torstai 10. lokakuuta 2013

Treeniä, treeniä

Jee! Päästään Agi-Kotkien riveihin treenaamaan ohjatusti agilityä marraskuun alusta lähtien. Treenit on todennäköisesti Karhulassa maanantaisin.

Lisäksi ilmoitin Pyryn Kouvolan ryhmänäyttelyyn Pekka Teinin arvosteltavaksi ja marraskuun eka viikonloppu mennään jäljestysleirille Kullooseen. Pikkaisen on taas tekemistä haalittu...

Keskiviikon tokotreenit

No liikkuroituja liikkeitä ei päästy tekemään, koska oltiin kentällä yksistään. Näköjään sade karkottaa treenaajat.

Vietettiin tehokkaat 15 minuuttia kentällä ja keskityttiin lähinnä oikeaan vireeseen.

Alussa teetin Pyrylle myös paikkamakuun (kun otin hyppyesteen esille), kun tiesin että märässä maassa maahanmeno on ällöä Pyryn mielestä. Lisäksi liikkeestä maahanmenossa autoin ihan käsimerkillä Pyryn maahan, koska uskon että muuten se olisi mennyt todella hitaasti maahan.

Nyt muistin siis kentän reunalla vähän herätellä Pyryä, otettiin pari perusasentoa ja lelulla leikkimistä. Siitä sitten hyvällä vireellä käytiin tekemässä pari lämmittelyhyppyä tokoesteellä, ja sitten kerran kokonainen liike.

Sitten tehtiin seuraamista nopeilla käännöksillä, A-esteen kautta ja siitä suoraan seuraamaan parissa kohtaa palkaten. Ja sitten palkatta kaksi lyhyttä seuraamista, ja kolmannesta seuraamisesta pari askelta ja lelulla leikkimistä. Lopulta tehtiin sitten pari tokoesteen hyppyä vauhdilla ja leikkimistä. Ja siinä oli treenit. Hyvät, nopeat, täynnä äksöniä ja hyvällä vireellä. Tälleen kun treenattaisiin aina.

Ensi viikolla pitäisi sitten joku saada liikkuroimaan pariin otteeseen, että Pyry tottuu siihen liikkuriinkin taas.

Tänään tehtiin ihan erikseen vihdoinkin kapulanpitotreeniä, ja aika hyvin Pyry hiffasi että kapulaa pidetään, vaikka kuinka pitäisin kiinni kapulasta molemmin käsin. Tätä sitten jatketaan toivon mukaan säännöllisesti, että pitäminen vahvistuu. Teetin Pyrylle noudon kolme kertaa pihalla, ja kolmannella kerralla selkeästi laukkasi luokse ravaamisen sijaan. Se oli aika upeannäköinen suoritus.

Torstain agitreenit

Tänään oli agilitytreenit. Olin yksin siellä Pyryn kanssa, kun muut olivat peruneet treenit.

Päätin tehdä tällaisen radan (enempää en olisi jaksanut kantaakaan esteitä kontista). Kepeistä oli vain puolet, kun en jaksanut/viitsinyt enempää kantaa.



Ideana oli tehdä päällejuoksu heti 1-2 esteillä ja keppien jälkeinen 5-este suoritettuna siten, että lähetin Pyryn keppien oikealta puolelta 5-esteelle ja siitä putkeen.

Kepeiltä 5-esteelle treenattiin ensin siten, että laitoin namialustan 5-esteen taakse, jotta se vetäisi Pyryä 5-estettä kohti kun itse olin toisella puolella keppejä. Pyry vähän keppien lopussa peruutti kun yritin ohjata toiseen suuntaan, mutta kun Pyry hiffasi mitä halusin, niin viimeiset kerrat meni aika näppärästi ja Pyry meni hienosti itsenäisesti putkellekin.

Päällejuoksut toimii Pyryllä edelleen tosi hienosti, ja se menee tosi pienellä ohjaamisella. 7-esteen jälkeen valssasin, että Pyry menee helpommin A-esteelle.

Kontakteja treenattiin, ja siinä vaiheessa kun Pyryllä oli enemmän vauhtia, niin ei meinannut pystyä pysähtymään. Kuitenkin saatiin aika paljon hyviä onnistumisia, joten siitä on hyvä jatkaa.

Treenattiin paljon kontaktilta lähtöjä lelun avulla, ja muutenkin keskityttiin leikkimiseen tosi paljon. Ja oli ihan hirveän hauskaa. Ja Pyryllä riitti intoa vaikka mihin, kun oli lelupalkkaus. Kun vain jaksaisin aina käyttää sitä lelua palkkaamiseen.

Viikonloppuna pitäisi käydä kaupungilla treenaamassa jossain puistossa, sekä arkitottistreeneissä Heinlahdessa, ja ehkäpä myös siellä maneesissa. Kohta on enää viikko kokeeseen, JAIKS!!

2 kommenttia:

  1. I would like to watch video from agility. Agility field is very interesting :)

    VastaaPoista
  2. I would like to visit Loviisa. I read that in your city is beatiful church. I read too that 40% of Loviisa population speak in swedish. Is it true? Can you speak swedish? I want learn swedish! Now I learn finnish.

    VastaaPoista