sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Solidaarisesti kisoissa.. 2 sekunnin päässä oli 0-tulos!!

Meidän maanantairyhmä päätti lähteä kokeilemaan hyppäriä ihka oikeisiin kisoihin. Mekin Pyryn kanssa mentiin ryhmäpaineen alaisena mukaan, pelkästään tietty sinne hyppyradalle. Koko viikon katselin säätiedotuksia, ja kuuma päivähän sieltä oli tulossa, 26 astetta lämmintä ja hallissa. Ihan näiden lämpimien säiden vuoksi en olisi lähtenyt kisoihin ollenkaan, mutta kai sitä kerran voi ryhmän tueksi lähteä.

Pyry mitattiin sitten maksiksi, ainahan sitä saa toivoa, että tuomari mittaa 15 senttiä matalemmaksi, ja siitä tulisi medi :P

Kastelin Pyryn vatsanalustaa aika paljon vedellä (Pyryhän sitä ei juurikaan arvostanut), jotta pysyisi jotenkuten viileänä. Vähän jo ajattelin, että suostuuko Pyry tulemaan radalle mun kanssa näillä lämmöillä, mutta tuli sentään mukana joten kuten. Hitaasti, mutta varmasti. Ei yhtään ratavirhettä, mutta aikavirhettä tuli 1,64 (47,64/46).

Tuomarina oli Asko Jokinen, ja rimat oli näinkin kuumalla säällä 1-luokassa 60 cm, joten voisin kuvitella että 2- ja 3-luokassa on rimat vielä korkeammalla. Tämä taitaa olla tuomari, jota tulen välttämään myöhemmin rimakorkeuksien vuoksi. Rata sen sijaan oli ihan kiva, ja nopealle Pyrylle olisi ollut aika kiva.

Noottia sain siitä, että varmistelin liikaa monessa kohtaa, ja olisi itse pitänyt juosta paljon kovempaa. Lisäksi kävelin yhdessä kohdassa, olisi pitänyt juosta vaikka paikallaan. Myöskin olisi pitänyt viritellä Pyryä paljon enemmän ennen kisaa, jättää vaikka se jollekin toiselle ihmisille just ennen rataa, ja haukuttaa sitä enemmän. Kuulemma jos porokoiran saa lähtemään hyvällä vauhdilla alussa, niin se vauhti usein kestää koko radan. Vaikeampi on viritellä Pyryä tällä ilmalla, varsinkin kun se ei todellakaan suostu leikkimään silloin lelulla. Ja lämpimään ilmaan voi koiran totuttaa.

Haukuttaminen ja vieraalle jättäminen voisi tietty auttaa, ehkä ihan treeneissäkin. Kuitenkaan en lähde tällaisilla ilmoilla Pyryn kanssa enää kisaamaan, vaan odotetaan syksyä ja viileämpiä ilmoja. Jo ihan senkin vuoksi, että Pyryllä on reikä siellä sydämessä, ja lämpimillä ilmoilla se voi oireilla rasituksen siedon laskemisena, joten en näe mitenkään edes hyvänä ideana lähteä revittelemään kesäkuumalla agikisoihin ja rasittamaan turhaan ja opettelemaan vireen nostoa lämpimällä säällä. Itsekin olen aika lahna myös kesällä ja usein tulen aika ärtyisäksi.

Tässä rata, 10-putkelle sai mennä kummasta päästä halusi:


Ja tässä video, hitaasti hyvä tulee:


Olis varmaan ollut tietty ihan eri meno, jos olisin jännitykseltäni saanut viriteltyä Pyryä radalle (tosin treeneissähän se ei tarvi juuri mitään virittelyä), mutta ihan tyytyväinen olen näinkin ekoiksi kisoiksi. Kepit menin varmuuden vuoksi vasemmalta puolelta, koska silloin Pyry osaa varmemmin mennä aloituskohdan. Ja tässä näkyy se hitaus/kävely kepeillä. Katsotaan saadaanko epistreeneillä niitä vieraissa paikoissa nopeammiksi. Mutta hei, nyt on kisakynnys ylitetty, eikä pitäisi jännittää niin paljoa tän jälkeen :D Ja siis kahden sekunnin päässä oli 0-tulos! Kutkuttavan lähellä!!

Ja siis epiksissä käydään tänä kesänä, säävarauksella.

1 kommentti:

  1. Ihan kivastihan teillä on ekat agikisat mennyt! :) Harmittavan hitaat kepit ja pikkasen ravia, mutta kyllä se siitä vielä lähtee vauhdikkaammin, kun tulee varmuutta lisää. :)

    VastaaPoista