tiistai 24. kesäkuuta 2014

Agitreenit; valssi

Ja Pyry oli supernopea :D En valita, 14 astetta lämpöä toimii meillä. Sitten kun heinäkuussa on yli 20 astetta niin sitten taas valitetaan että Pyryä ei vaan kiinnosta.. Ei se mitään, kohta on taas talvi ja meidän kisakausi alkaa :D


Ajattelin että tuota alun neljää ekaa estettä ei kannata montaa kertaa tehdä, kun Pyry usein kyllästyy tuollaiseen kääntyilyyn, mutta joka kerta meni tosi kovalla vauhdilla kuin vettä vaan. Valssit piti tehdä 3-4-esteillä, 8-9-esteillä ja 15-16-esteillä. Eka valssi meni joka kerta nätisti, kepeille valssi tokalla kerralla meni hyvin, kun jätin Pyryn kontaktille odottamaan vapautusta ja otin etumatkaa, ekalla kierroksella myöhästyin pahasti, ja ohjasinkin toiselta puolelta keppejä. Ja vikaa valssia en edes ehtinyt tehdä kuin yhdellä kierroksella, muuten meni persjätöksi.

Ekalla ratakierroksella tehtiin puhdas rata vaikka vähän kämmäsin kepeillä, ja Pyryllä oli kyllä vauhtia, oli muuten koko treeneissä taas hieno vauhti. Muistin 6-esteellä odottaa Pyryä putkesta ennen kuin lähdin estettä kohti. Pyryä ei juurikaan edes tarvinut ohjata 6-esteelle, kun se meni niin automaattisesti oikein pienestä eleestä. 10-putkesta eteenpäin oli Pyryn mielestä hurjan kivaa, ja muutenkin kanssatreenaajat sanoivat että mulla tulee vähän kiire Pyryn kanssa, ja huomaa kuinka se nauttii liikkumisesta ja kun se ruoputtaa oikein maata kun se lähtee sudittamaan korvat takana :D

Sitä mietittiin, että mitä tapahtuu Pyryllä kepeillä (kun se välillä alkaa ihan kunnolla hidastelemaan), ja tauon jälkeen treenattiin kaukopalkalla A:n kontakteja (heti vapauttamalla) sekä niitä keppejä. Neljällä kepillä oli hyvä vauhti ja rytmi, joten ei ole kiinni siitä etteikö Pyry osaa tai pysty. Lisättiin keppejä kahdeksaan keppiin, ja siinä vaiheessa alkoi hidastumaan. Treenikaverikin sanoi, että Pyry vaihtaa jotenkin rytmiä kesken kaiken suorittamisen. Se ei edes katso minua, vaan katsoo eteenpäin. Kuulemma minäkään en kumarrellut. Kokeiltiin vaikuttaako se, että liikunko itse ihan lähellä tai kauempana, ei ainakaan tällä kertaa näkynyt suurta eroa.

Kuitenkin ajattelin, että treenataan tästä lähtien pienemmällä määrällä keppejä (etsimällä se oikea määrä jolla onnistuu parhaiten) ja siitä lähdetään rakentamaan uudelleen keppien kivaa suorittamista. Edellisissä treeneissä Pyry meni hyvää vauhtia kepeillä, ja silloin mä päästin Pyryn edelle, eli itse ohjasin takaa kepeille ja Pyry meni itsenäisesti aloitukseen. Tätä voisi kokeilla lisää jos se vaikuttaisi jostain syystä vauhtiin? Mä ainakin helposti ajaudun liian edelle jos olen ohjaamassa kepeille edeltä ja ainakin tuntuu siltä, että Pyry hidastuu silloin kun olen vastaanottamassa Pyryä kepeille/liian lähellä keppejä sen aloittaessa, ja on nopeampi kun se saa mennä itsenäisesti ja mä juoksen sen kiinni takaa. Suurin ongelma varmaan on se, että olen liian huonosti (innottomasti) kouluttanut Pyryn kepeille - häiriössä/kentällä.

Noh, perjantaina käydään epiksissä, kisaavien radalla, ja tehdään edelleen varmaan hitaat kepit, mutta sen jälkeen yritetään jotenkin parantaa. Olisi kyllä kiva jos olisi pihalla omat kunnolliset kepit, noiden muovikeppien sijaan.

Ja muuten ollaan paljon näillä hyvillä säillä käyty pyörälenkeillä, ja olen harjoitellut juoksemistakin Pyryn kanssa. On tullut vähän pakko alkaa treenata juoksemista. kun viime Mannerin treeneissä jollain 18-esteellä (26-esteestä) loppui jo kunto, enkä meinannut jaksaa juosta enää. Tän herätyksen jälkeen nyt on joka lenkeillä otettu juoksuaskeleita ja yllättävän pitkiäkin rupeamia olen pystynyt juoksemaan. Pyry on todella tyytyväinen kun saa liikkua omaan tahtiinsa, eikä tarvitse odotella mun kävelyvauhdissa.

Juhannuksena Pyry pääsi juoksemaan Vertin kanssa, ja joutui viihdyttämään meillä vieraitakin. Jokaisen siliteltävänä oli vähintään puoli tuntia :D Meidän pidättyväinen pikku porokoira.. Oli kyllä väsynyt koira juhannuksen vieton jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti