keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Käsittämättömät kepit

Koko syksyn ja talven kepit meni hienosti ja vauhdilla. Voisi kuvitella että se tekniikka jää lihasmuistiin. Mutta näin kevään tullen, varsinkin epiksissä on Pyry tehnyt ihan järkyn hitaita kävelykeppejä, ja samoin nyt tänään Loviisan kentällä (kuten muutenkin Loviisan kentällä tekee kaiken hitaammin). Pyry on Loviisan kentällä tässä parin vuoden aikana ehkä kerran tai kaksi tehnyt vauhdilla kepit, muuten hidastelee.

Sisähallissa Pyry tekee kyllä paremmin kuin ulkokentällä, mutta kyllä se Heinlahden kentällä on tähän mennessä tehnyt ihan kivasti kepit. Paitsi viimeeksi taisi vähän hidastella kun tehtiin 1-luokan rata.

Kotona on muovikepit, ja ne menee ihan järkyllä vauhdilla. Mitä siis tapahtuu Loviisan kentällä ja kisoissa? Paineistuuko se, vai onko liikaa häiriötä? En Loviisassa mitenkään ihmeemmin itse stressaa, että se ei voi vaikuttaa. Mikä on erona viime talveen, ja nyt kevääseen? Voiko lämpötila vaikuttaa oikeasti näin radikaalisti keppien suorittamiseen? Tähän kun saisin vastauksen, ja saisin korjattua asian, niin ei tarvisi aina repiä hiuksia päästä.

Tein tänään omatoimitreeninä kolmen hyppyesteen, keppien ja A:n rataa. Kepit meni kai kerran kesken kaiken kivalla vauhdilla, muuten käveli. A:lla tuli aika hyvällä vauhdilla alas, kerran jäi ihmettelemään ylös. Jostain syystä suoraa rataa paremmin meni se, kun tein pakkovalssia yhdellä hyppyesteellä ja tein kepeille persjätön ja ohjasin toiselta puolelta kuin mistä Pyry meni kepeille sisään.

5 kommenttia:

 1. Teetkö treenikentällä koskaan pelkkiä keppejä? Palkkaatko treenikentällä kepeistä samallalailla kuin kotonakin?

  VastaaPoista
 2. Koko talvi ollaan treenattu keppejä erikseen palkaten, ja radalla taas osana rataa (ei palkata erikseen). Ulkokentällä Heinlahdessa ollaan tehty pelkkiä keppejä ja radalla keppejä.. Loviisan kentällä myös pienen radan osana ja erikseen. Ja kotona pienen radan osana ja erikseen. Kotona palkkaan ehkäpä vähemmän. Loviisan kentällä jostain syystä samoilla treenitavoilla tekee tosi hitaasti (on tehnyt siis vuodesta 2012), ja melkein kaikissa epiksissä on tehnyt hitaasti (paitsi Riihimäen sisähallissa tammikuussa). Palkkaus on useimmiten sama. Kotkassa (jossa kepit meni hyvin) palkkasin namilla. Kotona usein namilla, tai joskus lelulla heittäen. Pyrylle ei vaan voi treenikentällä heittää lelua lähinnä kun ottaa häiriötä eikä kiinnostu siitä, ja toiseksi saattaa provosoitua muista uroksista. Tosin kotona pelkkä namikin riittää. Kotona muovikepit antaa paljon periksi, joten se vaikuttaa. Tosin Kotkassa kepit ei anna periksi, mutta teki ne silti hyvin. Yksi on ehdottanut, että voi vaikuttaa ihan vaan vieras pohja ja vieraat kepit vieraassa paikassa, varsinkin kun käydään epiksissä. Että tarvitsee vain aikaa, kokemusta, ja tottumista eri paikkoihin, varsinkin kun Pyry ottaa häiriötä herkästi.

  VastaaPoista
 3. Varmaankin tosiaan kokemusta vain kaipaa lisää. Itse hankin sen namimunan ja voin kyllä suositella! Ehkä Pyrykin innostuisi namin heittämisestä vaikka lelun heittäminen ei toimi? Tai namialusta? Voithan koittaa rakentaa kotiin vääntymättömät kepit, jos sillä saisi vaikka yhden hidastavan tekijän eliminoitua.

  VastaaPoista
 4. Namialusta toimii kotona ja Kotkan/Heinlahden treeneissä, tosin jostain syystä ei Loviisan kentällä sekään juurikaan. Siellä se kai paineistuu jotenkin (minusta), ja samoin epiksissä ja kisoissa.

  VastaaPoista
 5. Paha kun tuollaiset kepit, joita käytetään treeneissä ja kisoissa maksaa aivan liikaa, muuten vois ostaa sellaiset :)

  VastaaPoista