tiistai 10. kesäkuuta 2014

Nina Mannerin agitreenit


Kun näin tämän radan, niin ajattelin että ei tästä tule sitten yhtään mitään. Onneksi välimatkat oli aika paljon lyhyempiä kuin olin ajatellut, paitsi 18-hyppyesteen ja 19-putken välillä oli aika pitkä matka. Pussin tilalla oli putki, ja vikaa estettä ei ollut ollenkaan (hyppyesteet loppui kesken).

Ekalla kerralla Pyryllä olikin ihan kunnolla vauhtia, joten 3-esteen jälkeinen valssi oli vähän myöhässä. Päästiin ekalla kierroksella kerralla esteet 1-21, tai 21-esteen Pyry meni takaa, mutta sitten ohi, eli ei hypännyt, kun oma ohjaus ei ollut kohdillaan. Nyt tuli mieleen että varmaan sittenkin 6-esteen takaakierrossa Pyry kiersi kokonaan esteen, ja se jouduttiin ottamaan uudelleen. Valssi 3-4 esteillä olisi pitänyt tehdä aikaisemmin, ja 4-esteen jälkeinen käännös terävämmin. Selkeämmin päällejuoksu 6-7-esteillä ja olisi pitänyt paremmin rytmittää ajoissa 8-esteeltä 9-esteelle (vaikka olin kuvitellut että rytmitin jopa siinä). 14-kepeille meni tosi hienosti itsenäisesti, itse en edes kunnolla tajunnut ohjatakaan, mutta onneksi ei haitannut. Kepit meni yllättäen myös hyvällä vauhdilla ekalla kierroksella.

Tehtiin pari kertaa tuota alkutreeniä ja sain neuvoja Pyryn A-esteellä hengailuun. Tähän siis neuvona etupalkka (namialusta muutaman metrin päässä esteestä jota ollaan jo tehtykin) ja heti kun etutassut koskettaa maata, niin vapautus. Tällä pitäisi saada nopeammaksi A:lta alas tuleminen. Ja tätä pitäisi tehdä osana rataa ja erikseen. Ja pitää muistaa, että jos Pyry "pinta"-käskyn jälkeen ei tule, niin en sano mitään "tule"-sanaa, vaan uudestaan sen pinta. Ja muistan kehua aina eka ennen kuin palkkaan (meinaa nimittäin palkka livahtaa suuhun ennen kehuja).

Pyry kivasti nostatti itse itseään ennen radan tekemistä, ja sen vuoksi oli tosi pätevä vauhti, varsinkin kun ei tehty toistoja esteillä.

Tokalla treenikerralla itse jotenkin lamaannuin ja rupesin himmailemaan, ja siitä sain vähän satikutia Mannerilta. Että itse vetystelen enkä tee kunnolla (ohjasin jotain sinne päin, joten Pyrykin teki vain jotain sinne päin). Tää on toisaalta ihan kiva että hän sanoo suoraan mitä näkee, ja mitä sille pitää tehdä. Vaikka tuleekin tiukkaa sanottavaa, mutta ainakin sain taas ryhdistäydyttyä. Sitten kovistelun jälkeen tehtiinkin 6- tai 7-esteeltä täysin loppuun koko rata. Kepit meni taas hienosti (mutta hitaammin). Puomin jälkeen itse vähän himmailin, tosin Pyryllä oli hyvä vauhti. 21-esteen jälkeen persjättö onnistui tosi hienosti, tosin mun osalta taisi mennä vahingossa oikein. Keinun jälkeen sain lähetettyä aika kaukaa Pyryn 23-esteelle ja ehdin hyvin muurin jälkeen persjättöön ja hyvin ohjautui renkaalle. Saatiin tästä loppupuserruksesta oikein kunnon aplodit :D

Mulla jäi treeneistä tosi hyvä fiilis, niin kuin yleensä Mannerin treeneistä. Oli viileää, 16 astetta, ihan täydellinen ilma Pyrylle. Pyryllä oli lähes koko treenit kiva draivi, mitä nyt itse meinasin tappaa sitä välillä. Mulla loppui kunto ihan täysin jo ekalla kierroksella. Pitäisi oikeasti harrastaa sitä juoksemista..... ja selkeästi ollaan edistytty ihan huimasti, kun pystytään suorittamaan se 20-estettä 3-luokan rataa kerralla. Tää on siis mahtavaa. Vaikka tyylipuhtaasti ei ihan aina mennyt ja joka paikassa on parannettavaa, mutta ihan älytön edistyminen vuoden takaiseen osaamiseen. Ja Pyryllä on nykyään todella kivasti motivaatiota tehdä (ainakin viileämmällä ilmalla). Ehkä joskus mennään näitä ratoja kuin vettä vaan sulavasti ja kauniisti. Enivei, mulla on pätevä koira, ja kuulemma ohjaajakin osaa jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti