sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Juoksutuoksuissa..

Meidän naapurin labbisnartulla Demillä on siis juoksut parhaimmillaan, tiedoksi, jos se ei aikaisemmasta päivityksestä selvinnyt. Tämähän oli tiedossa jo n. kolme viikkoa sitten kun kyselin naapurilta että olisiko ne jo aluillaan (ei vielä naapuri ollut huomannut sitä silloin). Pyry huomasi, alkoi hyvin tarkka hajuerottelu ja jäljestäminen. Olisi MeJä-kokeessakin saatu varmaan tosi hyvät pisteet kun ei nenä noussut senttiäkään maasta ja kaikki makuut (pissapaikat) ilmaisi hyvin tarkasti.

Noh, nyt ne on tässä jonkun aikaa jo naapurinkin myöntämä olleet, ja tällä viikolla on siis ihan tärppipäivät, Pyryn kertoman mukaan. Pyry lopetti syömisen tuossa tiistaina, ja varmaan n. 1 desin on syönyt ruokaansa tähän mennessä, muutaman suupalan siis tiistaina ja keskiviikkona taisi ottaa (normipäiväannoshan on 4 dl, miinus lihaosat yms). Puruluita on muutamana päivänä tällä viikolla syönyt, nyt ei syö niitäkään. On syönyt sentään vähän puuronjämiä yms, koska ne on kerjättyä ruokaa.Jatkuvasti Pyry käy tarkistamassa ikkunasta jos narttua näkyisi, ja aina kun itse nousen ylös, se yrittää johdattaa ulos vinkuen, jos vaikka onnistuisi saamaan lenkille naapuriin....

 Eilen Pyry pääsi juoksemaan Vertin kanssa mökillä useamman tunnin ajan, ja tyhjällä vatsalla seuraukset näkyivät viime aamuyöstä, kun Pyry alkoi oksentelemaan. Se oksensi parisen kertaa 2 oksennusta kerrallaan. Kun se asettui lepäämään viereeni niin kuului vaan oksennusrefleksiä ja nieleskelyä. Koiraparka. Ja kuuden aikaan kun Pyry vinkaisu riipivästi, päätin lähteä sen kanssa ulos jos sillä oli vaikka muutenkin huono olo. Kiirehän sillä oli naapurin tontin lähistölle, ja oksensi siellä kolme oksennusta peräkkäin. Tämän jälkeen pystyi nukkumaan ilman oksennusrefleksejä.

Aamulla ei sitten suostunut syömään mitään eikä juomaan, mutta tungin nieluun Inupect Forten, että suolisto ainakin rauhoittuisi varmuuden vuoksi. Janin kanssa kävi lenkilläkin, ja sattui narttu sitten tulemaan vastaan pihaltansa, ja Pyry esitti sille kuulemma sellaisenkin serenaadin, että meni ulinasta joikaamiseksi. Tämän lenkin jälkeen Pyry ei edelleenkään suostunut syömään, ja aloin jo miettimään että mitä tuon kanssa tekisi. Iltapäivällä tässä suostui maistelemaan Nutri-plussaa, sen jälkeen kun Nekku näytti mallia, ja sen jälkeen annoin vähäisen keitettyä seitiä ja sen keitinvettä. Hyvin on pysynyt sisällä, ja sai tässä juuri toisen pienen annoksen. Hyvä että saa jotain vatsaansa.. ja illalla vähän söi seitiä, raejuustoa ja nappulaa.. ehkä tämä tästä. Huomenna on agitreenit, ja ajattelin mennä sinne Pyryn kanssa kuitenkin, saan sen ainakin siellä yleensä syömään. Meillä on tiedossa ratatreeni, ja ajattelin että mennään vielä helpotetusti 45 cm rimoilla, ja vain kerran ja sitten tarjoan vähän ruokaa palkaksi jos maistuisi.

Perjantaina kuitenkin käytiin Kouvolassa epiksissä kisaradalla, siitä huolimatta että Pyry ei tällaisissä juoksuhöyryissä oikein pysty toimimaan. Yllättävän hyvin Pyry oli hereillä ennen rataa, vaikka yritti vähän haastaa valkkariurosta ja haistella narttuja jos se oikea löytyisi. Muuten itseasiassa olisi mennyt hyvin, ellei kuono olisi putkissa mennyt sen verran alas, että se painui maahan, ja Pyry jäi haaveilemaan sille tielleen, jokaikisellä putkella. Nenänkäyttö on maksimissaan, pärjättäisiin tosiaan ainakin mejä-treeneissä :D

Tässä ratapiirroseipä tässä videossa alla paljoa katsottavaa ole.... nenä maassa. Oli kyllä kiva rata, ja olisi ollut kiva kokeilla uudelleen. Oli vaan niin suuri riski siinä, että Pyry uudelleen olisi jäänyt putkiin ja mulla olisi mennyt hermot, joten jätettiin yhteen kokeiluun. Sinänsä tuli aika yllätyksenä toi haistelu putkissa, koska Pyry ei oikeastaan ole tehnyt sitä koskaan. Jos olisin osannut varautua, niin olisin juuri ennen Pyryn putkesta tuloa huutanut seuraavaa estettä (mitä olisi muutenkin pitänyt tehdä) ja odottanut sitä putken luona heti ja ottanut haltuun. Ehkä olisi auttanut, ehkä ei. Rauhoittelua tuo ei ollut kisatilanteessa Pyryn puolelta, koska se olisi näkynyt jo lähdössä ja ennen sitä, jos olisi ottanut paineita. Kepit jouduttiin ottamaan uudelleen, kun jätti hassusti yhden välistä. Oli vähän ongelmia saada sieltä kepeiltä Pyry ottamaan ne uudelleen. Tätä siis pitäisi treenata. Muuten meni semi-ok vauhdilla kepitkin (ei ainakaan kävellyt niitä). Keinulla ei ole enää ollut ongelmaa, tosin tässä haisteli keinunkin läpi tarkkaan, ja A-esteellä jumitti paljon, mutta tässä pitäisi miettiä myös omaa käyttäytymistä.. Hyvä fiilis jäi kuitenkin näistä epiksistä. :) On se vaan mun hömelö koira..Onneksi nää juoksuhöyryt ei ole joka kuukautista edes, Pyry reagoi näin lähinnä naapurin narttuun ja kultainennoutajanarttuun tässä parin kilsan päässä, joka on ollut a tarkoitus steriloida. Jos Pyry menisi näin sekaisin useammin, niin kyllä leikkauttaisin sen. Nytkin on taas käynyt mielessä.. Tämä voi olla ajankohtainen viimeistään siinä vaiheessa jos taloon tulee pentu ja sen aikuistuessa Pyry alkaa juoksujen aikana käyttäytymään aggressiivisesti. Tokotreeneihin ei ensi viikolla todennäköisesti mennä, koska Pyrystä tulee leikkaamattomille uroksille juoksujen aikaan hieman turhan terävä - aggressiivinen.

Muutama kuva lopuksi mökiltä eiliseltä


Ja vedessä loiskimisen jälkeen joutui siivoamaan itsensä niin perusteellisesti...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti