiinsa. Nekku oli taas vähän enemmänkin hengailemassa joka paikassa vieraiden kanssa rohkeana kissana. Ja Kasperia ei näkynyt kuin yöaikaan, kun hivviö-lapsi oli nukkumassa.

Energiaa Pyryssä on ollut taas ihan järkysti kun on ollut viileämpiä päiviä, ihan kuin se säilöis kaiken kuumien päivien energian ja käyttäisi varastonsa viileällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti