keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Eiliset Mannerin treenit ja tokoilua

Eilen oli aikas lämmin, ja Mannerin agitreenit. Pyry ei sentään heti lyönyt hanskoja tiskiin, vaan jaksoi jonkun aikaa tehdä, kunnes alkoi vauhti hidastumaan.



Ekat 1-7 esteet tein valssilla. Vaikka mielestäni mä oon aina vähän liian hidas valsseissa, niin Manner oli sitä mieltä että ne oli ihan oikein ajoitettu. Pärjättiin kepit loppuun, ja pituudelle en ohjannut kunnolla, niin Pyry meni putkeen. Pituus oli tuossa niin kaukana ja olisi ollut hyppy tuntemattomaan, joten siinä olisi pitänyt oikeasti ohjata kiihdyttämällä suoraan eteenpäin.

Seuraava kömmähdys taisi olla 23-hypyn jälkeen putkelle, kun Pyry ei mennytkään putkeen. Tehtiin alkua pari kertaa ja kepeillä Pyry muutaman kerran jätti jotain välistä tai pelleili muuten vaan.

Jätettiin siihen, kun oli sen verran lämmin. Sitten tokalla kiekalla tehtiin alku uudestaan siten, että 2-esteellä pyöritin, ja 3-esteellä pyöritin, ja heti 3-esteen ohjauksen jälkeen juoksin 4-esteen yläkautta persjättöön 5-esteelle, ja siitä sitten valsseilla putkelle.

15-16 esteillä piti tehdä kunnollinen pakkovalssi. Olin tehnyt "sellaisen" eli sinne päin ekalla kiekalla, mutta se oli aika kökkö.. joten sitä sitten harjoiteltiin, että oikeasti voin saattaa Pyryn lähelle 15-estettä, ja siitä sitten pakkovalssiin selkä estettä kohti ja Pyryn tullessa kohdalle merkkaan hypyn ja lähetän ja lähden juoksemaan seuraavalle esteelle. Kyllä se vaan helposti meni kun tein sen oikein, ja onnistui tosi hyvin.

Lisäksi tehtiin tuota loppua, eli 21-putkesta loppuun, jotta saan Pyryn putken läpi ja seuraavalle esteelle. Ongelmaksi vain tuli namialusta joka oli viimeisen esteen takana.. Pyry alkoi kyttäämään sitä jo puomilla eikä meinannut millään tulla mun mukaan puomilta, tai sitten seuraavalle hypylle kaarros meni aika pitkäksi kun oli menossa jo alustalle, tai viimeistään putken jälkeen ajautui 20-hypylle, ja sieltä sitten loppuesteet namialustalle.. Vähän meni hölmöilyksi. Ei se nyt noin paljon yleensä kyttää sitä namialustaa. Jouduin ohjaamaan Pyryä kädessä olevalla namilla, jotta se tuli mun mukaan. Yhden kerran kyllä itsekin ohjasin sitten putken jälkeen 25-hypyn väärin päin. Lopuksi sain ihan kunnollisen ohjauksen ja meni hienosti.

Loppuvaiheessa treenejä Pyry alkoi vähän hyytymään, ja esim. muurista se otti tukea tokalla kiekalla, ja lopulta se ei enää hypännyt muuria vaan tuli mun perässä, vaikka kuinka yritin tarkkaan ohjata muuria. Kentällä oli kyllä juuri eilen levitetty kivituhkaa, ja se oli tosi pehmeää ja upottavaa, niin sekin voi aiheuttaa että on raskaampaa hypätä korkeampaa muuria. Mun muistaakseni Pyry otti tukea muurista myös ekalla kiekalla. Mutta se varmaan nyt johtui tuosta tuhkasta ja lämmöstä.

Keinussahan oli ongelmia yhdessä välissä tässä talvella, mutta nyt sitä ei ole ollut kun muistan aina sanoa "keinu", että Pyry tietää mitä on tuleman. Vähän ehkä omaan tahtiinsa sen menee, mutta menköön, kyllähän se sitten nopeentuu, kun Pyrylle tulee taas varmuutta siihen. Kontaktiesteiden alastulo meni taas vähän hitaasti, puomi nyt vielä senkin takia, että vahti sitä namialustaa. Kepit meni itseasiassa seminopeasti, ei sitä nopeinta vauhtia, mutta kuitenkin hyvää vauhtia. Hassua että se Mannerin treeneissä on aina aika hyvin mennyt kepit, vaikka muuten tuolla kentällä ei niitä nopeasti mene.

Tänään käytiin yksinään treenaamassa tokoa kentällä (muut ehtivät juuri lähteä kun Pyryn kanssa tullaan aina tyylikkäästi myöhässä). Luoksetulot, seuraamiset ja kaukokäskyjen vaihdot meni aika hitaasti. Nouto meni nopeammin, ja varsinkin kun tehtiin kerran kokonainen hyppynouto, niin siitä tuli vähän vauhtia.

Mutta sitten kun mentiin kentältä pois, ja kentän ulkopuolella nurmikolla tehtiin muutamia luoksetulon pysäytyksiä, suoria luoksetuloja ja seuraamista, niin oli taas ihan eri koira ja vauhtia oli paljon enemmän ja Pyry oli täsmällisempi. Ja seuraamisessa kontakti oli kokoajan tiivis, vaikka kentällä se meinasi tippuilla. Hassu koira...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti