sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Agitreenit: ratatreeni ja muut viikon treenit

Tässä rata:

Ilmat suosii, oli kylmää, mutta ei satanut. Tää oli 1-luokan hyppyrata, mielestäni ehkä aika haasteellinen kepeille meno, ja samoin muurin jälkeen ohjaaminen vauhtisuoran jälkeen hieman haastavaa, 1-luokan radaksi siis.

Pyryllä oli taas hieno meno, ja vauhtia riitti. Ekalla kerralla meni väärältä puolelta keppiä kepeille, ja meni siis väärässä järjestyksessä kepit, en korjannut kun vauhti olisi kärsinyt ja Pyry kuitenkin meni kepit, vaikka se itsekin ilmeisesti huomasi että ei mennyt ihan oikein. 13-putkelta 15-muurille tuli aika pitkä juoksusuora, ja lähetin Pyryn putkeen ja samalla lähdin juoksemaan kovaan vauhtiin muurille että ehdin (Pyry hyvin meni putkeen vaikka ennen putkeen menoa jo lähdin juoksemaan). En ole nyt varma että oliko tuossa renkaan jälkeen vielä yksi hyppyeste... noh, enivei, juoksin muurin toiselle puolelle ottamaan Pyryn persjättöön ja siitä lähetin 16- ja 17-esteille.

Tokalla kerralla (muut melkein lupasivat että saan jättää esteiden kantamiset jos mennään nollarata mutta alkoivat perumaan sanomisiaan yllättäen), mentiin nollarata, mutta kepit meni hitaammin nyt. Ehdin jälleen muurin taakse persjättöön, vaikka tiukkaa teki, kun Pyry tuli vauhdilla putkelta. Joillekin ilmeisesti oli hieman vaikeaa kääntyminen renkaalle, mutta ainakin meillä Pyry selkeästi tiesi mihin suuntaan putkelta mentiin. Saatiin kyllä raikuvat aplodit suorituksesta :D

Sitten kokeiltiin vielä kouluttajan toiveesta tuota loppua siten, että jään muuri oikealle puolelle ja siis 16-esteen oikealle puolelle, ja ohjaan periaatteessa poispäinkäännöllä Pyryn 17-esteelle ja sitten juostiin vikalle esteelle. Ihan sitä varten, jos joskus tulee sellainen rata, että en ehdi toiselle puolelle tekemään persjättöä. Onnistui tuokin, Pyryllä oli kyllä sen verran vauhtia, että meni 17-esteelle vaikka vähän vilkaisikin minua hypätessä.. Jos olisi ollut vähemmän vauhtia niin uskon että tämä ohjaus ei olisi onnistunut, tosin tällöin ei olisi ongelmaakaan ehtiä persjättöihin. Vikaksi tehtiin rata hyppyesteeltä 13-putkelle, ja loppurata namialustalle asti, ja meni kyllä vauhdilla jälleen. Meinasi hetken muurilta lähteä suoraan namialustalle, mutta kääntyi onneksi mun hihkaisusta oikealle esteelle. Saatiin kehuja taas vauhdista. Ei varmaan ensi maanantaina enää, koska on yli 20 astetta lämmintä, ja varmaan Pyry ei halua tehdä oikein mitään. Mietin tässä vielä että mennäänkö kokeilemaan hieman onneamme vai ei. Treenattiin lopuksi vähän keppejä neljän kepin voimin, ja silloin on hyvä vauhti ja rytmi.

Torstaina oli Loviisan seuran agitreenit, ja tehtiin todella kevyesti. Ihan vain kerran 40 cm rimoilla pieni ohjauskuvio, ja sitten harjoiteltiin keppejä neljän kepin avulla. Parempi rytmi jopa Loviisan kentällä, vaikka ei sama kuin Kotkassa.

Tokotreenit jätettiin väliin johtuen naapurin nartun juoksuista (Pyrystä tulee turhan aggressiivinen muita uroksia kohtaan ja silloin joutuisi kokoajan olemaan kontrolloimassa Pyryä).

Perjantaina Pyry kävi fyssarilla, kun elokuun alussa on hyppytekniikkakoulutus, ja sitä varten on hyvä käydä tarkistuksessa. Pari kertaa Pyry vinkaisu jossain kohtaan, mutta fyssari ei löytänyt mitään ongelmaa, eikä mitään jumeja juurikaan ollut. Pientä jumia toisen lapaluun lähellä, ja nivusten lähellä, mutta se ilmeisesti johtui naapurin nartun juoksujen aiheuttamasta kireydestä. Saatiin ohje treenata myös tikapuiden läpi kävelemistä, jotta takajalkoihin saataisiin parempaa liikkuvuutta joka tapauksessa.

Viikonloppuna treenattiin vähän tunnaria ja ruutua. Tunnari meni ihan hienosti, oman hakemisen muutaman kerran jälkeen sai hakea kahden muun kapulan joukosta, ja hienosti haki omaa sieltä.

Tehtiin myös vauhtinoutoa, heitin noutokapulan haettavaksi, ja itse lähdin juoksemaan talon taakse, ja tuli Pyry vauhdilla kapulan kanssa perään joka kerta. Luoksetulon pysäytyskin tuntuu menevän hyvin, paitsi tarvisin paremmin koossa pysyvät lentävät namit. Ja seuraaminen on ollut todella hienoa viime aikoina. Tän toiminnan kun saisin myös treenikentälle.. noh, treenaamalla se onnistuu..

Vähän harkitsin lähteväni Haminaan agikisoihin 19. pv, mutta näyttää lämpötilat nousevan niin, että ei Pyryn kanssa kannata mennä kiusaamaan itseään lämpimillä ilmoilla.

Tänään kävi Vertti-Belgi meillä kylässä ja voi kun Pyry oli onnellinen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti