maanantai 26. toukokuuta 2014

Agitreenit; persjättö

Periaatteessa piti olla teemana persjättö, mutta tehtiin samantapaista rataa kuin mitä oli eilen kisoissa hyppärinä. Persjättö kuitenkin tehtiin 4-esteen jälkeen. Tässä rata:


No tänään Pyry oli taas ihan iskussa, oli kyllä pari astetta viileämpää, ja treenit oli kasin aikaan. Persjättö toimi aika hyvin, tosin Pyry hetken harkitsi A:lle menemistä mutta ei onneksi mennyt. A:n suorittaminen meni tosi näppärästi, ei jäänyt ihmettelemään ollenkaan, vaan tuli heti alas kontaktipinnalle. Sitten tehtiin vähän eri tavalla ohjaukset 11-esteellä kuin kisoissa. Kisoissa pyöritin Pyryn 11-esteellä putkelle, mutta treeneissä tehtiin siten, että ohjasin alakautta, eli 9-10-11 esteet ohjasin putkien puolelta, ja Pyry tuli 11-esteeltä ulkokautta putkelle. Tämä sopi Pyrylle tosi hyvin (kunhan en paina liian ajoissa ettei Pyry menee esteen takaa) , ja vauhti pysyi koko matkan. Kisoissa tuota ei olisi tosin pystynyt tekemään, koska esteen vieressä oli heti kehänauha, eikä tilaa juurikaan ollut. Kouluttaja tosin meinasi, että Pyryn kanssa olisi saattanut pystyä tekemään, koska se tekee niin tiukan käännöksen siinä kohtaan.

Kepitkin menivät kivalla vauhdilla taas. Tosin kun ohjasin oikealta puolelta, niin Pyry meinasi kokoajan mennä toisesta välistä. Nyt pitää vaan harjoitella enemmän oikealta puolelta ohjaamista. Pyry katsoo kai liikaa mun liikettä silloin. Vasemmalta puolelta ohjattuna hassusti Pyry menee aina varmasti oikeasta välistä.

Tokalla kierroksella kävin tekemässä Pyryn kanssa pelkästään keppejä, ja A-estettä. A-este meni nyt edelleen tosi hienosti ja vauhdilla ja samoin kepit.

Vielä esteiden poiskantamisen jälkeen käytiin Pyryn kanssa tekemässä puomia, A-estettä ja keinua (ne on aina esillä kentällä). Puomi meni järjettömän hyvin vauhdilla loppuun asti, tosin itsekin juoksin täysiä. Tälleen kun saisi radalla puomin suorituksen. Keinua tehtiin, ja Pyry hyvin tietää keinun nyt olevan se, millä sen pitää itse keikauttaa alas. Kunhan muistan tosiaan sanoa etukäteen "Keinu" niin Pyry tietää mitä tehdä. Ja A-esteellä edelleen kivalla vauhdilla, en pysäyttänyt paikalleen Pyryä, vaan heti kun tassut osui maahan, kutsuin palkalle. Kerran Pyry vähän jäi miettimään, mutta tulee kyllä alas nopeasti. Tästä tää taas lähtee.

Pitäisi nyt epiksiin saada samat rutiinit kuin treeneissä. Tänään treeneissä Pyry oli taas kokoajan valmiina tekemään ja innokkaana. Eli pitäisi käyttää lämmittelemässä, sitten autoon. Ja sitten radan tutustumisen jälkeen vähän ennen omaa vuoroa ottaa Pyry suoraan mukaan kentän laidalle ja temputtaa, ja siitä suoraan kentälle. Siten ettei tulisi odottelua. Siinä odottelussa se Pyryn vire laskee ja on vaikea nostaa siitä. Ongelmallista tietty on se, että ei voi oikein kunnolla arvioida missä vaiheessa koiran voi hakea, ja toisaalta Pyryllä kestää vähän aikaa aina tottua paikkaan, että se suostuu toimimaan. Mutta pitää seuraavissa epiksissä kokeilla tätä treenirutiinia jollain tavalla, jos vaikka keskittyisi paremmin ja etukäteen käydä Pyryn kanssa tutustumassa kentän laidalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti